Atlas Copco XAS 27 este un compresor de aer portabil, primul din gama Atlas Copco propulsat de un motor pe benzină. Unitatea a fost proiectată pentru a oferi o flexibilitate excepțională, având cele mai compacte dimensiuni din gama de compresoare portabile ale companiei.

Noul XAS 27 este acționat de un motor puternic marca Honda, care se încadrează în normele de poluare actuale. Este primul model care funcționează cu un motor pe benzină din gama de produse asemănătoare oferite de Atlas Copco.

Chiar dacă este folosit mai degrabă în aplicaţii cu ciocane pneumatice sau unelte mici de mână, acest compresor este un instrument foarte util ce poate fi folosit şi în proiecte mai mari de construcții ce implică demolări, diverse finisări sau renovări.

XAS 27 cântărește puțin peste 200 kg, fapt ce permite transportul său relativ ușor, oriunde este nevoie. Toate componentele au fost integrate într-o manieră optimă pentru reducerea spațiului ocupat și simplificarea conexiunilor. Poate fi manipulat și manevrat cu ușurință în cea mai bună poziție de lucru. Compresorul este suficient de mic pentru a putea fi transportat chiar şi prin ușile centrelor comerciale ori cele de la lift.

Simplu de utilizat și de întreținut

Compresorul are încorporată tehnologia de protecție folosită cu succes pentru gama de produse HardHatTM, iar rezervorul de combustibil prezintă un sistem de ventilaţie electric pentru o răcire eficientă. Capota se rabatează uşor fiind foarte ușor de servisat, putându-se accesa cu ușurință separatorul de ulei de aer și toate celelalte filtre, astfel încât echipamentul să ruleze în condiţii optime, cu costuri de service reduse.

Există, de asemenea, o versiune prevăzută cu un cărucior, în cazul în care este necesar un compresor mai compact şi mai simplu de transportat.

About The Author