Una dintre cele mai recente îmbunătățiri funcționale ale XPlanar, bumperele ID, care pot fi montate cu ușurință pe dispozitivul de deplasare, permit identificarea unică a dispozitivului mobil chiar și după o întrerupere a alimentării cu energie electrică și elimină nevoia de localizare pentru pornirea sistemului. Picture credits: Beckhoff Automation

XPLANAR CU IDENTIFICARE A DISPOZITIVELOR MOBILE ȘI NOI VARIANTE DE ELEMENTE

Funcționalitate suplimentară și varietate de dispozitive mobile pentru transportul produselor cu o flexibilitate și mai mare.

Sistemul de motoare plane Beckhoff XPlanar pentru transportul produselor în levitație cu până la șase grade de libertate a fost lansat pe piață în 2018, iar de atunci funcționalitatea sa a fost extinsă în mod continuu. Produsele pot fi manipulate acum cu și mai multă flexibilitate datorită noii identificări a dispozitivelor mobile pentru o funcționare bidirecțională pe o singură placă, a dispozitivelor mobile dreptunghiulare și a cuplajului acestor elemente mobile.

Barele de protecție XPlanar cu funcție de identificare permit identificarea unică a dispozitivelor mobile XPlanar prin citirea numărului de serie individual al acestora. Bara de protecție ID este ușor de montat sau de montat ulterior pe dispozitivul de deplasare și nu necesită hardware suplimentar. Acest lucru face posibilă urmărirea fără întreruperi a elementelor mobile și a produselor – chiar și după o întrerupere a alimentării cu energie electrică. În plus, nu este nevoie de localizare pentru pornirea sistemului dacă aplicația a fost programată corespunzător.

Noul APM4221 XPlanar mover, al doilea cel mai mare model din familia APM4xxx, este proiectat pentru o sarcină utilă de până la 1 kg și este ideal pentru manipularea produselor mici cu densitate mare de ambalare. Cu dimensiuni de 127 x 127 mm, poate fi utilizat chiar și în funcționare bidirecțională pe plăci de dimensiuni corespunzătoare, astfel încât un ciclu de producție complet, inclusiv recircularea, poate fi realizat pe lățimea unei singure plăci, cu o amprentă minimă. Același lucru este valabil și pentru dispozitivul de deplasare dreptunghiulară APM4230, de asemenea nou, care măsoară 115 x 155 mm, pentru sarcini utile de până la 0,8 kg. Dacă se adaugă o a doua șină la suprafața plăcii, dispozitivul de deplasare dreptunghiulară APM4350 (155 x 235 mm), care este și el nou, permite transportul tridirecțional al produselor mai lungi, cu o greutate de până la 3,0 kg. 

Dispozitivul de deplasare APM4550 XPlanar este cea mai mare versiune (235 x 235 mm) și poate transporta o sarcină utilă de până la 4,2 kg, ceea ce îl face dispozitivul perfect pentru manipularea produselor mai mari și mai grele. De asemenea, pot fi utilizate suporturi de piese mai elaborate și piese atașate pentru a satisface cerințele individuale. Chiar și sarcinile care cântăresc mult mai mult de 4,2 kg pot fi transportate și poziționate cu XPlanar: cu ajutorul unui adaptor, mai multe dispozitive de mișcare pot fi fixate împreună în mod mecanic; sarcina utilă crește liniar. Dacă, de exemplu, patru dintre aceste dispozitive de mișcare sunt cuplate, se obține o sarcină utilă maximă de 14,8 kg, dacă se scade greutatea adaptorului.

www.beckhoff.com/xplanar

KREATRON AUTOMATION SRL

office@kreatron.ro

www.kreatron.ro