INTERVIU STILL ROMÂNIA

Atunci când vorbim despre STILL, vorbim despre o companie cu o tradiție izvorâtă dintr-o pasiune constantă pentru calitate, împletită cu viziunea de a fi mereu cu un pas înainte în tehnologie. Motivația noastră este aceea de a putea configura și oferi clienților noștri soluții inteligente, pentru viitor.

Hans Still a fondat această companie acum mai bine de 100 de ani, în 1920. Viziunea lui despre importanța calității produselor sale precum și determinarea de a produce cele mai bune produse, a condus la o dezvoltare accelerată a companiei. STILL a devenit rapid una dintre cele mai reputate și apreciate mărci internaționale, prin pasiunea pentru calitate, creativitate și spirit antreprenorial.

Astăzi, în jur de 9.000 de angajați calificați lucrează în cercetare și dezvoltare, producție, marketing și service, iar scopul lor este acela de a anticipa și de a satisface nevoile clienților STILL din toată lumea.

Pe scurt, STILL configurează soluții logistice personalizate pentru munca inteligentă, oferind stivuitoare, tehnologie și software, precum și servicii necesare eficientizării depozitelor. 

O ilustrare interesantă și completă a capabilităților STILL o poate da site-ul www.still.ro.

Persoană intervievată Mihaela Constantinescu, Managing Director STILL România.

Easy Engineering: Care sunt domeniile principale de activitate ale companiei?

Mihaela Constantinescu: De peste 100 de ani, STILL impresionează la nivel mondial prin dezvoltarea şi producerea de echipamente industriale de înaltă calitate, cu propulsie electrică, diesel sau cu gaz. Acest lucru se datorează faptului că punem un accent deosebit pe caracteristicile care ușurează munca operatorilor pe toate echipamentele noastre. Câștigător al numeroase premii IFOY (echivalentul Oscar-urilor în logistică), STILL este concentrat permanent pe viitor prin tendințele de automatizare si consum de energie verde.

Ne focusăm și asupra serviciilor pe care le oferim clienților noștri, un exemplu este  STILL neXXt fleet, care este cel mai inovator portal web de optimizare a flotelor de stivuitoare industriale.

Venind flexibil în întâmpinarea solicitărilor clienților noștri, punem la dispoziția acestora oricare dintre utilajele STILL, chiar şi în regim second-hand. Sistemul nostru pentru echipamente rulate, extins la nivel european, vă garantează o evaluare simplă şi fiabilă: clasificare în funcţie de starea utilajului aur – argint – bronz, cu acordarea de garanții corespunzătoare.

E.E: Care sunt noutățile în materie de produse noi?

M.C: Sloganul STILL “first in intralogistics” reprezintă un angajament clar față de clienții noștri: de a le oferi soluții de vârf în industrie, care sunt întotdeauna gata de utilizare, îndeplinesc toate cerințele și depășesc așteptările. Durabilitatea a fost întotdeauna o parte integrantă a promisiunii noastre de performanță. Produse ecologice, sigure și ergonomice, medii de lucru atractive și implicare socială activă – aceștia sunt factori competitivi cruciali pentru STILL care consolidează viitorului companiei.

În concordanță cu aceste cerințe ale pieței, STILL a lansat în anul 2022 echipamente autonome (AGV) și își dezvoltă și adaptează gama de echipamente electrice reprezentată de familia de stivuitoare RX.  

Stivuitoarele STILL electrice sunt versatile, eficiente și ecologice, cu capacități nominale de încărcare de la 1 la 8 tone. Datorită tehnologiilor inovatoare, acestea obțin performanțe de manipulare a sarcinii la egalitate cu soluțiile de motoare diesel fără a genera CO2 sau alte gaze cu efect de seră. Motostivuitoarele electrice contrabalansate fără emisii de la STILL sunt recunoscute în marile competiții din industrie ca fiind cele mai ecologice echipamente intralogistice. Prestigiosul premiu IFOY a fost acordat RX 20 cu o capacitate de încărcare de până la 2 tone, eficientului RX 60-25/35 în categoria de greutate de la 2,5 la 3,5 tone și stivuitorului electric RX 60-60/80 care permite transportul eficient al paleților cu o greutate de până la 8 tone.

