ȘAPTE MODURI DE A ÎMBUNÃTÃȚI EFICIENȚA DEPOZITULUI ȘI DE A CREȘTE PROFITUL

Esențială pentru îndeplinirea indicatorilor cheie de performanță în orice depozit – indiferent dacă sunt KPI referitoare la profit, rotația stocului sau servicii pentru clienți – este funcționarea unui sistem eficient. Un depozit care optimizează utilizarea spațiului disponibil, care are cel puțin un element de automatizare și are un sistem de gestionare a depozitului, va fi lider de eficiență.

Depozitele prezintă operațiuni complexe, cu multe etape diferite – de la primirea mărfurilor până la expediere și multe etape între ele. Adăugați la aceasta un mix de implicare umană și automatizare și este clar că a face totul să funcționeze în armonie este o sarcină delicată. Acest lucru poate face dificilă identificarea zonelor care ar putea deveni mai eficiente și, desigur, cu cât eficiența este mai mare, cu atât productivitatea este mai mare. Iată deci șapte sugestii pentru îmbunătățirea eficienței depozitului și, în cele din urmă, a profitului.

1. Investiți în automatizare

Soluțiile automatizate de depozitare, reprezintă o investiție dar vor crește eficiența în orice depozit.

Introducerea unui nivel de semi-automatizare sau chiar optarea pentru un depozit complet automatizat ajută la eradicarea șanselor de eroare umană, prin reducerea nivelului de implicare umană.

Nu numai că vor fi reduse erorile, dar automatizarea va duce la economii de costuri, de exemplu, cu salariile, instruire și costul utilităților. Automatizarea permite, de asemenea, stocarea cu densitate mai mare.

Există o gamă largă de soluții automate – ceva care se va potrivi oricărei operațiuni. De la rafturi mobile pentru paleți, rafturi cu macarale la sisteme miniload pentru manipularea cutiilor. Automatizarea reprezintă eficiență într-un depozit.

2. Oferiți instruire de calitate

O forță de muncă bine instruită va fi o forță de muncă mult mai eficientă. Așadar, asigurați-vă timp de la început pentru a oferi un sistem de formare și mentorat pentru noii membri ai echipei. Aceasta înseamnă că vor învăța să facă lucrurile în modul corect, mai degrabă decât să-și ia obiceiurile proaste.

Asigurați-vă că instruirea este oferită ca parte a dezvoltării forței de muncă. Acest lucru nu numai că le va spori abilitățile și eficiența, dar instruirea va fi apreciată de angajați.

Acest lucru va ajuta la îmbunătățirea motivării, precum și la păstrarea personalului, ceea ce înseamnă că trebuie cheltuit mai puțin pentru recrutare.

De asemenea, ați putea lua în considerare instruirea încrucișată a diferiților angajați în diferite abilități. Aceasta înseamnă că orice lacune pe termen scurt datorate absențelor sau bolii vor fi mai ușor de acoperit și, de asemenea, vă îmbunătățiți forța de muncă.

3. Faceți din siguranță o prioritate

Siguranța ar trebui să fie o prioritate maximă în orice operațiune de depozitare, nu doar pentru că există o datorie de față de personal, ci și pentru că adoptarea unor standarde ridicate de siguranță îmbunătățește eficiența.

De fiecare dată când se face o scurtare în procedurile de siguranță, se introduce un element de risc. Și, deși poate părea o economie, atunci când apar accidente, acestea sunt mult mai costisitoare. Chiar și un accident minor – cum ar fi deteriorarea rafturilor pentru paleți – poate provoca probleme pe termen mai lung, deoarece rafturile trebuie să fie reparate. Accidente mai semnificative ar putea încetini funcționarea unui depozit sau – mai rău – o pot opri cu totul.

4. Solicitați feedback personalului

Angajarea personalului în exploatarea unui depozit aduce multe beneficii. La nivel practic, angajații vor avea cunoștințe directe despre toate procesele și ar putea avea idei foarte bune despre cum să facă îmbunătățiri care să sporească eficiența.

În al doilea rând, personalul consultat se simte apreciat și că opinia lor contează. Sunt mai predispuși să fie implicați și motivați să lucreze mai mult, ceea ce în sine va conduce la eficiență. Consultarea și dialogul bidirecțional vor ajuta la îmbunătățirea funcționării oricărui depozit.

5. Măsurați performanța

Dacă doriți să înțelegeți cât de bine funcționează depozitul dumneavoastră, atunci este vital să evaluați fiecare etapă a procesului. Cât trebuie să dureze fiecare etapă, ce și cine să se implice, care să fie rezultatul? Odată ce ați luat măsurile, puteți analiza datele în mod regulat și puteți identifica toate zonele care par să aibă performanțe slabe – și chiar să identificați zonele care excelează.

6. Îngrijirea echipamentelor de depozit

Echipamentele întreținute corespunzător – cum ar fi stivuitoare, rafturi pentru paleți sau soluții de depozitare automate – au un factor de fiabilitate mai mare.

Dacă nu întrețineți corespunzător echipamentele există riscul ca acestea să nu mai funcționeze sau chiar să nu mai fie reparabile.

Întreținerea echipamentelor nu este un element de ignorat, întrucât în cele din urmă neîngrijirea echipamentelor ar putea duce la costuri mai mari pe termen lung și chiar poate compromite siguranța personalului și a produselor depozitate.

7. Adoptați soluția optimă de stocare

În funcție de ce produse sunt depozitate, selectați o soluție de stocare care se potrivește cel mai bine acelor produse.

Indiferent dacă aveți articole voluminoase care ar beneficia de rafturile cu deschidere mare; articole multiple care ar fi cele mai potrivite pentru rafturile pentru paleți; produse care trebuie selectate pe baza principiului primul intrat, primul ieșit (FIFO), care ar fi cel mai bine depozitate în rafturi Push Back … Selectând cel mai potrivit sistem de depozitare pentru specificul activității voastre, veți accelera procesul de preluare și veți spori mult eficiența a depozitului.

Pentru mai multe sfaturi cu privire la eficientizarea unui depozit sau pentru soluții de depozitare a depozitului – atât automatizate, cât și semiautomatizate – sau pentru ajutor la selectarea celui mai bun sistem de depozitare, vă rugăm să luați legătura cu echipa Dexion.