Automatizarea depozitului are multe avantaje, variind de la executarea mai rapidă a comenzilor până la reducerea cheltuielilor generale. În funcție de nevoile dumneavoastră actuale, semi-automatizarea poate fi mai accesibilă și va oferi în continuare un ROI excelent, reducând costurile de exploatare printr-o utilizare eficientă a spațiului de depozitare disponibil. Semi-automatizarea poate fi, de asemenea, utilizată ca bază pentru automatizarea completă, dacă acesta este obiectivul dumneavoastră viitor.

SISTEM DE RAFTURI MOBILE PENTRU DEPOZITAREA PALEȚILOR (MOVO)

Sistemul de rafturi mobile (MOVO) este o soluție dinamică care oferă o capacitate de depozitare aproape dublă pe aceeași suprafață, în raport cu sistemele convenționale de depozitare a paleților. Sistemul de depozitare se află pe un șasiu în mișcare, numit cărucior pe șine, șine care sunt încastrate în podea. Fiecare cărucior are un sistem de control și întregul bloc are un panou de comandă.

În faza de proiectare, MOVO poate oferi două avantaje diferite:

 • Creșterea capacității utilizând spațiul disponibil;
 • Reducerea suprafeței totale de depozitare.

Sisteme mobile de rafturi pentru paleți sau de rafturi în consolă?

MOVO poate fi proiectat folosind rafturi pentru paleți sau rafturi în consolă. Principiile rămân aceleași, iar unitatea de depozitare este montată pe baze mobile controlate electronic.

Avantajele sistemului de rafturi mobile pentru paleți:

 • Densitate mare de depozitare
 • Ideal pentru depozite frigorifice
 • Ușor de reglat
 • Simplu de manevrat

Avantajele sistemului de rafturi mobile în consolă:

 • Perfect pentru articole de lungime mare
 • Încărcături manipulate fără restricții
 • Fără limitarea lungimii mărfurilor depozitate
 • Braț care poate fi reglat pe lungime

Soluție excelentă pentru depozitele frigorifice

Este mult mai costisitor să răciți aerul decât să îl încălziți. Sistemele MOVO asigură un consum redus de energie în depozitele cu aer condiționat MOVO are o siguranță garantată de exploatare la -30°C, ceea ce îl face ideal pentru utilizarea în depozitele frigorifice. 95% din toate depozitele frigorifice europene sunt echipate cu sisteme de rafturi mobile Automatizarea depozitelor frigorifice și păstrarea stivuitoarelor în interiorul depozitului frigorific poate reduce consumul de energie.

SISTEM CU CĂRUCIOR AUTOMAT PENTRU PALEȚI

Sistemul cu cărucior automat pentru paleți este o soluție de depozitare semi-automată, cu densitate mare, care permite manipularea mărfurilor în interiorul culoarelor într-un mod similar cu sistemele drive-in.

Accesibil și rapid, sistemul cu cărucior automat pentru paleți elimină necesitatea ca stivuitoarele să intre pe culoar, făcându-l o alternativă extrem de eficientă la sistemele de rafturi drive-in.

Operând cu cu o viteză de 35 de metri pe minut, sistemul cu cărucior automat pentru paleți este una dintre cele mai eficiente soluții de depozitare a mărfurilor de pe piață.

Capacitatea sa de a combina diferite tipuri de paleți, situați la distanțe diferite, cu linii de depozitare mai mari de 50 m, plus opțiunea suplimentară de a lucra fie ca primul intrat-primul ieșit (FIFO), fie ca ultimul intrat-primul ieșit (LIFO) îl face o alternativă excelentă la configurațiile convenționale de rafturi pentru paleți.

Această soluție cu densitate mare poate reduce semnificativ dimensiunea depozitului necesar și, în cele din urmă, costurile de exploatare. Ideal pentru cei ale căror cerințe de depozitare echivalează cu depozitarea în vrac cu o gamă redusă de SKU.

Acest sistem elimină nevoia de culoare de acces, reducând suprafața totală de depozitare necesară într-un depozit.

