Gebrüder Weiss – Solutii logistice in ascensiune

Furnizorul internaţional de servicii de transport şi logistică Gebrüder Weiss îşi consolidează poziţia de specialist în domeniul soluţiilor logistice. Conform unui comunicat al companiei, GW generează deja 26 de procente din crearea de valori (2011) cu servicii de achiziţii, distribuţie şi depozitare, soluţii de fulfillment şi de management al lanţului de aprovizionare.

Tendinţa este în creştere. „În ultimi zece ani, unul dintre principalele noastre obiective strategice a fost dezvoltarea acestui domeniu de afaceri şi raportăm o creştere continuă”, relatează Harry Stiastny, şeful departamentului Corporate Logistics în cadrul Gebrüder Weiss. „Aşadar, ne dezvoltăm tot mai mult ca un furnizor de servicii

complete de logistică, cu expertiza necesară pentru întregul lanţ de aprovizionare al clienţilor noştri.” Acest succes se datorează prezenţei globale crescute a Gebrüder Weiss, care îi permite să ofere, pe lângă soluţii personalizate de transport, şi soluţii complete pentru toate procesele logistice.

Cu peste 5.000 de angajaţi, 162 de puncte de lucru proprii şi o cifră de afaceri anuală de peste un miliard de euro (2011), Gebrüder Weiss se numără printre companiile de top din domeniul transporturilor şi logisticii din Europa. Sub umbrela Gebrüder Weiss Holding AG cu sediul în Lauterach (Vorarlberg), compania cuprinde pe lângă domeniile de activitate principale transporturi terestre, transporturi aeriene, maritime, logistică şi o serie de soluţii specializate în funcţie de domeniu şi companii afiliate. Această diversitate de servicii permite concernului să reacţioneze în mod rapid şi flexibil la necesităţile clientului. Prin numeroase măsuri de ordin ecologic, economic şi social, concernul, a cărui istorie în domeniul transporturilor se întinde pe o perioadă de peste 500 de ani, este în prezent cunoscut şi ca pionier în domeniul economiei durabile.

20 de ani în China

Gebrüder Weiss și-a sărbătorit de curând succesul în China, în cadrul unor ample festivități. Au fost invitați în jur de 250 de oaspeți internaționali din domeniul economic și politic, care au susținut procesul de dezvoltare al companiei din 1992 până în prezent. Oaspeți din întreaga lume au sosit la recepția organizată la hotelul Andaz Shanghai Xintiandi, printre care dl Paul Senger-Weiss, membru al Consiliului de Supraveghere al Gebrüder Weiss, dl Heinz Senger-Weiss, membru al Consiliului de Administrație, dl  Walter Schneider, fostul Director General și pionierul companiei în China și dl Jan Skovgaard, reprezentantul Röhlig Logistics, partenerul din cadrul companiei mixte. Acestora s-au alăturat numeroși clienți din China, reprezentanți ai Camerei de Comerț a Austriei, ai Consulatului General, oaspeți din rețeaua internațională și din filialele din China,  precum și din conducerea austriacă a companiei. „Succesul nostru din ultimii 20 de ani se datorează implicării personale susținute a multor oameni și încrederii nezdruncinate în dezvoltarea economică și politică a țării”, subliniază Paul Senger-Weiss în discursul său de deschidere.