AJUNGETI MAI APROAPE DE OBIECTIVELE DE SUSTENABILITATE FOLOSIND NOUA BANDÃ PENTRU AMBALAJE PET RECICLATÃ 60412 TESA

tesa® își extinde gama de benzi pentru ambalaje cu caracteristici sustenabile, prin lansarea noii benzi pentru ambalaje PET Reciclată 60412 tesa®. Aceasta oferă o alternativă mai sustenabilă companiilor din domeniile alimentelor și băuturilor, produselor farmaceutice, comerțului electronic și logisticii, care se bazează de obicei pe benzi de ambalaje cu peliculă (de exemplu, clorura de polivinil).

Cum funcționează această tehnologie?

Fiind luată în considerare sustenabilitatea în timpul proiectării sale, banda pentru ambalaje PET Reciclată 60412 tesa® include o serie de caracteristici care ajută la minimizarea amprentei sale asupra mediului. Pentru a reduce consumul de material plastic virgin, produsele PET uzate, inclusiv sticlele din plastic, au fost reciclate și folosite ca materie primă pentru această bandă. 70 de procente din polietilena (PET) care constituie suportul provine din reciclarea post-consum (PCR). Această bandă susține economia circulară și poate fi eliminată în containerele standard de reciclare a hârtiei și în procesele de reciclare. De asemenea, are un sistem inovator de adeziv acrilic pe bază de apă.

De ce tesa® 60412 este unică? 

Banda pentru ambalaje PET Reciclată 60412 tesa® este ideală pentru aplicații de ambalare unde greutatea este ușoară sau medie, de până la 30 kg și este adecvată pentru dispensere manuale și automate. Are un suport robust, rezistent la abraziune și un adeziv acrilic puternic, cu putere mare de lipire. Acest lucru garantează o aderență puternică pe cartonul reciclat, precum și o derulare cu zgomot redus. Rezistența sa mare la tracțiune îi pune performanțele la egalitate cu benzile din PVC sau cu cele din polipropilenă biaxial orientată (BOPP). De asemenea, utilizatorii își pot prezenta cu ușurință mărcile și materialele de publicitate, deoarece banda poate fi imprimată cu majoritatea tipurilor de sisteme de cerneală.

Ce înseamnă sustenabilitatea pentru tesa?

“Sustenabilitatea este un obiectiv din ce în ce mai important pentru domeniul de afaceri și mulți caută să facă cât mai multe schimbări incrementale posibil pentru a își realiza obiectivele. Cea mai nouă bandă a noastră pentru ambalaje PET Reciclată 60412 a fost proiectată pentru a minimiza impactul asupra mediului, maximizând totodată performanța de aderență. Alegând o bandă mai sustenabilă pentru ambalaje, clienții se pot apropia mai mult de obiectivele lor, iar noi, cei de la tesa®, suntem mândri să-i ajutăm în această călătorie”, spune Andreas Walkembach – Șef la Industrial Trade & Converting Europe de la tesa.

Avându-și originea în Germania, fondată cu mai bine125  de ani în urmă, tesa® a devenit unul dintre cei mai importanți producători mondiali de soluții tehnice pentru benzi adezive și sisteme adezive pentru clienții din industrie și profesioniști, precum și pentru consumatorii finali. 

Grupul tesa® operează la nivel global, având peste 4800 angajați în întreaga lume. În fiecare an, 500 de angajați tesa® efectuează muncă de cercetare și dezvoltare în laboratoarele proprii ale companiei, tesa® realizând constant inovații și produse noi, ceea ce duce la o medie de 100 noi cereri de brevete pe an. tesa® lucrează pentru a dezvolta și comercializa benzi adezive tehnice și soluții de sistem pentru o gamă largă de sectoare industriale, inclusiv, dar fără a se limita la industria automobilelor, electronică și produse pentru construcții.