E.E: Care sunt gamele de produse comercializate?

M.C: STILL oferă soluții intralogistice personalizate, stivuitoare de înaltă calitate și tehnologie de depozitare. 

În calitate de furnizor de gamă completă, STILL vă oferă un portofoliu cuprinzător de produse, de la sisteme de rafturi statice sau platforme de depozitare până la sisteme de rafturi dinamice, cum ar fi rafturile mobile.

Sistemele noastre intralogistice și soluțiile noastre de rafturi vă ajută să creșteți eficiența maximă a depozitului dumneavoastră. Cheia succesului STILL este reprezentată de produse foarte eficiente, de la soluții complete pentru industrii specifice, pentru operațiuni mari și mici, până la programe logistice asistate de calculator pentru gestionarea eficientă a depozitelor și a fluxului de materiale:

E.E: În ce stadiu se află piața în care activați, la momentul actual?

M.C: Piața pentru soluții logistice este una matură, clienții având o vastă experiență și cerințe specifice, un domeniu în care creșterea economică se reflectă imediat iar noi am observat un trend de dezvoltare în România.

E.E: Ce ne puteți spune despre tendințele pieței?

M.C: Am observat o creștere a cererii pentru modelele electrice față de anii precedenți. Tendința de creștere a ponderii echipamentelor electrice pe segmentul de echipamente de manipulat pentru sectorul de intralogistică este din ce în ce mai accentuată. Aici STILL propune o gamă de ultima generație, Li-Ion, pentru aplicații cu focus pe rapiditate, viteză și costuri operaționale reduse.

Observăm orientarea clienților din ce în ce mai mult către sistemele de automatizare iar noi deținem tehnologii de automatizare concepute pentru a se adapta la o mare varietate de cerințe. 

E.E: Care sunt cele mai inovatoare produse comercializate?

M.C: Viziunea stivuitoarelor care se deplasează autonom în halele de producție sau în depozite se poate concretiza datorită proiectului european de cercetare IMOCO (Intelligent Motion Control). În Germania, proiectul este condus de specialistul în intralogistică STILL din Hamburg, o filială a Grupului KION. Stivuitoare care navighează realmente autonom prin depozite și unități de producție, învățând să „înțeleagă” mediul în care se deplasează, recunoscând în mod fiabil obstacolele și persoanele, evitându-le și, în același timp, transportând mărfurile rapid și sigur dintr-un loc în altul.

Vehiculele ghidate automat (AGV) și roboții mobili autonomi (AMR) au devenit indispensabili în lumea modernă a logisticii iar automatizarea își găsește din ce în ce mai mult drumul în depozitele și halele noastre de producție – în toate sectoarele și în toate procesele. AGV-urile impresionează în primul rând prin individualitatea și viteza cu care transportă automat materialele. Demonstrațiile de succes, cum ar fi AGV Mesh-Up, arată că sistemele de transport fără șofer nu vor mai fi soluții de nișă în viitor, ci adecvate pentru piața de masă. 

E.E: Ce estimări aveți pentru restul anului 2022?

M.C: Piața de intralogistică și-a continuat trend-ul crescător mai ales pe partea de echipamente electrice și, de aceea, estimăm o creștere a volumului de vânzări și închirieri pentru acest tip de echipament.

Totodată, un interes sporit din partea clienților îl vedem și în domeniul automatizării proceselor intralogistice, unde STILL este lider atât cu soluții semi, dar și complet automatizate. 

Și anul acesta, e-commerce pare a fi unul dintre principalele motoare de dezvoltare al pieței din România fapt pentru care tot lanțul logistic aferent este influențat pozitiv, fiind nevoie de investiții inclusiv în echipamente pentru manipularea mărfurilor.

STILL Material Handling SRL

Str. Virginia, nr. 2

Com. Dragomiresti Vale, Sat. Dragomiresti Deal

RO-077096 Judet Ilfov

Departament vânzări echipamente: info@still.ro – 0372 220 932

Închiriere și vânzări utilaje rulate: rental@still.ro – 0372 220 934 

Departament service: service@still.ro – 0372 220 951