Astăzi economia de spațiu construit a devenit prioritară în dezvoltarea diferitelor proiecte de birouri, ansambluri rezidențiale, spații comerciale sau spații publice. Utilizarea la maxim a spațiului disponibil a dus la găsirea unor soluții eficiente și compacte pentru parcările auto, care să se integreze perfect în arhitectura actuală a orașelor.

Soluțiile de parcare auto dezvoltate de producătorul german WÖHR GmbH, cu o experiență de peste 6 decenii, reușesc să răspundă celor mai exigente cerințe din domeniu.

Fie că vorbim de parcări rezidențiale, parcări publice sau parcări complet automatizate, eficiența în operare și fiablitatea sistemelor de parcare WÖHR sunt atribute dovedite la cele peste 500.000 de locuri de parcare vândute până în prezent, la nivel mondial.

Gama Parklift reprezintă versiunea mecanică a sistemelor WÖHR de parcare. În acest sistem, autoturismele sunt stivuite pe două sau trei niveluri de parcare, unul peste altul.

Fiecare sistem simplu stochează două autoturisme, iar sistemele duble sunt pentru patru sau șase locuri de parcare, fiecare. În plus, locurile de parcare sunt disponibile folosind platforme de parcare mecanice și plăci turnante WÖHR, care pot fi rotite sau translatate.

Prin stivuirea și deplasarea compactă, soluțiile de parcare semiautomate, cum ar fi sistemele Combilift și Combiparker, permit amenajarea locurilor de parcare pentru până la 31 de autoturisme cu diferite dimensiuni, într-un singur sistem de parcare.

Sistemele Slimparker și Crossparker funcționează pe același principiu. Aceste sisteme sunt amplasate în subteran, lăsând spațiu liber suprateran, pentru deplasarea autoturismelor. Sistemele de parcare complet automatizate sunt soluții actuale pentru parcarea compactă în centrele urbane aglomerate.

La sistemele de parcare complet automatizate, cum sunt soluțiile Levelparker, Parksafe și Multiparker, locul de parcare este adus către șofer și nu invers. Zonele de transfer facilitează intrarea și ieșirea din sistemul de parcare, fără manevre complexe. Un lift vertical transferă autoturismele pe platformele de parcare din sistemul de rafturi. În acest mod, autoturismele sunt  parcate în siguranță. Soluțiile automate de parcare pot stoca pe diferite niveluri, câteva sute de mașini, în turnuri sau sisteme de rafturi înalte.

Sistemele de parcare Parklift

Sunt disponibile atât în varianta cu platformă simplă cât și în varianta cu platforme mai mari, care pot stoca 4 sau 6 autoturisme. Acestea asigură un spațiu mai confortabil privind intrarea/ieșirea din autoturism și o parcare mai ușoară. Pentru aceste sisteme de parcare este necesară o lățime constructivă mai mică decât pentru doua sisteme simple și sunt mult mai confortabile și eficiente.

Avantaje:

– până la 200% mai mult spaţiu de parcare;

– 1 cale de circulaţie = 2 sau 3 niveluri de parcare = reducerea costurilor;

– parcare independentă;

– siguranţă ridicată în utilizare (testat TÜV/ certificat CE);

– echipare cu componente hidraulice de calitate;

– costuri reduse de întreținere;

– sunt disponibile și variante cu platformă dublă.

Sistemele de parcare Combilift

Aceste sisteme reprezintă combinația între depozitarea şi deplasarea autoturismelor parcate unul lângă celălalt. Asigură o parcare compactă de la două până la patru niveluri, cu doar o cale de acces.

Avantajele sistemelor Combilift:

– aşezare variabilă pe două până la zece coloane;

– parcare independentă;

– operare facilă cu diverse opţiuni de control;

– grad ridicat de manevrabilitate;

– sarcini pe platformă de 2,0 tone sau 2,6 tone;

– sisteme hidraulice eficiente, cu uzură minimă.

