Turda, 13 iunie – Campania de voluntariat initiata de Holcim Romania „Impreuna pentru comunitate” a ajuns la Turda, unde angajatii de la Statia de Macinare si Terminalul de Ciment Holcim din oras si-au unit fortele pentru a reabilita spatiul de joaca al copiilor de la gradinita Sfanta Maria. Actiunea s-a concretizat in pregatirea unui spatiu mai modern si mai curat pentru copii, cu echipamente de joaca reconditionate si cu un spatiu verde mai bogat si mai frumos.

La actiune au participat 47 de angajati de la unitatea de productie Holcim din Turda care intr-o zi au oferit copiilor un spatiu nou dedicat activitatilor in aer liber. Primul pas a fost curatarea curtii gradinitei de plantele crescute necontrolat si de copacii deteriorati de furtunile din ultimele saptamani. Voluntarii au tuns iarba, au plantat flori in jardiniere, au vopsit bordurile si gardurile si au reconditionat echipamentele de joaca existente. Ei au montat si echipamente noi, o casuta cu tobogane, leagane, balansoare si bancute.

Spatiul de joaca a fost delimitat cu arbusti tuia in zona de gard care desparte gradinita de o zona defavorizata a cartierului, astfel incat copiii sa se bucure de un spatiu protejat si intim. Pentru a finaliza toate activitatile intr-o singura zi, terenul a fost pregatit tot de catre angajatii Holcim in saptamanile anterioare actiunii de voluntariat.

„Anul aniversar al Centenarului Grupului Holcim este o ocazie pentru a ne arata recunostinta fata de oamenii care ne-au fost aproape de-a lungul timpului. De aceea ne-am dorit ca toate actiunile de voluntariat initiate de noi sa fie cu adevarat de ajutor pentru fiecare comunitate in parte. La Turda, am ales sa aducem un zambet pe chipurile copiilor de la centrul de la gradinita Sfanta Maria si credem ca am reusit acest lucru. Acum peste 300 de copii se vor duce la gradinita mai veseli si vor petrece mai mult timp in aer liber”, a declarat Daniel Bach, Directorul General Holcim Romania.
„Avem o traditie in sprijinirea diferitelor actiuni de implicare sociala pentru membrii comunitatii orasului Turda asa ca aceasta campanie de voluntariat a fost ocazia perfecta pentru a investiga ce alte nevoi si dorinte putem indeplini. Am aflat despre gradinita Sfanta Maria si am venit ca intotdeauna cu inima deschisa pentru a face un bine copiilor de aici”, a declarat Alina Sorostineanu, Manager Operatiuni la Statia de Macinare si Terminalul de Ciment de la Turda.
Actiunea de reabilitare face parte din campania de responsabilitate sociala „Impreuna pentru comunitate”, initiata in anul 2012 de Holcim Romania. Campania este ocazionata de Centenarul Grupului Holcim si de aniversarea a 15 ani de activitate in Romania. Pe tot parcursul anului, cei peste 80.000 de angajati Holcim din toate colturile lumii se vor implica pentru minim o zi ca voluntari in programe sociale, cu scopul de a insuma, prin timpul petrecut in astfel de actiuni, cel putin 100 de ani. Acesta este un cadou simbolic oferit de echipa Holcim comunitatii globale, in semn de recunostinta fata de suportul si sprijinul oamenilor, de-a lungul timpului.