Politica de mediu a companiei Nissan se poate rezuma în câteva cuvinte: „Simbioză între oameni, vehicule şi natură”. Această frază exprimă într-un mod ideal imaginea unei societăţi mobile durabile. Pentru viitorul planetei şi a generaţiilor viitoare, se face tot ce este posibil pentru a ajuta mediul înconjurător prin reducerea poluării şi oferind clienţilor produse inovatoare care contribuie la dezvoltarea unei societăţi sustenabile.

 

Tehnologii pentru motoare de top

Emisiile scăzute sunt obţinute prin intermediul sistemului electronic de injecţie a combustibilului. Se bazează pe senzorii motorului şi pe modul de comandă al acestuia. Livrarea celui mai eficient raport aer/combustibil asigură o combustie optimă, rezultând o eficienţă mărită a combustibilului împreună cu emisii scăzute. Grija pentru mediul nostru înconjurător face parte din lista de priorităţi a tuturor. Pentru Nissan, în calitate de producător mondial de motoare GPL, pentru numeroase mărci de stivuitoare, apreciază acest lucru. Contribuţia companiei în protejarea şi susţinerea mediului este evidenţiată de noile sale motoare GPL, controlate electronic – K21 şi K25 cu catalizator standard, oferind niveluri de emisii foarte scăzute, sub nivelele cerinţelor cele mai stringente. Motorul diesel QD32, de asemenea, respectă pe deplin cele mai recente cerinţe europene de emisii Stage 3A. Un sistem DPF opţional este disponibil pentru a reduce particulele de eşapament diesel.

Sistemul de amortizare în patru puncte patentat de la Nissan absoarbe în mod eficient vibraţiile provenite de la motor sau rulare şi creează un mediu de lucru confortabil pentru operator. Obiectivul primar este menţinerea confortului operatorului. Întreaga platformă de operare a fost proiectată folosind cele mai recente tehnologii de ergonomie. Accesul în cabină este simplu, scaunul operatorului este dotat cu suspensie şi poate fi ajustat multi-direcţional, cu suport pentru şolduri, centură de siguranţă şi un spaţiu pentru picioare generos. Maneta de comandă electrică este localizată pe braţul scaunului face ca operaţiunile de manipulare a materialelor să decurgă uşor, rapid şi confortabil. Cabina CLEAR-VISION, proiectată de Nissan este instalată din fabrică, pentru sporirea confortului şi protecţiei.

Seria DX oferă performanţe de manevrabilitate excelente. Viteza maximă de ridicare ajunge la 700 mm/sec. Stivuitorul poate fi operat lent pentru a creşte gradul de manevrabilitate sau poate atinge viteze de până la 19 km/h – pentru călătoriile pe distanţe mai lungi.

Cu ajutorul unei singure manete, operaţiunile de ridicare şi basculare pot fi efectuate în acelaşi timp. Deoarece nu există operatori identici, volanul este ajustabil, existând şi o funcţie de memorie a setărilor.

Opţional se poate opta pentru un scaun cu un grad de confort sporit, disponibil pentru a îmbunătăţi mediul de lucru al operatorilor şi pentru a minimiza oboseala în cele mai solicitante operaţiuni.

About The Author