Producătorul de aparatură medicală Dahlhausen Medizintechnik GmbH a avut nevoie să automatizeze transportul de paleți între noua zonă de intrare a mărfurilor și zona logistică existentă la sediul său din Halberstadt. Astfel, a apelat la cei mai buni specialiști în domeniul automatizării depozitelor – Jungheinrich Group, pentru a găsi cea mai bună soluție de tranfer al volumului mare de mărfuri pe trasee lungi, în condiții de proces controlate. Dahlhausen oferă o gamă completă de consumabile clinice și produce, printre altele, tehnologie de respirație. Compania colaborează cu Jungheinrich de la înființarea locației Halberstadt. „Ne-am extins constant în ultimii ani. Spațiul a devenit limitat la un moment dat”, explică Holger Linke, directorul Dahlhausen Medizintechnik GmbH din Halberstadt. Aceasta însemna că noua zonă de bunuri primite nu putea fi accesată decât din fabrică, ceea ce a dus la mărirea rutelor de transport. „Am căutat o soluție care să asigure o fiabilitate eficientă a procesului și, în același timp, să-i elibereze pe angajații noștri de transporturi lungi și monotone. Echipamentele ghidate automat păreau soluția evidentă”, spune Linke.

Soluția lui Jungheinrich pentru Dahlhausen din Halberstadt a constat în două echipamente ghidate automat ERC 213a. Acestea sunt echipamente de stivuit electrice Jungheinrich echipate cu componente de automatizare și navigație și sunt ghidate de un software de direcție. ERC 213a se orientează în spațiu folosind lasere și reflectoare pe traseu. Scanerele de siguranță verifică în permanență obstacolele, ceea ce garantează siguranța deplasării pe toate direcțiile, iar echipamentul poate funcționa în medii mixte cu echipamente manuale și pietoni.

Utilizarea echipamentelor automate ghidate îi scutește pe angajați de munca de rutină standardizată și le permite să-și îndrepte atenția către sarcini mai importante. Echipamentele ghidate automat ajută la exploatarea la maxim a resurselor, economisind timp și bani.

Soluția automatizată Jungheinrich de la Dahlhausen din Halberstadt funcționează ca un sistem de sine stătător. Această soluție poate fi conectată oricând cu software-ul de administrare a depozitului utilizat de Dahlhausen. Alte echipamente ghidate automat pot fi adăugate cu ușurință în cazul unei noi extinderi.