INTERVIU CAD WORKS

Interviu cu dl. Claudiu Bîrlogeanu, Managing Director CAD WORKS

Easy Engineering: O scurta descriere a companiei si a activitatilor.

Claudiu Bîrlogeanu: CAD WORKS este unul dintre pionierii comunității 3D din România și primul distribuitor certificat tehnic de Dessault Systems SolidWorks. Compania și-a început activitatea în 1996, câștigând încrederea a 647 de parteneri din diverse arii de activitate, de la domeniul industrial până la cel de medical, de cercetare sau educațional. Peste 3000 de licențe comerciale și mai mult de 1900 de licențe educaționale/ cercetare au fost implementate asigurându-se suportul tehnic pentru ele .Compania CAD WORKS oferă, alături de partenerii pe care îi reprezintă în România, soluții software de proiectare integrată, execuție, analiză cu element finit, management al documentației, inspecție a calității, soluții de scanare și imprimare 3D.

În prezent, CAD WORKS are 6 sucursale în toate zonele României (București, Bacău, Brașov, Craiova, Cluj-Napoca, Timișoara), cu o echipă de 20 de ingineri certificați, propunându-și extinderea, prin deschiderea unui birou în Chișinău, Republica Moldova.

Easy Engineering: Care sunt noutatile pentru anul 2020 in materie de produse noi?

Claudiu Bîrlogeanu: CAD WORKS, lansează pe piața locală cea mai recentă inovație HP Inc. – o nouă gamă de imprimante 3D care generează piese de calitate, cu cheltuieli minime și mai puține emisii de CO2.

Tehnologia din spatele HP Multi Jet Fusion permite atât producția în masă a pieselor finite, cât și crearea unor prototipuri complexe, într-un timp scurt. Astfel, este încurajată inovația și competitivitatea. Seria 5200 poate produce până la 800 de piese pe săptămână, în funcție de complexitatea acestora. Cea mai avansată soluție HP de imprimare 3D pentru materiale plastice, HP Jet Fusion 5200 Series, poate fi folosită în arii extinse de activitate (industria aeronautică și auto, producție de componente electronice și bunuri de larg consum, medicină, cercetare și educație). Printre atuurile sale se numără creșterea productivității, acuratețea și eficiența producției, în volum mare de produse.

Dincolo de beneficiile logistice (timp de imprimare unic previzibil și consecvent, flux de lucru simplificat, software care oferă monitorizare la distanță, în timp real, notificări, rapoarte și istoric), noile imprimante asigură și o amprentă redusă de carbon. Grație CAD WORKS, materiale reutilizabile din industria de top, de la plastic rigid sau flexibil până la metal, pentru sustenabilitatea producțiilor, puse la dispoziție de HP Inc., devin disponibile în România.

Easy Engineering: Care sunt gamele de produse comercializate?

Claudiu Bîrlogeanu: CAD WORKS vă pune la dispoziție soluții 3D integrate pentru provocările cu care vă confruntați, astfel încât să nu existe bariere în calea creativității dvs.:

– Software de proiectare 3D – SOLIDWORKS – într-o soluție completă: design 3D CAD, proiectare electrică, proiectare plăci electronice, verificare, inspecție, documentație tehnică, management proiecte

– Software CAM – SolidCAM – simplu de utilizat, complet integrat cu 3D CAD pentru a vă spori productivitatea

– Echipamente de scanare 3D portabile – CREAFORM AMETEK – pentru scanare 3D, inginerie inversă, inspecție și control al calității, aplicații industriale, artă, design, medicină

– Sisteme de imprimare 3D de la HP Inc. folosind tehnologia HP Jet Fusion – reinventează prototiparea și manufacturarea

– Sisteme de prototipare rapidă și producție – 3D SYSTEMS – lider mondial în producția de imprimante 3D profesionale – de la imprimante 3D Desktop la sisteme de producție; geometrii complexe, culori multiple, materiale diverse, aplicații dedicate

– Hardware certificat pentru performanță – HP

Easy Engineering: In ce stadiu se afla piata in care activati la momentul actual?

Claudiu Bîrlogeanu: Dacă în 2007, când am introdus tehnologia de printare 3D în portofoliul firmei noastre, piața era circumspectă și neîncrezătoare în aceste tehnologii, în anii ce au urmat inovațiile tehnologice, diversitatea materialelor și impactul scăzut al imprimării 3D asupra mediului înconjurător (în condițiile producției de serie a componentelor), a dus la o creștere semnificativă a înțelegerii beneficiilor aduse, fapt care a încurajat integrarea acestor soluții în diverse domenii de activitate.

Easy Engineering: Ce ne puteti spune despre tendintele pietei?

Claudiu Bîrlogeanu: Piața este în creștere, mult mai informată cu privire la noile tendințe în domeniu și cu solicitări din ce în ce mai diverse. Există interes atât pentru producția de serie mică sau piese unicat în birourile de arhitectură, desing de produs, modă, marketing, educație, medicină, cercetare, cât și pentru producția industrială în domeniul auto, al bunurilor de larg consum și producția dispozitivelor industriale necesare.

Easy Engineering: Care sunt cele mai inovatoare produse comercializate?

Claudiu Bîrlogeanu: CAD WORKS oferă soluții integrate, de ultimă generație. Concurența este puternică în domeniu, de aceea este nevoie de îmbunătățiri constante. La capitolul cele mai inovatoare produse putem aminti platforma online (MySolidWorks.com), care pune la dispoziția utilizatorilor suportul tehnic rapid, legătura cu departamentul tehnic/dezvoltare, cursuri și certificări diverse. Toate produsele distribuite beneficiază de platforme online care facilitează interacțiunea rapidă între utilizatori și producătorii de softuri și echipamente. Acest lucru contribuie la îmbunătățirea și dezvoltarea software-ului, a echipamentelor și a gamei de materiale imprimate.

Easy Engineering: Ce estimari aveti pentru anul 2020?

Claudiu Bîrlogeanu: Piața de producție 3D din România este una tânără, dar cu un mare potențial de dezvoltare. Din datele pe care le deținem, în ultimii 3 ani interesul și numărul celor care opteaza pentru noile tehnologii de imprimare 3D este în creștere. Estimăm că piața de imprimante 3D din România se va ridica anul acesta la circa 5 milioane de euro.

CAD WORKS este unicul integrator de soluții profesionale 3D (CAD, CAM, SCAN, PRINT) din România și reprezintă soluția optimă pentru cerințele dvs.

Mai multe informații despre CAD WORKS și produsele oferite sunt disponibile mai jos.

 

CAD WORKS International

Strada Popoveni, nr. 3B, cladire I, parter,

Craiova, 200632, Dolj

Telefon: 0251 419 764

contact@cadworks.ro

www.cadworks.ro

www.3dhp.ro