NOUL DUAL WIRE FEEDER DE LA FRONIUS. COMUTARE DIRECT LA PISTOLETUL DE SUDARE ÎNTRE DIFERITE SÂRME PENTRU SUDARE

Cu dispozitivul de avans sârmă Fronius WF 25i Dual, sudorul poate trece la alt material de adaos sau alt diametru al sârmei cu o singură apăsare de tastă. Fie că este vorba despre reechipare sau de trecerea la un al doilea sistem de sudare, sârma adecvată este întotdeauna la îndemână. În acest fel, Dual Wire Feeder reprezintă o soluție excepțională, atât din punct de vedere economic, cât și ecologic. În plus, poate fi utilizat cu maximă flexibilitate și permite o rază mare de acțiune, cu avans controlat și stabil al sârmei. 

Dual Wire Feeder este partenerul perfect pentru Fronius TPS/i sau Fronius iWave și poate alimenta fiecare linie de proces cu flux de gaz separat. Este disponibil pentru bobine de sârmă cu diametrul de 450 mm, precum și de 300 mm. Cu variatele sale opțiuni de montaj și operare garantează o flexibilitate enormă. Referitor la operare: Toți utilizatorii TPS/i au din iulie 2023 un motiv de bucurie – o actualizare software revoluționează confortul în operare şi duce utilizatorul la setarea dorită a aparatului cu mai puține click-uri. Dar, mai întâi, mai multe despre multiplele avantaje ale noului dispozitiv de avans sârmă WF 25i Dual: 

O soluţie pentru numeroase aplicații de sudare manuală

În practică, există multe domenii de utilizare pentru Dual Wire Feeder: de ex. dacă există necesitatea trecerii de la o sârmă subțire pentru heftuire la una mai groasă pentru stratul de umplere sau dacă pentru o piesă sunt necesare diferite materiale de adaos, ca de ex. sârmă plină din oțel și sârmă tubulară. Creșterea flexibilității și a productivității pentru sudarea manuală nu a fost niciodată atât de simplă. Aplicabilitatea vizează în primul rând construcția de mașini și a rețelelor de conducte, precum și industria auto și furnizorii acesteia. 

Conceptul de operare bine gândit al dispozitivului de avans sârmă WF 25i Dual permite sudorului schimbarea în diferite moduri a liniei de proces și, astfel, a sârmei pentru sudare și a parametrilor de sudare aferenți. Posibilitatea de a trece cu ușurință la al doilea pistolet de sudare și de a iniția imediat linia de proces cu tasta pistoletului este deosebit de confortabilă și asigură o mare economie de timp. Nu mai este necesară deplasarea la Dual Wire Feeder. Desigur, selecția poate fi făcută în continuare la dispozitivul de avans sârmă sau direct de la afișajul sistemului de sudare prin simpla apăsare a unui buton. O altă posibilitate este asigurată de telecomanda RC-Panel, amplasată în apropierea sudorului, pentru a putea activa cu ajutorul ei linia de proces dorită. Această variantă se utilizează cu precădere în cazul pachetelor de furtunuri lungi, pentru sisteme montate pe macara sau pe căruciorul Trabant.

Rază enormă de acțiune, cu avans stabil al sârmei

Datorită designului modular, clienții își creează cu precizie sistemul care corespunde propriilor lor cerințe. Dispozitivul de avans sârmă WF 25i Dual poate fi montat de ex. pe cărucior, pe o macara, pe un cărucior Trabant sau pe un braț. Astfel, în condiții de sudare complexe, el oferă suficient de mult spațiu liber pentru a ajunge în locurile greu accesibile. Raza de acțiune se mărește și mai mult cu un pachet de furtunuri de legătură de până la 25 metri lungime între sistemul de sudare și dispozitivul de avans sârmă, avansul sârmei către pistoletul de sudare rămânând însă complet stabil. 

Recomandat din perspectivă economică și ecologică

Sistemul complet, constând dintr-un TPS/i sau iWave, dispozitivul de avans sârmă WF 25i Dual și două pistolete de sudare reprezintă o combinație inteligentă, atât din rațiuni de timp și costuri, precum și din perspectivă ecologică. Companiile economisesc, pe de o parte, costurile cu achiziția unui al doilea sistem de sudare, și pe de altă parte evită amprenta CO2, aferentă acestui al doilea sistem de sudare – În plus, economia de timp este substanțială deoarece personalul nu mai trebuie să comute între două aparate, ci poate alege dintre sârmele pentru sudare printr-o simplă apăsare de tastă.

TPS/i: mai mult confort în operare datorită unei actualizări gratuite

La vânzarea sistemelor sale de sudare, Fronius promite că acestea sunt pregătite pentru viitor. Cu o actualizare de software la TPS/i, liderul tehnologic dovedește încă o dată acest lucru. Ampla actualizare va rula imediat pe toate aparatele vândute până acum și, de la mijlocul lunii iulie 2023, va fi disponibilă în mod gratuit. 

Ce este nou? Cu doar câteva click-uri, meniul mult simplificat vă conduce direct la setarea dorită pentru sudare, iar ecranul de start poate fi personalizat. Astfel, fiecare sudor își poate plasa toate setările utilizate frecvent direct în fereastra principală. 

Convingeți-vă de ușurința în utilizare a TPS/i și a dispozitivului de avans sârmă WF 25i Dual. Echipa Fronius așteaptă cu nerăbdare să vă prezinte Dual Wire Feeder și numeroase alte noutăți Fronius în luna septembrie, în cadrul SCHWEISSEN & SCHNEIDEN de la Essen, hala 3, standul 3B55 sau în cadrul FABTECH de la  Chicago, standul B27027. 

www.cmmetal.ro