Transmisia automată se utilizează în industrie de mulţi ani. Cu toate acestea, abia acum putem beneficia pe deplin de calitățile acesteia, datorită sistemului inovator de control. În tehnologia de curăţare cu jet de apă, acest lucru oferă avantaje enorme în termeni de eficienţă, în special pentru utilizatorii care au o gamă largă de aplicaţii. Astfel, consumul de apă poate fi redus, iar siguranţa personalului ce operează cu echipamentul, îmbunatăţită.

Din punct de vedere al eficientizării costurilor, optimizarea parametrilor de lucru sporeşte rentabilitatea echipamentului, reduce timpul de revizie și creşte productivitatea. Utilizatorul devine efectiv operatorul unui centru inteligent de control.

Transmisia automată: uşoară, sigură, fiabilă şi flexibilă

Atunci când vine vorba despre echipamentele de înaltă presiune, transmisia automată reprezintă o piatră de hotar în tehnologia de curăţare cu jet de apă.

Cu unitatea de curăţare cu presiune ultra-înaltă, WOMA EcoMaster 700Z ZWG, viteza pompei poate fi controlată într-un domeniu de putere cuprins între 50 şi 500 kW prin intermediul treptelor de viteză, cutia fiind integrată între pompa de înaltă presiune și motor.

Volumul de apă necesar este măsurat cu precizie. Cele cinci rapoarte de transmisie permit o reglare fină, pentru a se potrivi unei varietăţi mari de aplicaţii.

Cutia de viteze cu mai multe trepte este echipată şi cu o funcție overdrive – o treaptă de economisire a energiei, ce permite un consum eficient la o putere mare.

Prin urmare, unitatea poate funcţiona la capacitate maximă cu un consum de carburant foarte scăzut. În acelaşi timp, sunt reduse semnificativ emisiile poluante precum şi poluarea fonică.

Cu tehnologia de alimentare continuă, transmisia este adusă la punctul neutru în decurs de milisecunde în cazul unei defecțiuni, împiedicând astfel orice deteriorare costisitoare a maşinii de înaltă presiune. Nu sunt necesare lucrări de întreţinere speciale ale componentelor transmisiei, se vor efectua doar înlocuirea uzuală a uleiului și a filtrului. Acestea asigură o funcţionare a cutiei de viteze și a ambreiajul cu un minim de uzură. Cu uleiuri sintetice speciale, se pot atinge cicluri de întreținere de 4 ani sau chiar până la 6.000 de ore de funcţionare fără o uzură semnificativă a cutiei de viteze sau a ambreiajului.

Sistemul de control WOMA: un alt pas către curățarea automată

Cererea tot mai mare pentru un grad înalt de automatizare şi siguranţă, precum şi dorinţa de a avea o reprezentare simplă a proceselor complexe conduc tehnologia de curăţare cu jet de apă în direcţii noi.

Sistemele de control electronic sunt utilizate de ceva timp în scopul creşterii eficienţei. Combinația dintre eficienţa tehnologică şi experienţa în domeniul sistemelor de control a făcut ca pompele cu piston să funcţioneze eficient aproape complet automat.

În tehnologia de curăţare cu jet de apă, controlul transmisiei complet automatizat precum şi funcţiile inovatoare ale tehnologiei moderne de control reprezintă un pas important spre curăţarea automată.

Sistemul de control WOMA combină funcţiile de control ale motorului, pompei, supapei şi senzorului, menţinând starea de funcţionare şi toţi parametrii de operare complet manevrabili în orice moment.

Un display color HMI de 7″ garantează o rezoluţie mare şi ieşirea tuturor datelor echipamentului prin intermediul navigării cu ajutorul meniurilor intuitive.

Simbolurile și textele simple scurte permit ca toți parametrii de operare, cum ar fi presiunea de lucru, temperatura sau preselecția treptei de viteză, să fie afişaţi în mod clar pe o singură pagină, astfel încât utilizatorul să poată beneficia de îndrumări intuitive şi să îşi îndeplinească cu uşurinţă sarcina de curăţare.

Sistemul automat de control WOMA, care reglează debitul, face mai uşor pentru utilizator să coordoneze accesoriul de curăţat cu apă pentru a se potrivi setărilor echipamentului. Alegerea duzei şi presiunea de operare preselectată servesc drept indicatori. Posibilitatea conectării accesoriilor de curăţare automată la maşina de înaltă presiune face posibilă scurtarea semnificativă a timpilor de operare. În cazurile în care sunt necesare mai multe cicluri de curăţare utilizând parametrii de funcţionare care sunt sub cei optimi sau dacă este necesară o reprocesare manuală, trebuie să alegeţi corect accesoriul. Reglarea fină şi coordonarea finală între instrument şi maşină este efectuată de sistemul de control WOMA.

Un pas uriaş înainte

WOMA EcoMaster 700Z ZWG, cu transmisie automată, reprezintă un pas uriaş în curăţarea cu presiune ultra-înaltă în aplicaţii industriale. Pe lângă reducerea semnificativă a consumului de combustibil şi emisiilor, a creşterii siguranţei de operare, utilizatorii beneficiază, de asemenea, de o mai mare variabilitate şi flexibilitate. Se permite astfel realizarea unei game largi de activităţi de curăţare industrială, cu o calitate de curăţare mai bună într-un timp mai scurt şi în condiţii sporite de siguranţă.

Dacă doriţi să aflaţi mai multe informații despre produsele WOMA, companie din cadrul Kärcher Group, puteți sa ne scrieţi la adresa de e-mail office@kaercher.ro.