Jungheinrich acordă o mare atenție protejării mediului înconjurător. De aceea recomandarea companiei este de a folosi mai degrabă echipamente electrice și nu Diesel sau Gaz. Jungheinrich Group s-a alăturat inițiativei „50 Sustainability & Climate Leaders” care încurajează soluțiile sustenabile prietenoase cu mediul înconjurător. Stivuitoarele Electrice EFG Jungheinrich reprezintă o soluție perfectă pentru nevoile clientului. Ele pot înlocui cu succes stivuitoarele Diesel sau Gaz oferind eficiență energetică sporită, costuri de operare reduse, manevrabilitate optimă și posibilități multiple de configurare adaptate aplicațiilor specifice. Sunt fiabile și versatile, putând fi utilizate atât la interior cât și la exterior, ideale pentru transferul rapid al mărfurilor în spații înguste, mai ales în cazul încărcării și descărcării vehiculelor de transport.

Achiziționând stivuitoare electrice EFG de la Jungheinrich, puteți beneficia de o serie de avantaje: conceptul Pure Energy asigură eficiență energetică optimă, dimensiunile compacte conferă manevrabilitate superioară, postul de lucru îi oferă operatorului un mediu de lucru ergonomic, confortabil și cu vizibilitate crescută. Prin conceptul PureEnergy se reduce semnificativ consumul păstrând o eficiență maximă, prin tehnologia trifazică combinată cu un sistem hidraulic și de comandă compact. Sistemele de asistență pot fi selectate și combinate în funcție de aplicație: curveControl, driveControl, liftControl, tiltControl, Floor-Spot și accessControl.

Siguranța în exploatare atât pentru operatori cât și pentru restul angajaților din depozit este o preocupare constantă în activitatea Jungheinrich. Opțiunile de safety care pot fi montate pe echipamente răspund celor mai exigente cerințe ale clienților.

Clienții au la dispoziție o gamă vastă de stivuitoare electrice:

  • Seriile 1 – 2: stivuitoare electrice cu 3 roți, folosite la interior, cu capacitate între 1.0 – 2.0 tone, echipate cu acumulatori de 24 V sau 48 V;
  • Seriiile 3 – 6: stivuitoare electrice cu 4 roți, utilizabile atât la interior cât și la exterior, cu capacitate de 1,6 – 6.0 tone, echipate cu acumulatori de 48 V (Seria 3) și 80 V (Seriile 4 – 6).

Reducerea costurilor operaționale ale clienților este o procupare constantă a Jungheinrich. Firma își dorește să ofere clienților soluții superioare calitativ la un preț corect pe întreaga perioadă de exploatare („own and ownership cost”). Clienții pot opta între două tipuri de acumulatori: Li-Ion sau Pb-Acid, ambele tehnologii beneficiind de 5 programe de operare selectabile.

Puterea Li-ion: avantaj decisiv când productivitatea contează

Optând pentru tehnologia Li-ion veți economisi timp și bani, având o flotă de echipamente funcțională 24 ore pe zi, 7 zile pe săptămână. Celulele energetice de înaltă performanță depăşesc cu mult bateriile tradiţionale plumb-acid având un timp de încărcare rapid, costuri de întreţinere zero și un ciclu de viață cel puțin dublu față de o baterie Pb-Acid. Eco friendly (zero emisii de gaz), aceste baterii nu necesită o infrastructură costisitoare și nici baterii de schimb. În plus, producătorul oferă cinci ani garanţie la bateriile Li-ion, indiferent de numărul de ore de funcționare. După o încărcare intermediară de numai 30 minute, o baterie cu 24V va atinge 50% din capacitatea sa. Prin urmare, timpii morți sunt de domeniul trecutului cu tehnologia Li-Ion.