Success Story about robots. Peka Kroef is a Dutch family business who chose FANUC robots to automate their assembly line of potato products. IMPORTANT NOTE: the customer has only granted access to use the pictures in BROCHURES, WEBSITES and NEWSLETTERS.

PRECIZIE ȘI VITEZÃ ÎN ACȚIUNE CU ROBOȚII FANUC ÎN INDUSTRIA ALIMENTARÃ

Automatizarea unităţilor dvs. de producţie a alimentelor şi băuturilor este mai uşoară decât aţi putea crede. FANUC oferă soluţii inteligente pentru sporirea productivităţii indiferent de dimensiunea companiei. Produsele excelente şi soluţiile simple plug&play simplifică automatizarea economică a întregului lanţ de producţie.

În special pentru procesarea alimentelor, automatizarea asigură o calitate superioară consecventă, îmbunătăţeşte sortarea şi timpii de manipulare şi sporeşte producţia prin accelerarea proceselor de ambalare. Rezultatele nete sunt costurile reduse şi un avantaj competitiv mai mare. Mai mult, automatizarea specializată inteligentă vă permite, de asemenea, să răspundeţi în mod flexibil la dinamica pieţei concurenţiale actuale şi la schimbările în permanentă schimbare din domeniul producţiei alimentare. Soluţiile inteligente FANUC creează un plus de valoare de-a lungul întregului proces de producţie a alimentelor şi băuturilor.

Roboţii contribuie la ambalarea rapidă şi eficientă a bucăţilor de brânză

Producătorul de brânzeturi, A-ware, îşi simplifică procedurile de selectare şi ambalare cu ajutorul roboţilor FANUC pentru industria alimentară. Sarcina este optimizarea proceselor de selectare şi ambalare în condiţii controlate din industria alimentară, folosind o gamă de roboţi FANUC.

Introducând un sistem sofisticat de roboţi FANUC, A-ware a obţinut rezultate impresionante la fabrica sa de brânzeturi din Zeewold, Olanda. Roboţii FANUC sunt responsabili cu toate procesele, de la cântărirea şi tăierea bucăţilor de brânză cu mare precizie, până la ambalarea şi paletizarea de mare viteză, toate acestea în condiţii strict controlate corespunzătoare industriei alimentare.

Rezultat: Îmbunătăţiri considerabile în ceea ce priveşte productivitatea per ansamblu şi timpii de ciclu, datorită capacităţilor de lucru sporite şi fiabilităţii crescute.

Compania A-ware din Zeewolde lucrează de doi ani cu Robertpack. Specialistul în ambalaje din Zeewolde a furnizat roboţi FANUC integraţi utilajelor. Roboţii ultrarapizi asigură ambalarea şi paletizarea sigură şi eficientă a bucăţilor de brânză.

A-ware Food Group este o organizaţie specializată în maturarea, tăierea, ambalarea, depozitarea şi transportul brânzei şi a altor produse alimentare în condiţii controlate. Această companie de familie a fost creată în 2010 prin fuziunea Anker Cheese (1962) şi Bouter Cheese (1890). Anker Cheese a deveni o companie internaţională în domeniul brânzei. În mai 2010, activităţile Anker Cheese au fost divizate în două companii „noi”: Anker Cheese (activităţi comerciale) şi A-ware (depozite şi logistică). În iunie 2010, A-ware a achiziţionat Fresh Support, un furnizor de servicii independent din domeniul ambalajelor, cu precădere al brânzei.  Bouter Cheese se axează pe procesarea brânzei olandeze şi din alte ţări: maturare, tăiere, ambalare, distribuţie – către cel mai mare detailist din Olanda, printre altele.

Producătorul de vinuri transformă ‘ideea nebunească’ într-o realitate de producţie, folosind ROBOŢII FANUC

În 1996, producătorul lider de vinuri din Spania, Freixenet, a avut ‘ideea nebunească’ – de a-şi automatiza procesele de producţie, inclusiv îmbutelierea, depozitarea, paletizarea şi balotarea, folosind roboţi industriali. “În timp ce alţi producători de roboţi au văzut doar dificultăţile, FANUC a văzut oportunităţile şi ne-a încurajat în privinţa proiectului”, afirmă Pere Gibert Guasch de la Freixenet.

