Drive in racking

SOLUTII DE DEPOZITARE PENTRU INDUSTRIA ALIMENTARÃ: MAXIMIZAREA EFICIENTEI SPATIULUI

Soluții de depozitare pentru industria alimentară: Maximizarea eficienței spațiului

Industria alimentară se confruntă cu provocări constante în gestionarea și depozitarea produselor într-un mod eficient. Spațiul de depozitare trebuie să răspundă la cerințe precum gestionarea temperaturilor diferite, manipularea unui volum mare de stocuri și menținerea nivelurilor ridicate de igienă și trasabilitate a produselor. Pentru a face față acestor provocări, există o gamă largă de soluții de depozitare disponibile pentru a se potrivi nevoilor specifice ale industriei alimentare.

Rafturi reglabile pentru paleți

Un sistem versatil și ajustabil pentru paleți, această soluție permite asamblarea facilă a unei configurații simple sau duble. Aceasta oferă înălțimi de până la 30 de metri, viteze și lățimi variabile și este potrivită pentru depozitarea tuturor tipurilor de alimente și băuturi. Finisajul galvanizat previne ruginirea, chiar și la temperaturi scăzute. Temperatura de funcționare variază de la -30 °C la +40 °C.

Depozitarea produselor alimentare congelate

Depozitarea produselor alimentare congelate este crucială în industria alimentară. Această soluție permite depozitarea densă, reducând astfel spațiul necesar pentru răcire și costurile de funcționare. Automatizarea procesului reduce timpul de preluare în zonele de răcire, iar finisajul galvanizat previne rugina, chiar și în cazul condensului. Temperaturile operaționale pot ajunge până la -30 °C, iar soluția oferă posibilitatea de a reduce amprenta zonei de depozitare a produselor alimentare.

Sistemul de rafturi standard Hi280

Un alt sistem popular în industria alimentară și a băuturilor este Hi280. Acesta este un sistem de rafturi metalice standard, care poate fi configurat în diverse moduri pentru a se potrivi nevoilor specifice ale depozitării. Poate fi utilizat într-un mod tradițional, ca un sistem cu rafturi înalte sau ca un sistem cu rafturi multietajate. Indiferent dacă administrați un magazin de sine stătător cu colectare manuală sau un centru mare de distribuție complet automatizat, Hi280 oferă flexibilitate și versatilitate în manipularea obiectelor mici. Acest sistem elimină nevoia de îmbinare transversală, permițând o capacitate maximă de stocare și maximizarea spațiului disponibil. Componentele și polițele cu cadru sunt fabricate din oțel galvanizat, asigurând o calitate consistentă și rezistență la coroziune. 

Sistemul de rafturi cu deschidere mărită (LS3)

Acest sistem modular permite ajustarea ușoară a înălțimilor și configurațiilor de depozitare pentru a se adapta schimbărilor nevoilor. Indiferent dacă aveți nevoie de rafturi joase cu manipulare manuală sau de sisteme înalte, LS3 poate fi configurat pentru a satisface cerințele dumneavoastră. Acest sistem este potrivit atât pentru mediile de depozitare, cât și pentru birouri. Oferă o adâncime mai mare pentru a maximiza depozitarea, eliminând nevoia de îmbinare transversală. Alegerea diferitelor dimensiuni ale cadrelor și grinzilor vă permite să personalizați sistemul în funcție de nevoile exacte ale afacerii dumneavoastră. Sistemul LS3 respectă recomandările Codului de proiectare a rafturilor FEM și este disponibil într-o gamă largă de accesorii pentru a oferi soluții personalizate.

Aceste două sisteme, Hi280 și LS3, completează gama de soluții de depozitare pentru industria alimentară și a băuturilor. Ele oferă eficiență, flexibilitate și capacitate maximă de stocare, asigurând că produsele alimentare și băuturile sunt depozitate în mod corespunzător și pot fi accesate într-un mod eficient. Fie că aveți nevoie de rafturi reglabile, depozitare pentru produse alimentare congelate, rafturi mobile pentru paleți, depozitare Primul-intrat-Primul ieșit sau sistemul de acționare cu paleți și transfer, Hi280 și LS3 sunt soluțiile potrivite pentru a satisface cerințele dumneavoastră de depozitare în industria alimentară și a băuturilor.

Studiul de caz: Domino’s Pizza, Olanda

Domino’s Pizza, o companie lideră în industria livrării de pizza, s-a confruntat cu o creștere rapidă a volumului de produse și a avut nevoie de un nou centru de distribuție eficient pentru a face față acestei creșteri. Prin parteneriatul cu Dexion, o companie specializată în soluții de depozitare, Domino’s Pizza a obținut un centru de distribuție extrem de eficient. Soluția Dexion a fost adaptată specific nevoilor companiei, inclusiv celor trei “climate” din centrele de distribuție și varietății de produse. Parteneriatul cu Dexion a permis Domino’s Pizza să construiască un nou centru de distribuție care să răspundă eficient cerințelor lor în creștere.

Industria alimentară și a băuturilor se confruntă cu provocări unice în gestionarea și depozitarea produselor. Soluțiile de depozitare flexibile și eficiente joacă un rol crucial în maximizarea spațiului disponibil, gestionarea temperaturilor și menținerea nivelurilor ridicate de igienă și trasabilitate. Prin utilizarea rafturilor reglabile, depozitării produselor alimentare congelate, rafturilor mobile pentru paleți, depozitării Primul-intrat-Primul ieșit și sistemului de acționare cu paleți și transfer, companiile din industrie pot optimiza eficiența operațiunilor lor și pot face față cerințelor în continuă schimbare ale pieței. Studiul de caz al Domino’s Pizza demonstrează succesul implementării unei soluții de depozitare adecvate pentru o creștere rapidă a volumului de produse.

www.dexion.ro