AGGREKO, PLANURILE DE BUSINESS PENTRU 2021

Easy Engineering: Cum a fost 2020 pentru compania dvs., un scurt rezumat?

AGGREKO: Anul 2020 a fost un an provocator dar am reușit să menţinem nivelul serviciilor, cât şi al aşteptărilor la cele mai înalte standarde. A fost un an dinamic care ne-a ajutat să ne consolidăm poziţia în anumite sectoare şi industrii în care operam cum ar fi utilităţile şi Petrol& Gaze. Pentru Aggreko Eastern Europe anul 2020 a adus o creştere atât în gama de servicii oferite cât şi în cifrele de referință precum venituri şi profit, ambele în creştere fata de anul precedent.

E.E: Ce produse / servicii noi vor fi lansate anul acesta?

AGGREKO: Aggreko investește masiv în noi produse, servicii și tehnologii pentru a satisface cerințele pieței. În 2021 vom introduce noutăți cum ar fi:  cazan de abur, cazan de apă caldă, pompă de căldură 400kW, generație nouă de generatoare pe gaz, motoare Stage5 și controlere MicroGrids. De asemenea, suntem acum de testare cu combustibili precum hidogen, metanol și celule de combustibil combinate cu solar.

E.E: Cum s-a schimbat piața în ultimul an?

AGGREKO: Marea schimbare este în jurul tehnologiilor mai ecologice și țintelor de consumuri mai mici de combustibil. De asemenea, vedem companii care caută mai multe date informative, care le pot permite să dimensioneze corect echipamentele necesare și să înțeleagă performanțele lor în operare.

E.E: Care au fost cele mai bine vândute produse din 2020?

AGGREKO: În piaţa în care operam şi anume Europa de Est, soluțiile ce folosesc generatoare pe gaz au rămas cele mai căutate. Am reuşit să diversificăm această direcție adăugând şi baterii precum şi soluţii de eficiență termică.

E.E: Ce sector de afaceri credeți că se așteaptă să crească în acest an?

AGGREKO: Considerăm ca odată cu trend-ul actual în creştere cu focus susţinut în partea de Strategie Energetică, sectorul Utilităților va fi cel mai de interes şi cu un potenţial specific.

E.E: Ce estimări aveți pentru 2021?

AGGREKO: Vom continua să investim în tehnologii noi, cât şi în specializarea mai detaliată în anumite industrii cheie. Vom pune un accent sporit pe oferirea de soluții nu doar eficiente, dar şi mai prietenoase cu mediul înconjurător cum ar fi Bateriile de stocare, energia din surse regenerabile, panouri fotovoltaice.

E.E: Un scurt mesaj pentru colaboratori pentru începutul anului.

AGGREKO: Am terminat un dificil an 2020 într-o formă bună din punct de vedere financiar și fiecare angajat merită un călduros vă mulțumesc pentru performanța obținută într-o astfel de situație dificilă. Optimismul este cuvântul pentru 2021 și ulterior, odată cu introducerea strategiei noastre de tranziție energetică Net Zero, care ne va modela viitorul pentru următoarele decenii. Aceasta este o călătorie interesantă de stabilire a priorităților viitoare și care va transforma modul în care vom servi cerințele din piață, totodată livrând și creștere. Investim foarte mult pentru acest lucru în produse, servicii și tehnologii și, de asemenea, în modul în care vom aborda piețele în fiecare sector dintr-un punct de vedere strategic. Scopul nostru este de a oferi o propunere cu valoare adăugată din punct de vedere ecologic și de a ajuta clienții noștri să își îndeplinească propriile reduceri ale emisiilor. Deci optimism și emoție pentru 2021 și după.