Odată instalat, sistemul poate fi utilizat atât pentru depozitarea mixtă, cât și pentru cea în vrac și este la fel de potrivit pentru operațiunile LIFO, cât și FIFO, eliminând multe dintre limitele de depozitare asociate cu sistemele de rafturi Drive-in.

Cu sistemul cu cărucior automat pentru paleţi, puteţi crește eficiența operațiunilor din depozit, rata de recuperare a investiției (ROI) fiind de obicei realizată pe o perioadă de doi ani, spre deosebire de patru la cinci ani pentru alte tipuri de rafturi.

Rapid, eficient, flexibil

Sistemul cu cărucior automat pentru paleți crește randamentul operațiunilor de depozitare, având posibilitatea de a adăuga cărucioare automate suplimentare la operațiune atunci când se înregistrează vârfuri de piață sau o creștere continuă. Această flexibilitate permite o mai bună planificare operațională și o gestionare lejeră a vârfurilor, fără a fi nevoie de resurse suplimentare.

Deoarece cărucioarele automate funcționează cu ajutorul unei baterii litiu-ion, durata de funcționare este mărită, iar intervalele de încărcare sunt reduse, ceea ce duce la costuri reduse de energie în raport cu numărul semnificativ îmbunătățit de deplasări ale paleților.

Oferind beneficii măsurabile în ceea ce privește siguranța la locul de muncă, sistemul cu cărucior automat pentru paleți face ca activitatea dumneavoastră să fie mai puțin riscantă, deoarece sistemul reduce nivelul pericolului de deteriorare a echipamentelor și/sau a produselor și, mai ales, nivelul riscului pentru personalul operațional.

Caracteristici telecomandă

Sistemul cu cărucior automat pentru paleți este controlat de operator prin intermediul unei radiocomenzi ușoare și portabile. Dispozitivul de comandă simplu de utilizat include funcții precum:

 • Funcția de control automat sau manual, astfel încât să puteți regla modul de operare a căruciorului automat în funcție de mărfurile depozitate;
 • Informațiile sunt transmise de la căruciorul automat și afișate pe ecranul telecomenzii;
 • Telecomanda ușoară, reîncărcabilă;
 • Ușor de utilizat de către operator, căruciorul automat poate fi controlat cu ușurință din interiorul stivuitorului;
 • telecomandă poate controla până la 8 cărucioare automate;

MAȘINI DE DEPOZITARE AUTOMATE 

Picking și ambalare extrem de eficiente? Livrare rapidă a pieselor mici? Livrare rapidă a mărfurilor comandate, toate furnizate pe cea mai eficientă rută posibilă, minimizând timpul de deplasare și de așteptare al operatorului?

Totul este posibil cu ajutorul mașinilor noastre automate de extragere și depozitare. 

TORNADO — unul dintre cele mai rapide sisteme cu lift de pe piață 

Sistemul cu lift Tornado este un sistem de depozitare dinamică, cu tăvi care se deplasează pe verticală și livrează bunurile direct operatorului, fie la apăsarea unui buton, fie prin scanarea unui cod de bare.

Structura simplă face ca acest sistem de depozitare să fie fiabil și ușor de întreținut, în timp ce design-ul modular permite personalizarea pentru a satisface aproape toate cerințele. Necesită aproape 75% mai puțin spațiu decât soluțiile de depozitare convenționale și poate funcționa ca un sistem autonom sau ca o instalație cu mai multe unități.

Tava mare a mașinii Tornado aduce la preluare cu circa 20-35% mai multe produse per mișcare, ceea ce accelerează picking-ul cu 20%. În timp ce sistemul multi-tray aduce două tăvi în două locații/niveluri diferite în deschiderea pentru picking.

Oferind o capacitate maximă de depozitare pe un spațiu minim și acces rapid la bunuri, Tornado poate funcționa în două moduri diferite, FTP și HOT:

 • FTP (poziție fixă tăvi) este cel mai eficient mod de a umple mașinile, fiecare tavă fiind concepută pentru a depozita produse de înălțime similară – reducând spațiul gol. Soluția perfectă pentru cei care nu-și doresc să depoziteze aer!
 • HOT (poziție tavi optimizată pe înălțime) este o soluție buna în situațiile în care dimensiunile produselor diferă foarte mult, totuși în acest caz spațiul de depozitare nu este utilizat eficient, la maximum.

