Noile modele de electrostivuitoare Linde X20 – X35, cu o capacitate de încărcare cuprinsă între 2,0 și 3,5 tone, sunt primele electrostivuitoare cu aceeași performanță și robustețe ca și antrenările hidrostatice Linde, oferind în același timp beneficiile suplimentare pentru mediu datorită funcționării cu baterii. Împreună cu noile electrostivuitoarele pentru utilizări standard (Linde E20 – E35), acestea au la bază aceeași platformă ca și stivuitoarele cu motor cu combustie internă Linde H20 – H35, lansate la sfârșitul anului 2019.

Din ce în ce mai multe companii apelează la stivuitoarele electrice pentru ca sistemul lor intralogistic să fie cât mai durabil și mai neutru din punct de vedere climatic.

Aceste utilaje alimentate cu baterii nu degajă emisii în timpul funcționării și nu produc CO2 nociv atât timp cât energia electrică este generată din surse regenerabile, precum eoliene, solare sau biomasă. În plus față de durabilitate, celelalte motive care fac atractivă utilizarea electrostivuitoarelor includ electricitatea auto-generată, de exemplu, care permite operarea stivuitoarelor în mod rentabil, sau motoarele silențioase care împiedică poluarea fonică în zonele aflate în apropiere.

Cu toate acestea, când a venit vorba de dezvoltarea unui electrostivuitor puternic și robust, cei responsabili pentru proiect din cadrul Linde Material Handling și-au dat seama rapid că nu ar fi posibil să se obțină rezultatele dorite prin simpla creștere a puterii de ieșire. „De aceea am decis să proiectăm o serie complet nouă de modele care combină caracteristicile bune ale stivuitoarelor noastre cu motor cu combustie internă cu avantajele electrostivuitoarelor tradiționale. Acestea reprezintă o alternativă reală pentru clienții noștri mai atenți, în special pentru cei din sectoarele materialelor de construcții, băuturilor, oțelului și fierului, hârtiei, lemnului și reciclării, în care utilizările sunt extrem de solicitante”, relatează Björn Walter, Senior Product Manager Counterbalance Trucks în cadrul Linde Material Handling. „În același timp, electrostivuitorul standard aflat la bază trebuie să fie extrem de manevrabil și echipat, desigur, cu toate noile funcționalități ale conceptului de platformă.” În acest sens, Linde oferă în prezent două modele de electrostivuitoare cu o capacitate de încărcare cuprinsă între 2,0 și 3,5 tone – seria standard Linde E20 – E35 – și gama X deosebit de robustă și puternică – Linde X20 – X35.

Noile modele de electrostivuitoare Linde X20 – X35 reprezintă o alternativă reală la stivuitoarele Linde cu motor cu combustie internă pentru clienții mai atenți, în special pentru cei din sectoarele materialelor de construcții, băuturilor, oțelului și fierului, hârtiei, lemnului și reciclării.

Avantajele multiple ale conceptului de platformă

Dacă este nevoie de un electrostivuitor pentru utilizare în interior pe pardoseli industriale netede sau dacă culoarele înguste dintre rafturi îngreunează manipularea materialelor, versiunea tradițională a noului electrostivuitor este disponibilă. Dimensiunile compacte ale modelelor Linde E20 – E35 și axa directoare combinată dezvoltată de Linde Material Handling permit manevrele de rotire cu cea mai mică rază. În plus, se poate alege dintr-o gamă de opțiuni de surse de alimentare: baterie plumb-acid, baterie litiu-ion sau sisteme cu pile de combustie. Bateriile existente se pot utiliza în continuare. Este nevoie doar de un transpalet pentru a schimba din lateral bateria.

Atât seria de electrostivuitoare, cât și stivuitoarele cu motor cu combustie internă din gama actuală de modele se bazează pe același concept de platformă. Aceasta înseamnă că operatorii beneficiază de o vizibilitate excelentă printre secțiunile catargului, în lateral, în spate și în sus. La fel ca și cabina de protecție împotriva intemperiilor cu uși complet vitrate, majoritatea celorlalte opțiuni ale stivuitorului cu motor cu combustie internă sunt disponibile și pentru electrostivuitoare. Sistemul opțional de aer condiționat complet integrat, cu sistem de ventilație cu opt duze oferă răcire și încălzire puternice pentru a asigura confortul operatorului și, prin urmare, o productivitate ridicată în toate condițiile ambientale, în timp ce sistemul opțional de asistență pentru operator „Linde Motion Detection” oferă o siguranță mai mare: senzorii înregistrează mișcarea din spatele stivuitorului și împiedică mersul înapoi dacă există persoane sau alte stivuitoare în apropiere.

Stivuitoarele din seria Linde X20 – X35 cu o capacitate de încărcare cuprinsă între 2,0 și 3,5 tone reușesc să îndeplinească standardele de performanță acolo unde electrostivuitoarele convenționale ajung la limitele capacității lor.

Generația de stivuitoare 12XX stabilește, de asemenea, standarde în ceea ce privește disponibilitatea operațională. Cerințele de întreținere pentru modelul robust sunt scăzute datorită susceptibilității reduse la uzură, iar ansamblurile esențiale funcționează fără uzură. Procesele de service în rețea și noul sistem de gestionare a stării stivuitoarelor bazat pe transmisia fără fir a datelor echipamentului cresc și mai mult disponibilitatea acestuia.