INTERVIU DEXION

Dexion face parte din Gonvarri Material Handling, lider mondial în furnizarea de produse și soluții de depozitare. Astăzi, gama lor de produse variază de la rafturile inovatoare pentru paleți, la soluții de depozitare pentru birouri și arhive. În cadrul grupului, anii de cercetare și de experiență contribuie la oferirea celor mai bune soluții în colaborarea cu clienții.

Dexion oferă mai mult decât simple produse, putând furniza, de asemenea, un pachet complet de servicii, inclusiv consultanță, planificare și întreținere, indiferent dacă este vorba de amenajarea unui depozit sau centru de distribuție sau de soluții de rafturi pentru industria de comerț cu amănuntul, pentru industria de producție și industria de automobile.

Oricare ar fi cerința clienților, Dexion poate aduce o contribuție reală la îmbunătățirea afacerii acestora oferind un mediu de lucru și depozitare de primă clasă.

Easy Engineering: Cum se diferențiază aceste produse/servicii de alte tipuri de pe piață?

Dexion: Pe lângă soluțiile de stocare de top, acordăm servicii de inspecție a rafturilor și consultanță privind siguranța depozitelor, la nivel internațional. În completarea portofoliului larg de produse și soluții de stocare orientate către clienți, este pachetul nostru cuprinzător de inspecții și servicii de siguranță asigurate de inspectorii și inginerii noștri calificați.

Aceasta include consultanță și planificare în depozite, inspecția și siguranța rafturilor, precum și un serviciu de re-design pentru a sprijini viitoarele extinderi sau îmbunătățiri. La toate acestea se adaugă un serviciu complet gestionat al proiectelor de instalare.

Deci, indiferent dacă se alege din gama de servicii de bază sau este nevoie de ceva personalizat, ofertă noastră va fi adaptată pentru a satisface orice cerințe.

E.E: Către ce profiluri de clienți vă adresați?

Dexion: Indiferent de industria în care activează clienții, gama de soluții unice de depozitare a firmei Dexion a fost proiectată pentru a le satisface cerințele. Aceștia se pot asigura că fac lucrurile cât mai eficiente cu putință acum, dar rămân suficient de flexibili pentru a se adapta întrucât afacerea se schimbă.

Iar dacă acest lucru nu este suficient, dacă se dorește o revizuire mai aprofundată a depozitului sau a spațiului de depozitare, Dexion oferă analize, sfaturi și asistență permanentă pentru a oferi exact acest lucru.

De la atelierele de reparare a autovehiculelor, depozitarea componentelor auto și anvelopelor, la depozitarea produselor alimentare și băuturilor, depozite frigorifice, produse pentru clădiri de birouri și companii de comerț electronic, Dexion este în măsură să ofere în permanență o combinație de cunoaștere, îndrumare și asistență practică la nivel internațional.

E.E: Ce tip de muncă prestează utilizatorii care folosesc aceste produse/servicii?

Dexion: Cu o experiență vastă, o istorie bogată și o rețea globală puternică, nu este deloc surprinzător faptul că gama noastră de soluții specializate de depozitare a evoluat pentru a se potrivi aproape tuturor industriilor.

Capabil să îndeplinească chiar și cele mai dificile cerințe de depozitare, produsele noastre pot fi proiectate ca standard sau foarte personalizate pentru cerințele cele mai exigente.

De la automobile, la aviație, la alimente și băuturi, la transport și producție, nu există niciun sector pentru care să nu fi furnizat soluții de depozitare.

În plus, cu o serie de  opțiuni sau dispozitive suplimentare, clienții pot fi mereu încrezători că eficiența este optimă, protecția și siguranța sunt la cel mai înalt nivel și sunt mereu la curent și înaintea jocului în tendințele industriei, reglementărilor și celor mai bune practici.

E.E: Cum îmbunătățesc produsele/serviciile dvs. munca utilizatorilor?

Dexion: Indiferent de nevoile de depozitare ale clienților, Dexion are toate produsele, soluțiile și accesoriile de care este nevoie pentru a profita la maxim de fiecare secțiune a spațiului disponibil în zona de depozitare.

Fie că este vorba de o construcție nouă, de renovare sau de modernizare, Dexion este alegerea logică atunci când se dorește o soluție de depozitare ușor de folosit, care va economisi timp și bani.

E.E: Ce caracteristici inovatoare au produsele/serviciile?

Dexion: Centrul de îmbunătățire a fluxului de lucru al afacerii și de sporire a eficienței globale este adesea în legătură cu crearea unui mediu de lucru și depozitare de primă clasă.

Gama vastă de sisteme și produse ale companiei Dexion poate optimiza toate spațiile de depozitare și de lucru ceea ce este foarte important.