Tornado UHD – mașina de depozitare de ultimă generație

Tornado UHD este o soluție complet personalizabilă, care poate fi adaptată pentru a satisface aproape toate cerințele. Principalele avantaje includ:

 • Amprentă la sol mai mică cu până la 75%
 • Viteză crescută și zgomot redus
 • Două locații pentru tavi în deschiderea pentru picking
 • Tehnologie ecologică – consum redus de energie
 • Poate fi folosit și ca lift între diferite niveluri ale depozitului
 • Performanță eficientă și precisă a picking-ului comenzilor
 • Reducerea timpilor de picking

Sistemul WMS pe bază de Windows permite integrarea ușoară în mediul IT existent

Sistemul cu lift de depozitare pe verticală Tornado UHD este o alegere inteligentă pentru oricine caută o combinație flexibilă pentru orice tip de depozitare a obiectelor.

Paternoster — amprentă la sol minimă, depozitare maximă

Mașina de depozitare verticală automată Paternoster este o soluție securizată și sigură, care oferă depozitarea automată a articolelor grele sau de diferite dimensiuni. Oferă o accesibilitate bună și o imagine de ansamblu clară asupra bunurilor depozitate, fiind o soluție foarte bună pentru reducerea timpilor de picking.

Economisind până la 75% din suprafața existentă și oferind spațiu de depozitare optimizat pe înălțime, cu o amprentă la sol minimă, design-ul său deosebit de compact asigură utilizarea optimă a dimensiunilor disponibile ale depozitului, de la podea până la tavan.

Sistemul Paternoster funcționează prin rotație verticală. Mărfurile solicitate sunt transportate la operator pe cea mai scurtă rută posibilă și expuse într-o poziție ergonomică, cu opțiunea de a localiza punctele de extragere pe diferite niveluri ale clădirii.

Paternoster poate fi operat manual, dar permite și picking-ul comenzilor comandat de sistemul ERP și picking-ul extrem de eficient pe loturi. O reducere substanțială a timpilor de picking se realizează cu picking-ul pe loturi, oferind astfel un proces mai rapid de selectare a mărfurilor. Având posibilitatea de conectare ușoară la ERP sau WMS folosind software-ul nostru TCPlus, gestionarea picking-ului nu a fost niciodată mai ușoară.

Mașini de depozitare tip turn

Oferind acces rapid și total la mărfurile depozitate, o utilizare eficientă a spațiului și o capacitate mare cu o amprentă mică la sol, mașinile de depozitare tip turn sunt concepute pentru depozitarea și manipularea diferitelor tipuri de mărfuri grele, în special materiale metalice.

Sistemul vertical poate fi echipat cu mai multe posturi de operator, în partea frontală și/sau în lateral.

Optimizarea designului permite încărcarea și descărcarea pachetelor întregi de materiale grele cu ajutorul unui stivuitor, precum și manevrarea unor piese individuale manual, cu o macara, sau automat cu alimentatorul de intrare-ieșire.

Poate fi echipat și cu un cântar pentru înregistrarea greutății materialelor încărcate sau descărcate.

Sistemul inteligent de control este complet pregătit pentru comunicarea externă și integrarea cu sistemele de gestionare a depozitelor, în timp ce ecranul tactil de pe panoul de comandă permite operarea manuală sau automată a modului de depozitare.

Mașinile de depozitare tip turn autonome pot fi combinate pentru a crea un sistem multi-depozit controlat:

 • Monoturn- sistem simplu de depozitare pe verticală, cu un singur turn, lift și masă fixă pentru operator.
 • Turn dublu set de două turnuri de depozitare, cu un singur lift. Căruciorul orizontal transferă unitatea de încărcare la/de la postul operatorului.
 • Multiturn – sistem realizat ca o combinație modulară de turn(uri) duble. Combinația creează o mare capacitate de depozitare.