CINCI RECOMANDÃRI PENTRU ALEGEREA UNUI FURNIZOR DE SOLUȚII DE DEPOZITARE

Echiparea depozitului cu soluția potrivită, este un proces în care trebuie cântărite avantajele și dezavantajele, precum și găsirea furnizorului potrivit. De aceea, Dexion oferă câteva recomandări utile pentru a alege furnizorul perfect.

1. Sursa de la care să va aprovizionați

Când se discută despre achiziționarea de sisteme de depozitare, este important ca persoana care achiziționează să știe  locul de producere al echipamentului. Cercetarea companiilor furnizoare (Producători sau Distribuitori) este esențială în primele etape ale procesului.

Acesta este cel mai bun moment pentru a afla unde se situează compania în raport cu afacerea dvs., reputația sa și recenziile primite, mărturiile și studiile de caz.

La alegerea unui furnizor local există anumite avantaje, precum transportul mai scurt, costurile de transport reduse și mai mult suport local din partea furnizorului. De asemenea, este o modalitate excelentă pentru companiile și producătorii locali să se sprijine reciproc.

Rețineți că în unele cazuri Furnizorul local ar putea să nu fie soluția ideală pentru dvs. Acest lucru depinde de faptul dacă acea companie se poate adapta la dimensiunea proiectului dvs. În cazul în care stocul nu este disponibil, poate fi necesar ca materialele să fie importate. Fiecare dintre acești factori va oferi o perspectivă asupra duratei procesului de la concept la finalizare.

2. Oferte și prețuri

Se recomandă să obțineți oferte de la mai mulți furnizori. Compararea prețurilor și caracteristicilor tehnice vă permite să obțineți o imagine de ansamblu asupra a ceea ce oferă fiecare companie și să aflați diferențele dintre acestea. Este posibil să suportați costuri suplimentare. Deci, trebuie să verificați ce acoperă oferta: materialele, transportul, precum si manopera pentru instalare, pentru a vă asigura că primiți cea mai bună ofertă.

Alte lucruri pe care trebuie să le luați în considerare sunt legate de preț, dacă acesta este fix sau supus fluctuațiilor pieței, companiile pot fi mai tolerante în modificarea proceselor de ofertare din cauza problemelor globale care afectează industria, precum creșterea prețurilor oțelului sau creșterea ratelor valutare globale. Când preluați oferte, întrebați furnizorul despre durata de valabilitate a acestora. Acest lucru determină perioada de timp pe care o aveți la dispoziție pentru a lua în considerare specificația și prețul postului propus.

3. Cunoașterea cantităților

Prin calcularea capacității de depozitare necesară pentru depozitul dvs., precum greutatea pe care o poate suporta, dimensiunea produselor și cunoașterea duratei de depozitare, furnizorul primește șansa de a înțelege modul de funcționare a afacerii dvs. și lucrurile de care aveți nevoie pentru a reuși să vă îmbunătățiți eficiența.

De asemenea, acest lucru vă oferă oportunitatea de a vă asigura afacerea în viitor, ceea ce vă permite să planificați următorii 3-5 ani și oferă flexibilitate dacă doriți să vă extindeți.

4. Realizarea proiectului 

Când discutați cu un furnizor, mergeți pregătit cu un plan cu toate etapele necesare proiectului, de la configurarea inițială până la lansarea finală. Acest lucru le oferă Furnizorilor nu numai un punct de plecare, ci le permite să și stabilească un interval de timp realist odată ce comanda este plasată.

Producătorii au propriile lor programe de producție, astfel veți descoperi că unele companii au timpi de producție mai rapizi decât altele, datorită disponibilității mai mari a stocurilor de materie prima și utilajelor mai performante.

În mod ideal, toate proiectele ar trebui să funcționeze conform programului. Din păcate, în lumea reală, este posibil ca proiectul să se lovească de mai multe impedimente, precum întârzierile cauzate de probleme apărute la utilajele de producție, la stocurile de materie prima sau la transport.. Astfel, este important să alegeți un furnizor care este renumit pentru comunicarea excelentă, pentru a vă asigura că sunteți la curent cu progresul proiectului.

5. Verificarea calității

În timp ce nevoile fiecăruia sunt diferite, cerința universală este calitatea, fie că este vorba de calitatea materialelor folosite, calitatea producției sau a instalarii. Este important să găsiți o companie care este fie definită de Organizația Internațională de Standardizare, o federație mondială a organismelor naționale de standardizare din 156 de țări.

Sau care respectă legislația locală în materie de siguranță și stabilitate, de exemplu standardele europene sunt recunoscute prin numărul EN.

Alegerea unui furnizor de soluții de depozitare cu standarde recunoscute nu numai că vă va oferi produse de înaltă calitate, ci va fi și un nume bine stabilit în industrie, cu ani de experiență, pentru a vă ghida în proiectul dvs.

Este nevoie de timp pentru a căuta furnizorul de soluții de depozitare ideal pentru dvs. și pentru nevoile dvs. de afaceri, însă rezultatul general va merita așteptarea. Sperăm că acest lucru v-a oferit câteva îndrumări pentru a-l alege pe cel potrivit. Dacă aveți întrebări, vă rugăm să ne contactați.