“Îmbunătățim și dezvoltăm continuu gama noastră de produse, introducând tot mai multe produse care se pretează la automatizarea în depozit. Mașinile automate de depozitare pe verticală (Tornado), rafturi pentru paleți sau cutii cu acționare complet automatizata (Crane Storage, Miniload Systems si Multi Directional Shuttle Storage), sunt doar câteva exemple de inovație, în pas cu tendința tot mai accentuată pentru automatizare.”

Crane Storage – soluție complet automatizata de depozitare a paleților cu ajutorul unor macarale și a unor conveioare (benzi rulante);

Miniload System – soluție complet automatizată de depozitare a cutiilor cu ajutorul unor macarale de înaltă viteză și a unor conveioare (benzi rulante);

Multi Directional Shuttle Storage – soluție complet automatizată de depozitare a paleților cu ajutorul unor shuttle-uri (cărucioare mobile ce se pot deplasa atât la fața raftului cat si în adâncimea acestuia) și a unor conveșoare (benzi rulante).

E.E: Care sunt probleme cel mai des întâlnite și cum ați ajutat la rezolvarea acestora?

Dexion: Atunci când clienții urmăresc soluția potrivită de depozitare, este întotdeauna liniștitor să aibă un expert de partea lor. Echipa noastră cu experiență și cunoștințe temeinice în proiectare și în vânzări oferă o combinație de cunoștințe valoroase, orientare și asistență practică.

Pentru cei care urmăresc o cunoaștere mai detaliată a depozitului sau a spațiului de depozitare, Dexion furnizează analize, sfaturi și sprijin permanent pentru a oferi exact acest lucru.

Nu oferim doar sfaturi și îndrumări generale despre cerințele de depozitare; mergem mai departe pentru a oferi asistență și consultanță practică, cu o analiză mai detaliată a cerințelor de depozitare.

Instrumentele noastre proprii de analiză și simulare vor traduce nevoile de depozitare ale clienților într-un raport de specificații, evaluând toate zonele depozitului, inclusiv:

  • Echipamentul de manipulare și depozitare de care este nevoie;
  • Locațiile de depozitare a materialelor;
  • Procesele optime de manipulare a materialelor și viteze crescute în exploatare;
  • Nivelurile de inventar pentru a atinge nivelul necesar de servicii;
  • Strategii de achiziție și reaprovizionare.

E.E: Ce produse/soluții urmează să lansați în viitor?

Dexion: Pentru anul viitor dorim să continuăm direcțiile generale de modernizare a producției, de aprofundare a sistemelor automatizate de depozitare pentru a ne consolida poziția de jucător de referință pe această piață, de lansare a noi soluții mobile pentru rafturi ușoare și grele precum și dezvoltarea și lansarea a diferite alte noi produse și accesorii.

La nivel internațional dorim să deschidem o serie de noi birouri de vânzări în Europa și să ne extindem rețeaua de distribuție în Asia și America de Sud.

E.E: Ce estimări aveți pentru sfârșitul anului?

Dexion: O problemă majoră în cadrul acestui an a fost criza economică care i-a afectat  pe mulți dintre clienții noștri tradiționali, în special cei din industriile auto și aeronautice care au înregistrat scăderi majore ale comenzilor.

Clienții din domeniile alimentar, farmaceutic, eCommerce și anumite sectoare ale producției industriale au avut o perioadă de creștere și astfel și volumul comenzilor s-a echilibrat. Considerând revenirea puternică a cererii de pe piață, începând cu luna august, estimăm încheierea acestui an în targetul propus.

La nivel de interacționare cu clienții, intenționăm să extindem experiența noilor colegi din domeniul vânzărilor online în toate țărilor grupului pentru a oferi clienților o experiență de achiziție online deosebită. De asemenea, avem în vedere extinderea gamei de produse comercializate prin introducerea de noi produse de la furnizori terți, cum ar fi mașinile pentru stocarea și destocarea paleților – Palomat și produse pentru partiționarea depozitelor sau halelor industriale.

În plus, dorim să continuăm interacțiunile directe cu clienții noștri și să le împărtășim noutățile prin evenimente publice și dedicate, evenimente care în acest an nu au fost posibile.

Avem în plan pentru vară un eveniment plin de surprize pentru angajații, clienții și toți partenerii noștri care ne-au fost alături încă de la deschiderea companiei în Romania. Nu am apucat să sărbătorim cum se cuvine cei 15 ani de existență Dexion România, deci vom sărbători cu și mai mare optimism 16 ani de existență.

Acum ne axăm să trecem cu bine peste o perioadă de iarnă ce se anunță a fi dificilă și să ne vedem cu bine în anul viitor pentru a putea valorifica la maximum noile capabilități dezvoltate în cursul lui 2020.

 

www.dexion.ro