IB Cargo, casa de expediții care oferă servicii complete de transport aerian, maritim şi rutier, livrează mărfurile clienților săi din şi către orice destinație din lume în câteva ore prin serviciul de “Curier la bord”, cunoscut şi ca OBC (On Board Courier) sau “Hand Carry”. Serviciul de transport aerian “Curier la bord” este cel mai rapid mijloc de transport al mărfurilor.

“Multe companii au nevoie de livrare super urgentă şi nu au marfă pentru un charter complet. Unui client de-al nostru, din industria de automotive, i s-a stricat o componentă a liniei de producţie de câteva grame. Fără acea componentă producţia trebuia oprită şi costurile ar fi fost enorme. Au apelat la serviciul nostru de curier la bord şi în 20 de ore au avut la uşa piesă din Seul”, a declarat Alexandru Liciu, director departament de transport aerian al IB Cargo. La acest serviciu de transport super urgent poate apela orice industrie: automotive, fashion, aviaţie, high-tech şi electronice, petrol, gaze, energie, divertisment, medicamente etc.

Conceptul este foarte simplu, însă puţin cunoscut în România: pentru coletele care fie au nevoie de un nivel ridicat de securitate sau trebuie livrate la clienţi cât mai curând posibil, mărfurile sunt transportate personal de către un curier, pe un zbor de pasageri. Aceste transporturi pot fi de la dimensiunea unui document de câteva grame până la colete de zeci de kilograme.

Echipa dedicată serviciului OBC (On Board Courier) a IB Cargo răspunde cererilor în maximum 30 de minute indiferent de oră sau zi şi se ocupă de tot fluxul, de la colectare până la livrare la destinaţia dorită, inclusiv ambalarea specială, vămuire, documente de import/export.

ib cargo text

Beneficii:

– Echipa dedicată este gata de plecare cu marfa clienţilor 24/7/365 în orice destinaţie din lume;

– Ofertarea la cererile de cotaţie se face în maximum 30 minute indiferent de perioadă;

– Odată ce ofertă este agreată, marfa pleacă la bordul următorului zbor;

– Update-urile cu privire la starea mărfii sunt trimise clienţilor de la încărcare până la livrare în timp real;

– Documentaţia şi formalităţile vamale se realizează în regim de urgență;

– Preluarea şi livrarea se fac door to door;

– Curierul care călătoreşte cu marfa o supraveghează pe toată durata transportului.

Grupaje maritime directe

Pentru a răspunde nevoilor clienţilor săi, IB Cargo a lansat serviciul direct şi săptămânal de grupaj maritim din Qingdao până la Constanța sau direct la uşa clienţilor săi, scurtând astfel timpul de tranzit şi micşorând costurile. De asemenea, mărfurile se predau în fiecare luni până în ora 12:00 în terminalul din Qingdao; plecările sunt joi, sosirea la Constanța este sâmbătă, iar marți mărfurile ajung la client.

“Cu acest serviciu direct şi săptămânal de grupaj maritim din Qingdao, am răspuns nevoilor clienţilor noştri care importau mai puţin de un container, eficientizând astfel transporturile din Nordul Chinei. După cum ne-am obişnuit clienţii, suntem flexibili, iar acolo unde nu există soluţii, le creăm împreună. Acest serviciu este deja testat, funcţional şi se adăugă celor existente pe care le operăm din Ningbo, Shanghai, Shenzhen, Hong Kong și Singapore”, a declarat Adrian Varlanuta, director departament de grupaje maritime al IB Cargo.