GAMA DE STIVUITOARE ELECTRICE STILL RX 60 STABILESTE NOILE STANDARDE

STILL scrie noua poveste de succes a modelului RX și a creat gama RX 60 – 25/35. Cu o accelerație record și cu o viteză de până la 21 km/oră precum și viteze îmbunătățite de ridicare și de coborâre, RX 60 stabilește noile standarde din clasa de greutate 2,5 până la 3,5 tone. Noul concept de acționare cu două motoare puternice, care sunt oferite în două clase de performanță precum și răcire activă și curse scurte pentru transferul puterii asigură duratei scurte de reacție și o putere maximă de tracțiune deja de la prima rotire. Acesta se deosebește printr-o dinamică neatinsă, performanțe ridicate de deplasare și de manipulare precum și plăcerea de a conduce un vehicul electric. Din prima secundă RX 60-25/35 impresionează prin relația perfectă performantă, disponibilitate și ergonomie. În plus STILL are diferite posibilități opționale pentru cabină și pentru pupitrul de comandă al stivuitorului care oferă șoferului confort maxim pentru o muncă fără efort. RX 60 este foarte dotat pentru sarcini pretențioase și multiple posibilități de utilizare: pentru încărcare/descărcare laterală a camioanelor, pentru transportul orizontal al sarcinilor, pentru stivuirea cu înălțimi de ridicare de până la 7390mm precum și pentru transport și punere la dispoziție.

”Cu gama nouă de stivuitoare electrice RX 60-25/35, STILL stabilește noile standarde pentru mobilitatea electrică din domeniul stivuitoarelor. Am reușit prin intermediul tehnologiilor cu eficiență energetică să dezvoltăm un stivuitor electric pentru uz interior și exterior pentru sarcini de până la 3,5 tone cu o performanță și o agilitate extrem de ridicată. Astfel încurajăm trendul pentru stivuitoare electrice fără emisii și ne susținem clienții să își transpună strategiile de Green Logistics și să își îndeplinească obiectivele de sustenabilitate. Datorită valorilor noi de performanță, gama RX 60-25/35 pe care o producem aici în Hamburg, nu mai există niciun motiv să nu conduci un stivuitor electric”, explică Thomas A. Fischer, CSO STILL. În cadrul gamei clienții pot alege din șapte modele cu versiunile cadru standard și lung precum și cadru de ridicare tele/niho- și triplu. Există și varianta cu punctul de greutate al sarcinii de 600 mm și cu o capacitate portantă mai ridicată pe care STILL o oferă pentru transportul paleților pe direcție longitudinală precum și pentru greutăți mari sau pentru utilizarea cu echipamentul suplimentar.

Cea mai ridicată performanță de manipulare din clasa de greutate până la 3,5 tone

RX 60-25/35 impresionează prin cea mai ridicată performanță de manipulare din clasa de greutate de până la 3,5 tone. În același timp viteza de 21 km/h este o minune a razei de acțiune. Cine se decide pentru tehnologia STILL Litiu-Ion, poate lucra in trei ture fără o baterie de schimb.

Noul concept de acționare din axul frontal este bazat pe o acționare trifazică fără întreținere cu tehnologia de 80 de volți. În versiunea standard ambele motoare au o performanță de 8,5 kW, opțional există și axul de acționare High Performance cu 2×10,5 kW. Astfel STILL a crescut performanța de deplasare cu 40 de procente pentru o eficiență energetică mai bună. Acest lucru s-a putut obține printr-un convertizor nou și o construcție inovativă cu un transfer foarte scurt al puterii între convertizoare, motoarele de acționare precum și motorul pompei. Datorită sistemului activ de răcire cu ventilatoare rezistente și fără întreținere se garantează o stabilitate termică ridicată și în cazul unei performanțe de manipulare ridicate la o utilizare de durată în modul Sprint. În total RX 60 obține performanțe foarte ridicate care sunt la nivelul Diesel sau a unui stivuitor pe combustibil. Plăcerea de a conduce un stivuitor electric este dată de accelerația sport, agilitatea și comportamentul dinamic precum și de frânarea electrică rapidă și schimbarea rapidă a direcției de mers. Și vitezele de ridicare cu sarcină pot fi crescute considerabil în varianta High Performance datorită cursei puternice a motorului de 25 kW cu peste 20 de procente. Ambele motoare dispun de un control al tracțiunii și sunt acționate în contratimp la un unghi de înclinare complet.

