Furnizorul exclusiv al Formulei 1, Wegmann Automotive, dar și al tuturor producătorilor auto notabili este lider mondial în piese pentru producția de automobile. De curând, titanii de la Wegmann Automotive au apelat la Jungheinrich pentru construirea unui centru logistic în orașul Veitshöchheim. Acest proiect major este programat să fie finalizat până la sfârșitul anului 2021.

Noul centru logistic de la sediul central Wegmann, lângă Würzburg, a fost conceput pentru a utiliza sisteme de depozitare automate pentru a spori performanța de manipulare prin timpi rapizi de acces. Ratele de eroare vor rămâne scăzute, în timp ce utilizarea spațiului va fi maximizată. Jungheinrich va furniza companiei o soluție completă dintr-o singură sursă. Aceasta cuprinde tot ce este nevoie: de la planificarea detaliată a proceselor atât în ​​clădirile noi, cât și în cele existente, până la furnizarea de tehnologie modernă. Nucleul proiectului este un depozit pe înălțime, cu tehnologie automată de transportare a paleților.

Echipamentele ghidate automat (AGV) de la Jungheinrich vor asigura fluxul mărfurilor în centrul logistic. Tehnologia trifazică pentru perioade lungi de utilizare fără încărcarea bateriei, managementul activ al energiei, frânarea regenerativă, sistemul de comandă certificat TÜV CAN-Bus, precum şi alte componente avansate de securitate, garantează performanţe maxime în siguranţă. Navigarea echipamentelor ghidate automat se desfăşoară cu ajutorul tehnologiei laser, pentru care sunt montate reflectoare pe traseu. AGV-urile primesc toate informațiile prin intermediul interfeței logistice Jungheinrich. Această interfață conectează echipamentele direct cu sistemul SAP EWM al Wegmann Automotive.

Noua soluție de automatizare include, de asemenea, suporturi de ridicare care oferă o utilizare optimă a spațiului. Pentru a face eficientă preluarea pieselor mici, suporturile și tăvile de ridicare sunt conectate direct la sistemul SAP EWM al Wegmann Automotive prin interfața logistică furnizată de Jungheinrich. Acest lucru asigură transparența optimă a procesului.

După finalizare, noul centru logistic al Wegmann Automotive va procesa mărfurile interne și externe primite, depozitarea, preluarea comenzilor și expedierea la cel mai avansat nivel. Parteneriatul cu Jungheinrich include un pachet de service și întreținere, plus piese de schimb originale pentru toate echipamentele, pentru ca în centrul logistic Wegmann Automotive activitatea să se desfășoare mereu la cele mai înalte standarde.