Sistemele de parcare Slimparker/Crossparker

Sunt special concepute pentru zonele înguste situate în spatele clădirilor și permit montajul în subteran.

Pentru situațiile în care există mai mult spaţiu în lungime decât în lăţime, noul model Slimparker 557 își prezintă avantajele. Acest sistem de parcare necesită doar o lăţime de instalare de 2.60 metri pe aleile înguste aflate între clădiri. A fost special proiectat pentru aceste spaţii aflate în spatele clădirilor. Autoturismele pot fi stocate pe max. 6 niveluri în faţa și în spatele liftului.

Sistemul de parcare Crossparker 558 oferă o extensie a modelului Slimparker 557, pentru cazul în care lăţimea reprezintă o problemă. Două coloane suplimentare pot fi aranjate pe fiecare parte laterală a liftului, și chiar lângă acesta. În acest mod, volumul spaţiilor de parcare poate fi dublat pe suprafaţa de teren existentă.

Avantaje:

– sisteme de parcare semiautomate pentru max. 23 de autoturisme;

– amprentă la sol foarte mică și construcţie foarte suplă (Slimparker);

– special proiectate pentru suprafeţele înguste din spatele clădirilor;

– fără rampe și căi de rulare;

– siguranţă pentru utilizatori și autoturisme;

– opţional se poate integra o placă turnantă pentru modelul Crossparker (pentru Slimparker); Este disponibil doar dacă este prevăzut un spaţiu suplimentar);

– pot fi parcate autoturisme cu înălţimi diferite (ex. van-uri);

– pot fi parcate autoturisme cu lungimi diferite.

Sistemele de parcare Parksafe

Aceste sisteme automate de parcare pot fi montate în diverse locaţii: clădiri rezidențiale, clădiri de birouri, parcări publice, hoteluri sau clădiri administrative.

Avantajele sistemelor de parcare Parksafe:

– sistem automat de parcare pe verticală, pentru 10-80 de autoturisme stocate pe maxim 30 de niveluri;

– necesită o suprafaţă de bază mică, de ex. pe 47 mp se pot parca 59 de autoturisme;

– disponibil în varianta turn, puţ sau turn/puţ cu zona de transfer la nivelul intermediar;

– sunt posibile multiple aranjări, cu două sau trei rânduri poziţionate lângă lift;

– adaptabil la cerinţe particularizate;

– poate fi echipat opţional cu placă turnantă;

– disponibil și pentru diferite înălţimi ale autoturismelor (ex. minibus-uri).

Sistemele de parcare automatizate Multiparker

Aceste sisteme automatizate de parcare auto sunt potrivite pentru construcţii modulare similare cu stelajele înalte realizate din beton. Elementul de noutate este dat de sistemul longitudinal de transport și preluare: autoturismul este preluat din zona de transfer și parcat ulterior pe o placă de beton plană.

Avantaje:

– sistem automat de parcare, pentru 50 până la 300 de autoturisme, construit ca un depozit pe verticală din beton;

– disponibil în varianta turn, puţ sau turn/puţ cu zona de transfer la nivelul intermediar;

– costuri reduse de construcţie;

– în special pentru structurile subterane;

– siguranţă pentru autoturisme și utilizatori;

– costuri reduse cu sistemele de iluminat și ventilaţie;

– dispozitivul de rotire poate fi montat în zona de acces sau în zona liftului;

– posibilitatea integrării unui automat de taxare pentru chitanţe de parcare în cadrul parcărilor cu destinaţie publică.

Compania ELMAS vă oferă accesul la toată gama de soluții de parcare marca WÖHR, pe piața din România, precum și un pachet complet de servicii: consultanță, proiectare, expertiză, montaj, piese de schimb, întreținere și service operativ.

 

ELMAS SRL

Adresă: B-dul Grivitei nr.1y, 500177, Brașov

Email: office@elmas.ro; sales@elmas.ro

TEL.: +40-268-308700, +40-723-362378, +40-744-350178

TEL.: +40-268-308705

www.sistemedeparcare.ro