Modul de pornire rapid asigură o economie mai mare de tip care face vehiculul gata de a fi utilizat imediat după ce șoferul s-a instalat și de frâna de parcare cu acționare automată. Șoferul obține o productivitate ridicată dacă el folosește posibilitatea utilizării paralele pentru direcționare, ridicare și înclinare concomitentă cu sau fără sarcină.

Loc de muncă ergonomic

După cum arată și profilul de utilizare-indiferent dacă este la furnizorii de logistică, industria alimentară sau de băuturi sau în domeniul de construcții mașini – RX 60 poate fi echipat conform dorințelor șoferului. În cabina spațioasă, ergonomică cu o libertate foarte generoasă de mișcare a picioarelor și capului, șoferul își poate găsi ușor locul confortabil. Ușa mare a cabinei, mânerul, treapta joasă de urcare cu margine aderentă din inox precum și covorașul anti-alunecare oferă o urcare confortabilă și sigură în stivuitor. În afară de scaunul confortabil, operatorul are și o vizibilitate bună în sus prin plafonul rezistent cu un geam din sticlă de serie și vizibilitatea nu este împiedicată de plafonul panoramic din sticlă. Construcția frontală joasă și amplasarea optimă a pieselor și marcajelor conferă o vizibilitate îmbunătățită în față. Multiplele posibilități de depozitare și un radio bluetooth DAB+, MP3- și CD-Player cu USB- și mufă jack precum și o priză de 12 V și mufă USB pentru încărcarea telefoanelor mobile sau un suport de telefon mobil suplimentar îndeplinesc toate cerințele șoferilor. În mod opțional cabina poate fi dotată și cu încălzire sau instalație de încălzire/climatizare.

Varietatea mare de pe piață pe care o oferă STILL la operarea stivuitoarelor se deosebește prin diferitele pedale de picior și comutatoare de pe coloana de direcție până la cele patru opțiuni de comandă pentru deplasare și pentru sistemul hidraulic: Manete multiple, manete mici, joystick 4Plus și o unitate de comandă nou dezvoltată complet tactică pentru manipularea precisă și sigură a sarcinii și pentru schimbarea rapidă a direcției de mers.

Unitatea de control STILL Easy Control cu ecran cu grafică color afișează toate informațiile indiferent de limbă și care pot fi ușor citite. Tastele favorite permit activarea funcțiilor de deplasare chiar și dacă sunt acționate cu mănuși. Siguranța suplimentară este dată de verificarea de siguranță Pre-Shift în cadrul căreia șoferul este interogat printr-un dialog de pe ecran despre verificarea stivuitorului înainte de utilizare. Pentru interconexiunea smart RX 60 se poate conecta prin interfața opțională la STLL FleetManager pentru controlul accesului și pentru evaluarea datelor vehiculului sau de funcționare sau la portalul online STILL neXXt fleet pentru comanda inteligentă și eficientă a flotei.

Schimbarea laterală a bateriei pentru o disponibilitate mai ridicată

Datorită eficienței energetice ridicate, a capacității ridicate a baterii de până la 775 Ah pentru bateriile plub-acid sau a utilizării bateriilor Litiu-Ion, schimbarea bateriei va fi mai deasă pentru utilizarea pe 2 ture a bateriei RX 60. Pentru operatorii care necesită mai departe o schimbare a bateriei, acest lucru are loc conform principiului păstrat lateral, în timp ce ușa bateriei a fost optimizată. Ușa bateriei care este fabricată din tablă groasă de 4 mm se deschide acum orizontal până la 180 de grade în spate. Schimbul se poate realiza cu un stivuitor electric doar de o persoană în câteva minute.