Pornind cu doi ROBOŢI FANUC din seria 410, porecliţi “Zipi şi Zape” de personalul fabricii de vinuri, Freixenet deţine în prezent 36 de ROBOŢI integraţi în producţia anuală a 185 de milioane de sticle de vin şi cava. FANUC efectuează întreţinerea anuală a roboţilor şi oferă un serviciu de asistenţă în locaţie pentru operaţiile cu caracter critic sporit.

După o relaţie de 18 ani, Freixenet consideră că flota sa de utilaje şi planurile de expansiune reprezintă o dovadă a raportului de lucru de care s-a bucurat cu FANUC. ROBOŢII FANUC, afirmă Guasch, s-au “adaptat întotdeauna la nevoile noastre specifice. În cadrul raportului client-furnizor, considerăm că tratamentul de care beneficiem din partea companiei FANUC este amănunţit, atent şi colaborativ, ajutându-ne să găsim cea mai bună soluţie pentru provocările cu care ne confruntăm”.

Suteria foloseşte roboţi pentru prelucrarea şi decorarea prăjiturilor

Găsirea unei soluţii automatizate care să poată creşte productivitatea într-o fabrică de prăjituri. Îmbunătăţind randamentul, noul sistem ar reduce necesitatea turelor de noapte şi munca manuală monotonă pe care o implică decorarea unui număr imens de prăjituri. Nu este nevoie să menţionăm că măiestria şi calitatea trebuiau să rămână la aceleaşi niveluri înalte ca întotdeauna.

Folosirea roboţilor pentru a produce şi finisa popularele prăjituri elveţiene Solothurner Torte de la Suteria. Datorită faptului că roboţii compacţi Fanuc LR Mate făceau deja parte din soluţia propusă pentru brutărie, roboţii LR Mates au fost folosiţi şi pentru decorarea prăjiturilor Torte şi a altor prăjituri.

Robotul FANUC LR Mate s-a dovedit a fi ideal pentru îndeplinirea acestor sarcini complexe dar extrem de monotone pentru oameni. Având aproximativ aceeaşi rază de acţiune şi dexteritate a unui braţ uman, robotul LR Mate a devenit un bun nepreţuit pentru brutărie.

Este dulce, faimoasă şi arată senzaţional. Torta Solothurner de la Suteria este, de asemenea, delicioasă. La brutărie, producţia este asistată de un robot FANUC.

De fapt, utilizarea roboţilor la producerea prăjiturilor nu este deloc o idee nouă. Ideea de automatizare a ornării prăjiturilor este chiar mai veche. Deoarece, cu aproximativ 30 de ani în urmă, înainte de sărbători, când proprietarul companiei, Manfred Suter, trebuia să lucreze şi nopţile la brutărie, războindu-se cu recipientul de aluat, a avut o scânteie de inspiraţie pentru a găsi soluţia. Vreme de ani de zile, a încercat diferite metode mecanice de automatizare. Încercările iniţiale de emulare a mecanismului unui fonograf nu au depăşit faza iniţială. Truda a continuat, iar salariile au continuat să crească.

La un concert de jazz, Suter l-a cunoscut pe inginerul Ernst Ramseyer, care realizase o maşină pentru aplicarea de sare pe feliile rotunde de brânză, în cadrul producţiei de brânză marca „Tete de moine”. Suter a preluat subiectul şi a adaptat propria sa soluţie – datorită lui Adrian Albiez, specialist în automatizare şi proprietar, la acea vreme, a Altron Sys-tems AG, Neuhausen am Rheinfall. Un robot FANUC făcea deja parte din soluţia propusă iniţial în vederea utilizării la brutărie; acesta şi-a îndeplinit misiunea cu succes, iar de atunci a fost însărcinat să orneze umplutura japoneză – precum torta Solothurner, dar cu un amestec de alune pisate.