Automatizarea reprezintă soluția viitorului pentru sporirea consistentă a eficienței și flexibilității în depozite, iar pentru a atinge acest scop este întotdeauna nevoie de un partener de încredere, cu o vastă experiență în acest domeniu. Lider de piață în România pe partea de intralogistică, Jungheinrich oferă diverse soluții de automatizare a depozitelor, adaptabile cerințelor individuale determinate de fluxul de materiale și informații. Astfel, pentru un proiect de automatizare, veți beneficia de consiliere și veți fi acompaniat pentru găsirea unei soluții flexibile și optimizate. De la planificare și proiectare la realizare și punere în funcțiune, până la service și asistența asigurate după finalizarea cu succes a proiectului, expertiza specialiștilor Jungheinrich vă garantează calitatea serviciilor și produselor oferite.

Depozitele automate pentru paleți sau bunuri de mici dimensiuni reunesc sistemul de rafturi, software și dispozitive de deservire într-un sistem compact. Este vorba despre niveluri maxime de dinamică și precizie – în condiții de eficiență energetică optimă, iar când totul conlucrează perfect, investiția în soluția automatizată se amortizează rapid.

Depozitele automate pentru paleți pot fi realizate ca unități încorporate sau autonome, cu înălțimi de până la 45 m, gradul de exploatare a spațiului fiind astfel foarte ridicat. Spațiile pentru paleți, containere cu gratii și sisteme suport individuale pot prelua încărcături de până la 7,5 t. În variantele de execuție cu unul, două sau mai multe niveluri de profunzime, aceste depozite sunt adecvate pentru aproape toate tipurile de mărfuri: ambientale, în medii climatizate sau frigorifice (cu temperaturi de până la –35 °C). Elementele cheie în depozitele automate pentru paleți sunt echipamentele fiabile și eficiente de transport fără operator (FTF), ce conferă un maxim de disponibilitate, eficiență și performanță. Pentru utilizarea 24/7, este posibilă alimentarea cu energie de la șinele de curent. Dispozitivele speciale pentru deservirea rafturilor cu viteză ridicată asigură în depozitele automate de paleți o cadență alertă la plasarea și scoaterea din depozit a mărfurilor, cu capacități portante de până la 7 t. Totodată, sunt disponibile diverse mijloace de preluare a sarcinilor pentru diferite adâncimi ale locurilor de depozitare. Pentru a exploata la maxim capacitățile de depozitare, pot fi utilizate dispozitive de deservire a rafturilor cu deplasare în curbe, ce pot efectua simultan mai multe trasee. În cazul creșterii cerinţelor în ceea ce priveşte capacitatea de transfer, pot fi integrate noi echipamente în sistemele de depozitare existente.

Cu un depozit automat pentru bunuri de mici dimensiuni (AKL) de la Jungheinrich și dispozitivul de deservire a rafturilor ca element central al depozitului obțineți valori de performanță optime: timpi de acces reduși, eficiență sporită, utilizare optimă a spațiului. Pe această bază, AKL este dimensionat individual, în funcție de cerințele dumneavoastră. Astfel, se creează sistematic spațiu pentru depozitarea economică și foarte dinamică a bunurilor de mici dimensiuni în recipiente, cutii de carton sau tăvi. Execuția se realizează în aplicații cu unul sau mai multe niveluri de profunzime, de exemplu ca depozit de piese de schimb, de selectare a comenzilor sau distribuție. Un depozit automat pentru bunuri de mici dimensiuni de la Jungheinrich utilizează la maxim înălțimea de până la 25 m a încăperilor. Mărfurile dumneavoastră sunt introduse și scoase din depozit, la alegere, pe suporturi unghiulare sau polițe. Pentru cadența de plasare și scoatere din depozit sunt responsabile dispozitivele de deservire a rafturilor cu viteze de deplasare de până la 6 m/s și accelerări de până la 5,3 m/s². Aparatele de înalt randament își folosesc întreaga capacitate fără probleme în regimul de funcționare în mai multe schimburi de lucru.

În ceea ce privește depozitarea bunurilor de mici dimensiuni, există diverse opțiuni, în funcție de cazul de utilizare.

Pentru separarea operațiunilor de intrare și ieșire din depozit după metoda First-in-first-out (FIFO) raftul de tip drive-in KTL de la Jungheinrich cu zone de rezervă este opțiunea perfectă. Acesta poate fi montat și ulterior.

Raftul tip carusel punctează, în special, la capitolul eficiență. Prin conceptul flexibil de grinzi, el se adaptează nevoilor dumneavoastră individuale și convinge prin viteza sporită și capacitatea ridicată de selectare a comenzilor.

Dacă dispuneți de o capacitate de depozitare redusă, raftul vertical cu mecanism de ridicare LRK vă asigură suprafața de depozitare optimă. Datorită construcţiei modulare, acesta poate fi adaptat în funcţie de necesarul de înălţime existent, atât înainte, cât şi după montaj. Prin conectarea la sistemele de administrare a depozitului, raftul cu mecanism de ridicare LRK se dovedește extrem de eficient.

În calitate de furnizori de top în domeniul soluțiilor inteligente de logistică in-house, Jungheinrich vă pune la dispoziție nu doar un sistem integrat de automatizare cu o coregrafie perfectă, ci și toate funcțiile necesare pentru digitalizarea și interconectarea depozitului dumneavoastră. Adaptarea la viitor și asigurarea profitabilității afacerilor clienților săi reprezintă pentru compania Jungheinrich o proritate în care a investit toate cunoștințele acumulate în cei peste 65 de ani de experiență în intralogistică și parteneriate.

About The Author