INTERVIU HELI

Heli este prezent in România din 2012 si este unicul distribuitor autorizat de către Producătorul Anhui Forklift Trucks, producătorul nr 1 de 28 de ani in China și numărul 7 mondial, alături de brand-uri de top in domeniul fabricării echipamentelor de manipulare a mărfii.

Easy Engineering: Care sunt domeniile principale de activitate ale companiei? 

HELI: HELI oferta o gama calitativa completa de echipamente de manipulare a mărfii precum: stivuitoare, echipamente pentru depozite precum si echipamente de tonaj mare.

E.E: Care sunt noutățile in materie de produse noi? 

HELI: Heli a lansat noua serie G3 mult mai performanta, cu un design total modificat si specificații tehnice îmbunătățite. De asemenea echipamentele cu combustie interna HELI respecta normele de poluare in vigoare EURO V. Heli in ultimii ani s-a concentrat si pe alternativa electrica, motiv pentru care ne putem mândri cu transpalete full electrice cu baterie LI-ION inclusiv cu stivuitoare electrice cu baterie Li-Ion cu capacitați de încărcare intre 1-10 tone.

Mai mult Heli România livrează din 2020 echipamente electrice LI-ION, mai exact modelul GB2LI-M, model Testat IPX4 si care funcționează la parametrii normali înlocuind cu ușurința un stivuitor cu combustie interna (diesel/benzina/GPL) in condiții meteo de ploaie, zăpadă, praf, temperatura crescuta sau redusa.

E.E: Care sunt gamele de produse comercializate?

HELI: Heli comercializează numai echipamente noi in garanție după cum urmează: stivuitoare cu combustie interna si electrice, transpalete cu si fără catarg, echipamente de mare tonaj, stivuitoare intra container, rampe mobile, nacele.

E.E: In ce stadiu se afla piața in care activați, la momentul actual?

HELI: Piața de stivuitoare este in expansiune chiar daca ne-am confruntat cu restricții, izolare datorita Covid sau datorita conflictului actual din Ucraina. Mediul de cumpărături online a explodat in ultimii 2 ani si in aceeași măsura investițiile mari în spații de producție, precum si in depozitarea si logistica mărfii.

E.E: Ce ne puteți spune despre tendințele pieței?

HELI: Tendința este clara pentru echipamentele full electrice care vor înlocui echipamentele cu combustie interna. Aceasta tendință este impusa într-o anumita măsură si de standardele si normele europene in vigoare referitoare la poluarea asociata cu stivuitoarele benzina/GPL și diesel. Studiile in vigoare din domeniul stivuitoarelor preconizează o creștere de pana la 40% a pieței de stivuitoare electrice pana in 2028.

E.E: Care sunt cele mai inovatoare produse comercializate? 

HELI: Ultimele notați sunt stivuitoarele electrice cu baterie CATL LI-ION, gama de echipamente Testate IPX4, care funcționează la parametrii normali in interior precum si la exterior, înlocuind cu ușurință un stivuitor cu combustie interna (diesel si benzina/GPL) in condiții meteo de ploaie, zăpadă, praf, temperatura crescuta sau scăzută. HELI ROMANIA OFERA O GARANTIE PENTRU BATERIA LI-Ion a stivuitoarelor electrice de 5 ani sau 10.000 ore de funcționare.

E.E: Ce estimări aveți pentru anul 2022? 

HELI: Cu siguranța conflictul actual din Ucraina are un impact negativ, însă așa cum am avut experienta pandemiei Covid, activitățile de aprovizionare- consum se vor desfășura in continuare in mod normal si firesc dar la nivel mai redus decât cel preconizat in 2021 pentru 2022.