Gala a avut loc în seara zilei de 26 aprilie – nominalizații, juriul și susținătorii, împreună cu oaspeții din politică, știință și afaceri s-au întâlnit pentru noaptea IFOY AWARD 2019, care a fost sărbătorită anul acesta la Palatul Hofburg din Viena. Prin colaborarea cu LOGISTIK.Kurier și Camera de Comerț a Austriei, ceremonia de premiere a avut loc pentru prima dată în contextul galei HERMES Verkehrs.Logistik.Preis.
Cu două nominalizări la run-out, STILL s-a calificat pentru a intra în finala cursei pentru pretențiile IFOY Awards (International Intralogistics și Truck Truck of the Year): a intrat cu LiftRunner automatizat cu LTX 50 în “AGV & Intralogistics Robot “și portalul” STILL neXXt “pentru controlul inteligent al flotei în categoria” Software-ul Intralogistic “. Într-o săptămână cuprinzătoare de teste efectuate la Expoziția de la Hanovra în martie, experți independenți, împreună cu un juriu internațional format din 29 de membri, au evaluat toate utilajele și soluțiile nominalizate pe baza unor criterii specificate și nivelul lor de inovare în raport cu produsele comparabile de pe piață. Câștigătorii din cele unsprezece categorii, păstrate în secret până în ultima clipă, au primit acum Oscarurile râvnite din Viena. În acest an, STILL a reușit să-și continue seria de cuceriri și să câștige victoria împotriva competiției. Acest lucru confirmă statutul STILL ca furnizor de top în intralogistică.
LTX 50 automatizat este cel mai bun robot “AGV & Intralogistics”. STILL a câștigat în categoria “Robot AGV & Intralogistics” cu tractorul electric de remorcare
LTX 50 automatizat, combinat cu rame LiftRunner cu funcție de încărcare / descărcare automată. Pentru prima dată, această soluție se ocupă de transportul și manipularea automată a încărcăturilor de până la 1.200 kg pe remorcă. Atunci când este folosit ca tren de remorcare, remorca electrică cu tracțiune LTX 50 cu o greutate totală de până la 5.000 kg își menține cursul cu exactitate în timp ce conduce prin stațiile de producție. Capul de tractare poate fi folosit și manual pentru procese individuale, dacă este necesar. Sarcinile sunt transportate și încărcăturile manipulate cu ajutorul cadrului LiftRunner cu platformă integrată. Rama automată este condusă până la o stație de transfer compatibilă pentru încărcarea care trebuie transferată. Doi senzori asigură că sarcina, după poziționarea precisă, este coborâtă pentru a se conecta la stația de transfer. Stațiile de transfer oferă energie și informații din cadrul inteligent, prin urmare nu au nevoie să fie integrate în structura IT a companiei. Datorită navigației cu laser, poziționarea poate avea loc cu o precizie de 1 cm. După confirmarea poziției corecte, cărucioarele cu role sunt activate și începe procesul de încărcare sau descărcare. Un alt senzor încheie procesul de transport, asigurând, în același timp, o încărcare sau descărcare completă. În timpul verificărilor privind inovația, experții au apreciat flexibilitatea deosebită a soluției. Conceptul de sistem al transferului automatizat de sarcină și al condusului automat combinat în această manieră reprezintă o inovație care oferă avantaje suplimentare în furnizarea de producție într-un mod evolutiv, în timp ce, totuși, continuă să permită ideea de reducere a traficului de transport colectiv.
Stivuitorul automat de remorcare STILL combină pentru prima oară conducerea automată cu manevrarea automată a încărcăturii și, prin urmare, este ideală pentru alimentarea și îndepărtarea de la liniile de producție, de exemplu. “Ceea ce contează este practica, inovația trebuie sa ia logistica la un nou nivel, câștigătorul a făcut acest lucru impresionant, deschizând calea pentru intralogistica autonomă și cu siguranță merită un IFOY”, a declarat Arno Reich, Senior Vice President, Deutsche Messe AG.
Începând cu anul 2013, Premiul IFOY a fost considerat un indicator al rentabilității și inovării, iar datorită expertizei sale de specialitate este considerat a fi premiul definitiv pentru inovație în intralogistică. Câștigătorii sunt selectați anual de un juriu independent al jurnaliștilor internaționali specializați, ale căror decizii se bazează pe testarea neutră, cu o serie extinsă de teste și un control de inovare specific definit. Rezultatele tuturor finaliștilor sunt comparate cu utilajele lor concurente. Premiul IFOY se află sub patronajul Ministerului federal al Economiei și Energiei din Germania și este sponsorizat de Asociația Profesională de Manipulare a Materialelor și Intralogistică din cadrul Asociației germane de ingineri de mașini și instalații (VDMA).