Linde Material Handling și-a actualizat gama diversificată de produse cu stivuitorul cu catarg retractabil Linde R-MATIC din a doua generație. și un model suplimentar Linde L-MATIC HD. Caracteristicile de performanță rezultate asigură o productivitate, siguranță și flexibilitate mai mare.

Depozitele de paleți joacă un rol central ca zone tampon pentru materiale, atât în procesele industriale de fabricație, cât și în centrele de distribuție. Operațiunile de depozitare și comisionare din sistemele de rafturi înalte sunt de obicei procese standardizate, care implică un grad ridicat de repetitivitate. De regulă, cu cât distanțele dintre rândurile de rafturi sunt mai mici și cu cât poziționarea paleților individuali este mai precisă, cu atât depozitul este mai eficient. Exact acest lucru face din sistemele de depozitare a paleților câmpul de aplicare ideal pentru echipamentele automate, cum ar fi stivuitorul cu catarg retractabil Linde R-MATIC și transpaleta electrică Linde L-MATIC HD.

Noile stivuitoare Linde pot funcționa cu precizie maximă chiar și în cele mai înguste spații: cu o lungime de 2,520 milimetri și o lățime de 1,565 milimetri, Linde R-MATIC (capacitate de încărcare de 1,6 tone) este singurul stivuitor hibrid automat pe piața EMEA, care poate manevra pe culoare înguste de 2,90 metri. Controlat de software, stivuitorul poate stoca paleți cu o precizie extrem de mare, chiar și la înălțimi de ridicare mai mari de unsprezece metri. Cu ajutorul unui sistem de navigație laser, stivuitoarele se deplasează în mod dinamic prin depozit, primind comenzi de transport direct de la sistemul de gestionare al depozitului prin intermediul unității centrale de control.

Stivuitoarele automate realizează o creștere semnificativă a productivității cu ajutorul camerei 3D auto-calibrată care este echipată cu o nouă generație de software. Nu doar că această cameră recunoaște semnificativ mai bine dimensiunile paletului, dar poate vedea și în profunzime paletul, ceea ce face ca ridicarea și amplasarea acestuia să fie mult mai precisă – fie la sol, pe transportoare cu role sau pe rafturi.

În același timp, stivuitoarele automate sunt capabile să transporte o varietate mai mare de paleți. Acest lucru este asigurat de algoritmi relativi de recunoaștere a imaginilor, dezvoltați exclusiv de Linde Material Handling, care au fost validați în teste ample.

În baza practicii standard Linde Material Handling, stivuitoarele automate îndeplinesc cele mai înalte cerințe de siguranță. Patru scanere sunt integrate în echipament la nivelul pardoselii, realizând un câmp de siguranță de 360 de grade în jurul utilajului și verificând în permanență obstacolele. 

Echipamentul standard include, de asemenea, comutatoare suplimentare pentru oprire de urgență, cunoscutul Linde Blue Spot și sistemul Dynamic Mast Control, care oferă asistență importantă la înălțimi ridicate. Echipamentele disponibile în mod opțional includ un senzor care detectează suprasarcinile și o a doua cameră 3D, poziționată mai sus, care poate genera economie de timp în manipularea sarcinii.

Cele două modele Linde L-MATIC HD cu capacitate de încărcare de 1,6 și 2,0 tone sunt dotate cu echipamente de siguranță, inclusiv bare de protecție laterale, scanere standard și opționale, comutatoare pentru oprire de urgență și sisteme optice și acustice de avertizare. Și aici, detectarea sarcinii se face prin intermediul inovatoarei camere 3D.

Stivuitoarele cu catarg retractabil și transpaletele electrice sunt proiectate ca o soluție hibridă, permițând operatorului să preia controlul utilajului în orice moment și să treacă în modul manual. O altă caracteristică nouă este capacitatea de încărcare autonomă. Echipate cu baterii cu încărcare rapidă, stivuitoarele automate se deplasează către stația de încărcare independent pentru procesul de reîncărcare.

www.stivuitoare.ro