GU_13.jpg

ANVELOPELE DE IARNA GOODYEAR: PENTRU UN CONDUS MAI SIGUR

Îmbunătățind în permanență tehnologiile de top pentru anvelope de iarnă, Goodyear a lansat o nouă anvelopă destinată SUV-urilor: anvelopa UltraGrip Performance SUV Gen-1. Cel mai nou membru al familiei anvelopelor de iarnă UltraGrip este disponibil deja pe piață.

Conducătorii de SUV se simt adesea în siguranță în vehiculele lor mari, în special când acestea sunt echipate cu opțiunea 4×4, având adesea tendința de a considera că ei nu mai au nevoie de anvelope de iarnă. Totuși, este chiar mai important ca vehiculele lor să fie echipate cu anvelopele potrivite în condiții de iarnă.

Datorită dimensiunii lor, SUV-urile și mașinile 4×4 cresc încrederea conducătorilor auto. Cu toate acestea, aceste mașini sunt mai grele, iar centrul lor de greutate este mai sus decât în cazul mașinilor de pasageri. Drept consecință, forțele exercitate pe anvelope sunt mai mari, făcând frânarea și manevrarea mai provocatoare. Acesta este un paradox pe care Goodyear l-a rezolvat. “În cazul SUV-urilor, noi suntem în fața unui paradox real. Astfel, noi am luat tot ce era mai bun atât din experiența noastră în materie de anvelope pentru SUV-uri cât și din tehnologiile noastre de top pentru anvelope de iarnă și am întărit linia noastră mult premiată de anvelope pentru SUV, UltraGrip Performance. Grație profilului său modificat, anvelopa UltraGrip Performance SUV Gen-1 livrează o aderență sporită și astfel mai multă siguranță în condiții de drum de iarnă.”, afirmă Alexis Bortoluzzi, Marketing Director segmentul Consumer EMEA la Goodyear. Cu cât vehiculul este mai greu, cu atât greutatea pe anvelopă este mai mare. Pentru a lucra împotriva acestor forțe mari, lățimea anvelopei (“amprenta la sol”) a fost mărită comparativ cu predecesoarea sa.

GU_13.jpg

45 de ani de excelență în anvelope de iarnă

Goodyear a lansat prima sa anvelopă UltraGrip în 1971, un produs dintr-o gamă de anvelope de iarnă pe care inginerii au îmbunătțit-o continuu. Continua inovație derulată în ultimii 45 de ani au făcut din Goodyear unul din liderii în materie de anvelope de iarnă de pe piață. Consumatorii au îmbrățișat familia UltraGrip din care au cumpărat peste 60 de milioane de anvelope de când a fost lansat primul produs. Producția de mașini SUV și 4×4 a crescut rapid în regiunea EMEA din 2012 încoace și se așteaptă ca această creștere să continue în anii ce vor urma. Odată cu lansarea anvelopei UltraGrip Performance SUV Gen-1, putem anticipa că vom putea satisface această cerere în creștere de pe piață.