Cel mai smart mod de automatizare fără tablou

În ultimii ani, gradul de complexitate a proceselor de producție a crescut, deoarece din ce în ce mai multe date sunt înregistrate și conectate în utilaje și instalații. Crezul principal este un standard comun de comunicare, pentru simplificarea modului de folosire a multitudinilor de date. Datorită IO-Link, există transparență de la nivelul senzor-actuator până în cloud. Acesta reduce costurile, crește gradul de productivitate, oferă noi posibilități privind service-ul și mentenanța și reduce timpii de punere în funcțiune. Cu Murrelektronik ca expert în acest domeniu, infrastructura pentru transferul datelor este creată rapid. 

Sistemele IP67-I/O MVK Pro și IMPACT67 Pro compacte, echipate cu opt porturi IO-Link-Master reprezintă cele mai noi produse din cunoscutul portofoliu I/O al Murrelektronik. Datorită conectorilor cu ștecher M12 codificate L, pentru instalații pe teren, se poate ajunge la curenți cu valori ridicate. Pentru protocolul Ethernet industrial, se poate alege între PROFINET, EtherNet/IP și EtherCAT. 

În combinație cu IO-Link, sistemul permite colectarea foarte flexibilă a datelor de intrare și ieșire direct în utilaje și instalații. Prin intermediul huburilor IO-Link și a convertorilor analog IO-Linkputeți conecta ușor semnale digitale și analoage la portul master IO-Link cu ajutorul unui cablu de semnal standard.Acest lucru reduce nu doar efortul de cablare, ci simplifică și punerea în funcțiune, service-ul și diagnosticarea.

MVK Pro și Impact67 Pro

Modulele bus de câmp cu clasa de protecție IP67 sunt o componentă importantă în tehnica de instalare decentralizată și înlocuiesc cutiile de borne cu cablaj complicat și scumpe. MVK Pro și IMPACT67 Pro, modulele master compacte IO-Link de la Murrelektronik cu opt porturi multifuncționale master IO-Link sunt cel mai inteligent tip de conexiune pentru aparatele IO-Link. 

Data Analytics – Supraveghere live a datelor și a energiei

Noile module Pro oferă pe lângă datele simple de proces (I/O) secundar și date extinse de diagnoză (valori ale tensiunii, curentului și temperaturii) pentru respectivele port-uri și pentru întregul modul. Astfel pot fi recunoscute anomaliile și pot procesul propriu-zis poate fi optimizat cu ajutorul analizei datelor. Cu ajutorul OPC UA această procedură se poate desfășura standardizat și complet fără niciun element de comandă.

Utilizare globală, independentă de control

Noile module master IO-Link MVK Pro și IMPACT67 Pro sprijină protocoalele industriale de bus de câmp de succes PROFINET, EtherNet/IP și EtherCAT. Datorită unui spectru larg de funcții, noul modul master se potrivește în toate locurile unde e necesară performanță maximă și fiabilitate absolută.

Cel mai flexibil port din toate timpurile – port master IO-Link, clasa A/B

Porturile master IO-Link A/B inovatoare de la Murrelektronik sunt perfecte pentru orice: Fie IO-Link, DI, DO, DIO sau o combinație dintre acestea – funcționarea poate fi ușor parametrizată la fiecare pin (2 sau 4). Prin intermediul comutării inteligente a tensiunilor de alimentare este folosită mereu tensiunea de alimentare corectă: Alimentarea actuatorilor pentru DO și alimentarea senzorilor pentru DI. Dispozitivele IO-Link cu un consum mare de energie pot fi alimentate direct de către modul și fără cros-alimentare – mulțumită alimentării suplimentare cu până la 2 A pentru fiecare port IO-Link.

Putere maximă în cele mai mici spații – M12 de mare putere (codificat L)

Cablurile M12 de capacitate mare și compacte (codificate L) pentru master sunt deosebit de rezistente la curent (până la 16 A per pin). O buclă posibilă de alimentare cu energie electrică de-a lungul a mai multe module simplifică instalarea și reduce lungimea cablurilor.

Parametrizare simplă cu IODD on Board

IODD on Board se pretează perfect la integrarea dispozitivelor IO-Link în sistemele de instalare. Seturile de date IODD sunt integrate direct în datele de configurare ale PROFINET (GSDML) ale modulelor compacte bus de câmp MVK Pro și IMPACT67 Pro. Astfel, aparatele IO-Link sunt parametrizate la nivel central, ușor și rapid în SPS. La conectarea unui senzor care suportă IO-Link sau a unui actuator, modulele accesează datele de descriere a aparatului direct, fără parametrizare manuală sau echipamente speciale. Avantajul: integrare rapidă, timpi scurți de punere în funcțiune și flexibilitate maximă.

Links:

IO-Link

Webshop

Video