MANEVRARE INTELIGENTA CU UTILAJELE AUTOMATE DE LA TOYOTA

Toyota Material Handling introduce pe piaţa europeană o nouă gamă pentru depozite. Aceasta gamă automată susţine abordarea Toyota şi este proiectată pentru manevrare automată repetitiva a paleţilor. Aceasta oferă o nouă dimensiune de productivitate prin oferirea de soluţii cu o abordare etapizată sau un sistem complet de conversie. Nouă gama cu pilot automat include utilaje cu paleţi (LAE250), stivuitoare (SAE160), reach trucks (RAE160-250), stivuitoare cu contra-greutate (OAE120CB), şi tractoare de lucru intens (TAE500) care acoperă toate aplicaţiile comune: transport paleţi, stivuire, stocare la nivel ridicat şi remorcare.

Automatizarea optimizează fluxul bunurilor în timp ce minimizează daunele, timpul şi costurile. Operatorii sunt disponibili pentru a manevra sarcinile complexe în locul unor procese repetitive. Manevrarea automată a paleţilor necesită mai puţină energie şi întreţinere şi contribuie la productivitate şi siguranţă, obţinând o recuperare a investiţiei în aproximativ 2 ani.

Navigarea precisă

Utilajele cu pilot automat de la Toyota susţin două tehnologii de navigare adaptivă şi adecvată: navigarea reflector sau naturală sau combinată cu navigarea duală. Aceasta din urmă permite utilajelor să comute de la o funcţie la altă folosind reflectoare pentru o zonă şi folosind mediul din depozit ca referinţă pentru o altă zonă de prezentare.

Manevrare sigură şi corectă a paleţilor

Piloţii automaţi sunt reglaţi să îndeplinească sarcinile în mod sigur şi să lucreze împreună cu operatorii manuali. Scanerele integrate şi unităţile de detectare a obstacolelor împiedică coliziunile prin reacţionarea directă la obstacole. Senzorii de încărcare şi camerele de vizibilitate asigură o manevrare corectă şi sigură a încărcăturii.

Comunicarea inteligentă

Utilajele cu pilot automat sunt controlate de Managerul de Comandă proiectat de Toyota. Programul lucrează ca element de comunicare de sine stătător cu un management de depozit şi sisteme de producţie. Managerul de Comandă menţine o evidenţă a stocărilor corecte, a comenzilor, traficului şi fluxului de lucru datorită controlului său inteligent şi datorită integrării cu ERP/WMS.

Încărcare inteligentă

Pilotul automat poate fi echipat cu baterii Lithium-ion care sunt până la 30% mai eficiente din punct de vedere energetic în timp ce reduc şi emisiile de CO2. Fără capacitate de auto-încărcare, utilajele se pot încărca rapid între două sarcini fără a fi nevoie de personal sau de camere de încărcare, totul fiind automatizat.

Gama cu pilot automat se bazează pe utilajele de depozite de la Toyota şi sunt complet susţinute de reţeaua de servicii a Toyota Material Handling Europe. Pentru a asigura o recuperare rapidă a investiţiei, serviciile profesionale sunt incluse, pornind de la sistemul de susţinere şi până la sistemul de întreţinere preventivă.