Economie, eficiență și ecologie – acestea sunt cerințele pe care intralogistica de astăzi trebuie să le îndeplinească. Tehnologia Hänel oferă soluții pentru organizarea depozitării și manipularea materialelor, care economisește timp, spațiu de stocare și reduce costurile.

 Soluțiile de depozitare automatizată pe verticală asigură o utilizare maximă a spațiului disponibil, cu o amprenta minimă la sol. Datorită design-ului compact puteți obține astfel o creștere a capacității de depozitare cu până la 60%.

În funcție de aplicație, producătorul german Hänel a dezvoltat o gamă de produse care se adaptează perfect la cerințele din domeniul intralogisticii.

Sistemele de depozitare Hänel Rotomat

Sunt disponibile versiunile Rotomat Office și Rotomat Industrie care vă oferă o depozitare flexibilă și un acces facil la reperele stocate.

Datorită principiului de funcționare (carusel vertical), toate mărfurile solicitate din sistemul de depozitare sunt aduse în zona de preluare în doar câteva secunde. Zona de preluare a mărfurilor este astfel concepută ca să asigure o ergonomie maximă pentru operator.

Rafturile sunt multifuncționale și pot fi adaptate pentru depozitarea unei game diversificate de materiale. Capacitatea de stocare este ridicată, ajungându-se la o încărcare de până la 750 de kg pe raft.

Versiunea Rotomat Office este astfel concepută să permită o arhivare eficientă pentru bibliorafturi, dosare, cutii de depozitare, rechizite etc.

Sistemele de depozitare pot fi prevăzute cu protecție ESD pentru descărcarea electricității statice.

Produsele Hänel pot fi implementate cu ușurință în cadrul oricărui sistem logistic și vin echipate cu un pachet software integrat pentru managementul depozitării.

Beneficii:

 • cu până la 60% mai multă capacitate de stocare
 • capacitatea de stocare poate fi adaptată pas cu pas
 • mai multe persoane pot opera mai multe unități de stocare și pot prelucra simultan operațiunile
 • reducerea considerabilă a timpilor de accesare a mărfurilor
 • unitățile de depozitare pot fi extinse sau separate ulterior
 • ergonomie în operare
 • flexibilitate
 • integrare cu sistemele de tip ERP.

Sistemele de depozitare Hänel Lean-Lift

Aceste sisteme de depozitare automatizată utilizează înălțimea disponibilă a halei (depozitului) într-un mod similar cu un sistem de depozitare convențional înalt. Spre deosebire de acestea, sistemele Hänel Lean-Lift stochează mărfuri în poziții optimizate pe înălțime, astfel încât să nu se piardă niciun spațiu. Această caracteristică generează o capacitate maximă de stocare pe o amprentă minimă la sol.

Locațiile de stocare sunt accesate automat sub control electronic prin intermediul extractorului, care depozitează sau preia containerul solicitat. Mărfuril sunt apoi livrate în zona de preluare la o înălțime ergonomică pentru operator.

Acest principiu ingenios are aplicabilitate într-o mare varietate de industrii.

Utilizat în sectoarele tehnologiei medicale și ingineriei electrice (pentru care sunt disponibile si versiunile ESD) și, de asemenea, în industria auto, aeronauticcă, farmaceutică sau comerțul cu ridicata, sistemul de depozitare Hänel Lean-Lift este punctul ideal de livrare, producție sau depozitul de scule, pentru a numi doar câteva sectoare în care acesta își demonstrează versatilitatea.

Beneficii:

 • fiecare metru pătrat de spațiu disponibil este utilizat într-un mod optim – esența eficienței economice
 • adaptare ușoară la cerințele operaționale
 • mai mult de o persoană, la un moment dat, poate opera unitatea de depozitare
 • îmbunătățirea managementului depozitării
 • flexibilitate ridicată în vederea extinderii ulterioare
 • investiție clar definibilă și gestionabilă.

ARHI SAFE – o solutie optimă pentru arhivare

Noua soluție vine cu ideea arhivării pe verticală, utilizând o suprafață de doar 25 de metri pătrați la sol. Arhiva automatizată ARHI SAFE este formată dintr-o construcție metalică exterioară termoizolată și rezistentă la foc, iar la interior este montat sistemul propriu zis de arhivare și depozitare tip Hänel Lean-Lift. Soluția are aplicabilitate în companiile din diferite industrii care generează un volum mediu și ridicat de documente și au nevoie de un acces rapid și eficient la arhivă, dar și de instituții publice care lucrează cu un volum ridicat de documente (biblioteci, tribunale, case de pensii, primării).

Se pot depozita 19 tone de documente, iar întreaga construcție poate fi atașată la o clădire existentă sau poate fi montată independent. Acest lucru este posibil datorită formei de paralelipiped dezvoltat pe verticală, proiecția construcției pe sol ocupând o suprafață redusă. Întreaga construcție respectă normele antiseismice în vigoare. Sistemul automatizat de arhivare ARHI SAFE poate depozita pana la 19 tone, pe o înălșime de 10,8 m și o amprentă la sol de doar 5,1 x 4,5 m (lățime x adâncime). În funcție de aplicația clientului sunt disponibilie la cerere și alte dimensiuni constructive.

Arhiva automatizată ARHI SAFE are la bază un sistem de depozitare Hänel Lean-Lift prevăzut cu 86 de containere, cu dimensiunile de 326 x 1035 mm/fiecare container, care asigură depozitarea a aprox. 3096 de cutii de documente. Documentele pe suport de hârtie pot fi arhivate în cutii de carton tipizate, cu dimensiunile de 355 x 250 x 150 mm (lățime x adâncime x înălțime) sau la cerere sistemul de arhivare poate fi adaptat pentru alte tipuri de cutii sau suporturi de stocare (ex. bibliorafturi, etc.). Cu funcții multiple de control și comandă se obține un management integrat al articolelor depozitate pentru maxim 100.000 de repere, dar și un management eficient al acceselor autorizate pentru diferiți utilizatori (autorizare cu card sau parolă).

Compania Elmas livrează în România, din anul 2003, toată gama de produse Hänel și oferă un pachet complet de servicii – consultanță, proiectare, montaj, punere în funcțiune, service și piese de schimb.

 

ELMAS SRL

B-dul Grivitei nr.1y, 500177 Brasov

Email: office@elmas.ro; sales@elmas.ro

T.: +40-268-308700, +40-723-362378, +40-744-350178

F.: +40-268-308705

www.depoziteautomatizate.ro