Sistemul de asistență Linde Motion Detection oferă o protecție și mai bună pietonilor din depozite prin detectarea mișcărilor din spatele unui stivuitor.

LINDE MOTION DETECTION – SISTEMUL DE ASISTENȚĂ PENTRU STIVUITOARE FACE MANIPULAREA MĂRFURILOR ȘI MAI SIGURĂ

Securitatea și sănătatea în muncă sunt priorități de top în multe companii astăzi. Sistemul de asistență Linde Motion Detection oferă o protecție și mai bună pentru pietonii din depozite, deoarece este capabil să detecteze mișcarea din spatele unui stivuitor. În astfel de cazuri, mersul înapoi este oprit și se aude un semnal de avertizare. Atât angajații, cât și managementul beneficiază de acest sistem eficient de prevenire a accidentelor : sănătatea tuturor celor prezenți în depozit este mai bine protejată, munca operatorului de stivuitor devine mai ușoară, timpul de nefuncționare sau întreruperile operațiunilor sunt prevenite în cea mai mare măsură și, ca urmare, productivitatea este îmbunătățită. Linde MH oferă inițial soluția bazată pe senzori ca opțiune de echipare pentru noua serie de stivuitoare electrice a companiei. O soluție de modernizare, care va fi potrivită și pentru utilizarea pe alte modele de stivuitoare, va fi lansată în curând.

Una dintre cele mai critice situații care implică stivuitoarele și pietonii este încărcarea și descărcarea sau ridicarea și stocarea încărcăturilor. „Dacă există oameni în spatele stivuitorului atunci când acesta se deplasează în marșarier, se poate produce rapid un accident. Cauzele stau adesea în comportamentul persoanelor implicate”, explică Fabian Zimmermann, Product Manager Safety. „Pietonii sunt neatenți și cred că operatorul stivuitorului îi poate vedea. Mai mult decât atât, ei nu se așteaptă ca un stivuitor care stă în fața unor rafturi sau în zona de depozitare a paleților s-ar putea întoarce brusc. Dacă, în plus, operatorul este neatent doar pentru o scurtă clipă și uită să privească peste umăr, acest lucru poate avea consecințe grave. În plus, vizibilitatea către zona din spatele utilajului poate fi ascunsă de punctele moarte, bunurile depozitate sau rafturile. Și riscul de accidente crește cu cât mai multe stivuitoare sau pietoni sunt prezenți în zonele logistice.”

Siguranță sporită datorită tehnologiei inovatoare

Sistemul de asistență Linde Motion Detection ajută la prevenirea unor astfel de situații periculoase avertizând atât operatorul stivuitorului, cât și orice persoană aflată în zona de lucru din spate. Un senzor de mișcare detectează în mod fiabil orice mișcare din spatele stivuitorului, indiferent de condițiile de iluminare predominante – indiferent dacă mișcarea este declanșată de oameni sau de alte utilaje. În acest caz, sistemul previne sau oprește automat stivuitorul care urmează să se deplaseze în marșarier, iar operatorul este avertizat de pericol printr-un avertisment pe afișaj. În plus, sistemul de asistență emite opțional un semnal acustic pentru a atrage atenția pietonilor asupra situației periculoase care a apărut și pentru a declanșa efecte de învățare pentru toți cei implicați. Pentru a putea continua deplaserea cu stivuitorul după emiterea avertismentului, operatorul trebuie să aducă pedala de accelerație înapoi în poziția de pornire, ceea ce crește și mai mult siguranța.

Linde Material Handling oferă inițial soluția bazată pe senzori, Linde Motion Detection, ca opțiune pentru noua sa serie de stivuitoare electrice. Soluția de modernizare, care va fi potrivită și pentru utilizarea pe alte modele de stivuitoare, va fi lansată în curând.

În special în mediile de lucru dificile, cum ar fi zonele slab iluminate ale depozitului sau zonele în care vizibilitatea este slabă din motive structurale, sistemul de asistență este un sprijin eficient și o ușurare pentru operator. Zona de detecție poate fi adaptată la condițiile de funcționare și ambientale respective, ceea ce asigură un grad ridicat de flexibilitate. În acest fel, situațiile critice sunt dezamorsate și avertismentele inutile sunt prevenite.

Un partener de încredere pentru manipularea în siguranță a mărfurilor

Linde Motion Detection face parte din portofoliul vast de soluții de siguranță al Linde MH. Cu sistemele de asistență standard și opționale, precum Linde Safety Guard sau Linde Safety Pilot, precum și servicii de consultanță, compania își sprijină clienții în manipularea sigură și eficientă a mărfurilor.