Flexibilitatea, economia și disponibilitatea rapidă sunt factori esențiali ai succesului în intralogistică. Un stivuitor refabricat și certificat de Linde în conformitate cu cele mai înalte standarde de calitate, reprezintă fi o alternativă rentabilă față de un echipament nou, în diferite aplicații.

Compania ELMAS, în calitate de dealer autorizat în România al producătorului german Linde Material Handling, din anul 1996, oferă pe piața locală soluții complete de intralogistică și un pachet diversificat de servicii.

În urma investițiilor realizate, compania brașoveană produce în România stivuitoare refabricate, asigurând astfel accesul la o gamă diversificată de echipamente de ridicat și stivuit, cu aplicabilitate în diferite industrii. Adoptând conceptul de economie circulară, sunt reciclate anumite componente de la stivuitoarele uzate și utilizate la producția unor echipamente refabricate, conducând astfel la o economie de resurse și materii prime, cu impact pozitiv asupra mediului înconjurător.

Procesul de refabricare se aplică exclusiv stivuitoarelor aflate într-un stadiu avansat de degradare, destinate reciclării, fiind nevandabile, cu durata de viață expirată, indiferent dacă sunt preluate de la client, răscumpărate sau în sistem buyback.

Verificarea componentelor care echipează un stivuitor refabricat este însoțită de buletine de verificare, care atestă faptul că acestea sunt în parametrii optimi de funcționare.

De exemplu, verificarea pompelor hidraulice sau examinarea/testarea îmbinărilor sudate și a pieselor supuse la încovoiere sunt verificate în propriul Laborator de Încercări, acreditat RENAR.

În funcție de aplicație, sunt disponibile electrostivuitoare refabricate cu capacități de ridicare între 1,2 și 4,8 tone, dar și motostivuitoare cu sarcina nominală între 1,6 și 4 tone.

Stivuitoarele LINDE refabricate la Brașov beneficiază de o garanție de 2 ani/ 2000 de ore și 10 ani durată de viață, perioadă în care este asigurat service-ul și accesul la piese de schimb.

Standardul de refabricare al stivuitoarelor Linde este conform programului ,,Approved Trucks” și garantează o înaltă calitate pe tot parcursul procesului.