Precizie la fiecare sudură: Precum gesturile unui artist, arcul electric stabil al Artis poate fi ghidat cu precizie, pentru a realiza suduri WIG superbe.

NOUL FRONIUS ARTIS: SUDARE WIG EFICIENTĂ ȘI UȘOARĂ

Sudarea WIG este o adevărată artă și se consideră a fi disciplina supremă a procedeelor de îmbinare. Noul Fronius Artis își onorează din plin numele derivat din cuvântul latin „arte”, care înseamnă artă. De fiecare dată când sudurile trebuie să îndeplinească cele mai înalte exigențe, atât din punct de vedere estetic, cât și calitativ, aparatul compact, cu arc electric stabil, fără compromisuri, reprezintă soluția rapidă la îndemână. În clasele de putere DC 170 A până la 210 A, Artis se remarcă printr-un pachet de funcții care ar fi de așteptat altfel doar la aparate WIG profesionale, mai mari. 

Robust, versatil, cu o greutate de doar zece kilograme: Artis este un însoțitor de încredere, fie că vorbim de suduri vizibile fără cusur la balustradele sau piscinele din inox ‑ pentru îmbinări calitative ale conductelor, fie de aplicații de precizie pentru construcția de rezervoare și instalații industriale. Atenția noilor aparate Fronius WIG se concentrează pe simplitatea în utilizare, fiabilitate și eficiență energetică – și desigur, Artis este echipat cu toate funcțiile preferate ale predecesorului său, Fronius TransTig. 

Pachet complet WIG impresionant 

Butonul rotativ cu apăsare și afișajul sinoptic, iluminat al funcțiilor simplifică enorm operarea. Într-o clipă, unsprezece dintre cei mai importanți parametri pot fi selectați direct pe display și sudarea poate începe! Arcul electric pulsat reglabil asigură un aspect absolut remarcabil al sudurii, manifestându-și avantajele în poziții critice și la materiale foarte subțiri. La îmbinările sudate repetitive, modul de punctare se dovedește foarte util: Punctele de sudură pot fi aplicate la distanțe egale. Dacă doriți, puteți seta un timp de pauză selectabil în mod liber și să continuați lucrarea ca sudare intermitentă. Pe de altă parte, funcția TAC este ideală pentru heftuirea de precizie a componentelor. Aceasta economisește cu până la 50 % timpul de lucru și evită apariția culorilor de revenire – un plus evident pentru calitatea sudurii la sudarea ulterioară peste punctele de heftuire. 

Cu o greutate de doar 9,8 kilograme, Fronius Artis este un aparat ușor și compact, remarcabil însă prin multitudinea de funcții care ar fi de așteptat doar la un sistem WIG profesional, mai mare.

Mai mult, modelul complet digitalizat Artis permite actualizări permanente. Astfel, este pregătit pentru viitor și mai flexibil în utilizare. Prin intermediul interfeței USB protejate în interiorul carcasei pot fi citite cu ușurință și informațiile de sistem. 

Energie folosită eficient

Tehnologia încorporată în Artis asigură faptul că specialistul în sudare se poate concentra pe deplin asupra sudurii – complet independent de fluctuațiile de tensiune. Tehnologia avansată a invertorului compensează în mod fiabil fluctuațiile de rețea de până la 30 % și oferă o putere de ieșire maximă pentru procesul de sudare. Sudarea continuă timp de patru minute la o piesă nu reprezintă nicio dificultate pentru sursa de putere cu control inteligent. 

Noul Fronius Artis: un sistem de sudare WIG mobil, cu posibilități variate de utilizare și un număr impresionant de funcții

Power Factor Correction (PFC) integrat asigură un consum sinusoidal al curentului, folosind în mod eficient puterea existentă. Se consumă din rețea doar puterea care este absolut necesară. Astfel, se economisește energie și, în plus, se garantează o rază mare de acțiune. Chiar și la cabluri de alimentare mai lungi, nu se înregistrează pierderi de putere. Performanța la utiliarea generatoarelor este de asemenea îmbunătățită, asigurând o protecție la supratensiune până la 400 V. 

Funcții la sudarea cu electrod învelit

Cu modul de sudare în impulsuri cu electrod, Artis beneficiază de un mijloc testat pentru a acoperi rosturi mai mari, pentru a lucra fără probleme în poziții critice și pentru a realiza în mod fiabil suduri vertical ascendente. Ar fi de remarcat și comportamentul perfect la amorsare, fără lipiri și fără întreruperea arcului electric. Pentru sudarea optimă a electrozilor celulozici, sistemul de sudare de precizie are la îndemână o linie sinergică proprie, cu o tensiune de mers în gol și o putere de amorsare ridicate. 

Pentru situații în care reputația dumneavoastră depinde de calitatea superioară a sudurilor realizate, Fronius Artis este alegerea perfectă, datorită arcului electric stabil.

Durabil datorită testelor stricte de anduranță 

Toate soluțiile de sudare de la Fronius sunt concepute extrem de robust și fiabil. La utilizare zilnică, ele trebuie să funcționeze perfect în condiții dure de mediu și în cele mai ostile condiții atmosferice. Trebuie să treacă opt teste de anduranță foarte solicitante, înainte de a putea ieși din fabrică. Standardele interne Fronius sunt mult mai stricte decât limitele impuse de lege. Și Artis a fost testat în ceea ce privește coliziunile și căderea, expunerea la umiditate, frig sau stropire cu apă sărată și a fost supus vibrațiilor puternice, expus la pulberi metalice și testat la funcționarea de durată – toate acestea cu scopul de a vedea dacă învelișul exterior va reuși să protejeze mulți ani tehnologia de precizie din interior.

Mai multe detalii despre noul Fronius Artis găsiți aici: LINK