Unitatea de producție a rafturilor Dexion, a fost înființată în 2006 în Râșnov, județul Brașov pe o suprafață de 12.500 mp, în special pentru a deservi vânzările pe teritoriul României.

S-a început cu producţia de rafturi pentru paleți dar, ulterior, calitatea înaltă a rafturilor produse în România a dus la decizia extinderii producției şi pentru rafturi în consolă cantilever, rafturi semiușoare, sisteme mezanin, diverse sisteme semiautomatizate şi automatizate precum și o gamă variată de accesorii standard şi la comandă. De asemenea s-a trecut şi la exportul masiv al produselor fabricate aici, atât în țările în care Grupul din care facem parte are birouri de vânzări cât și la exportul global.

În prezent sediul Dexion din Râșnov nu include doar un extins spațiu de producție modern organizat şi cu utilaje de ultima generaţie, dar și biroul de proiectare al întregului Grup – o echipă de 40 ingineri proiectanţi şi structuristi care realizează proiectele pentru clienți din peste 50 de țări, Centrul de Dezvoltare Produs al Grupului, unde se inovează, proiectează şi prototipează noile soluții de rafturi şi accesorii, precum și Laboratorul de Testare Produse al Grupului.

România reprezintă centrul organizatoric al Grupului precum și centrul de Export, soluțiile Dexion fiind distribuite în peste 50 de țări din întreaga lume.

România rămâne o foarte importantă piață a companiei, cu peste 3000 de clienți diverși de la mici companii la conglomerate multinaționale, deserviți de o echipă extinsă de reprezentanți de vânzări profesioniști, gata să ofere clienților soluții potrivite pentru nevoile lor specifice.

În aceste vremuri grele generate de pandemia Covid-19, am fost și rămânem determinați să luăm toate măsurile sanitare necesare pentru evitarea răspândirii Covid-19 și pentru sănătatea noastră și a clienților noștri.

Continuăm să fim alături de clienți prin reprezentanţii noştri de vânzări, ori de câte ori au nevoie atât prin telefon dar și prin vizitarea spațiilor care urmează a fi dotate cu sisteme de depozitare.

  • Prestăm în continuare serviciile de inspecții şi service echipamente depozitare;
  • Continuăm producția la capacitate maximă;

  • Oferim termene de livrare scurte pentru proiecte mari sau livrăm din stoc pentru anumite tipuri de proiecte mici (rafturi cu polițe, rafturi standardizate pentru paleți);
  • Instalăm proiectele livrate respectând regulile de protecție sanitară;
  • Livrăm și transportăm din România, evitând astfel problemele generate de transportul din alte țări și în același timp contribuind la scăderea costurilor cu transportul suportate de clienții noștri.

Din 2018, Dexion face parte din grupul Gonvarri Material Handling, un puternic Grup pan-european de furnizare a sistemelor de depozitare industrială, care comercializează portofoliul său larg de produse și soluții prin 15 birouri locale de vânzări și o rețea largă de export sub brandurile Dexion, Constructor, Kasten, Stålteknik și Kredit.