VERTIV OFERÃ UN SISTEM SCALABIL DE DISTRIBUTIE ELECTRICÃ PE BUSBAR PENTRU CENTRELE DE DATE SI ALTE MEDII DINAMICE

Spațiul unui centru de date poate fi un mediu dinamic. Planurile și presiunile legate de creștere, schimbările de echipamente, actualizările de tehnologie și altele determină nevoia de infrastructură scalabilă. Construirea pe sisteme de suport fixe și inflexibile duce la costuri suplimentare și un potențial real de oprire a sistemelor.

Pe măsură ce cerințele de alimentare și echipamentele IT se modifică, distribuția electrică pe busbar permite furnizorilor de centre de date să răspundă rapid și eficient din punct de vedere al costurilor. Acest busbar ușor de utilizat asigură funcționarea sistemelor prin menținerea alimentării cu curent pe perioada adăugării de derivații și prin amplificarea fluxului de aer de răcire în condiții de reducere a cablării electrice.

Vertiv continuă să își extindă portofoliul de distribuție electrică, oferind Vertiv™ Powerbar iMPB, un sistem modular busbar proiectat pentru a permite modernizarea la cerere și fără întrerupere a alimentării în medii dinamice de centre de date. Disponibilă în ofertă cu fir de cupru și cu fir de aluminiu, familia Vertiv Powerbar iMPB oferă capacități de la 160 amp la 1.000 amp și asigură distribuție electrică fiabilă prin linii aeriene, cu beneficiul inerent al maximizării fluxului de aer de răcire în același timp. Sistemul este ideal de utilizat pentru aproape orice dimensiune sau stil de centru de date, precum și în laboratoare, magazii de distribuție, fabrici de producție adaptabile și alte medii dinamice.

Principalele beneficii:

 • Soluția este ideală pentru centrele de date de orice dimensiune, cu podele cu sau fără pardoseli înălțate, care au modificări frecvente sau planificate ale configurației de alimentare
 • Varietatea configurațiilor de capacitate și conexiuni sprijină optimizarea și adaptarea în timp, cu un necesar minim de asistență din exterior
 • Alimentarea continuă cu electricitate este facilitată de cutii de distribuție („tap-off”) ce pot fi adăugate sau schimbate fără întrerupere, care au protecție pe întreruptor și care izolează sarcinile IT active, precum și întreruptoare de derivație, de proximitate, care sprijină administrarea corespunzătoare   

Se potrivesc cel mai bine pentru centre de date/colocație/centre de găzduire în domeniile bancar, financiar și asigurări, construcții, inginerie, guvern, sănătate și producție.

Sistemul busbar permite companiilor să optimizeze și să adapteze, cu costuri eficiente, infrastructura de distribuție electrică în timp, maximizând disponibilitatea prin alimentarea continuă a sarcinilor critice. Cutiile de distribuție ușor de utilizat și cu protecție pe întreruptor se pot amplasa oriunde de-a lungul busbar-ului și pot izola sarcinile IT active pentru a asigura alimentarea electrică continuă. Busbar-ul adaptativ are o construcție simplă și compactă, în stil sandviș, putând fi instalată ușor și în siguranță, fără a fi nevoie de unelte speciale. Vertiv Powerbar iMPB include o varietate de configurații de capacitate și conexiune, pentru a permite reglări și modernizări cu asistență minimă din exterior și fără pierdere de curent a sarcinile critice.

The Vertiv™ Powerbar iMPB este conformă cu UL 857 și cu IEC 61439-2, iar șasiul ușor de aluminiu al busbar-ului are o clasă de protecție IP2X/3X, cu capabilități integrate de siguranță în utilizare și cu design ground-first/break-last pentru o siguranță maximă a operațiunilor de întreținere. Cu opțiuni de cupru sau de aluminiu reciclabil, busbar-ul se poate configura pentru a îndeplini cerințele de conductivitate și siguranță ale oricărei instalații.

Vertiv Powerbar iMPB, o ofertă matură de la marca E&I a Vertiv, ce este compatibilă cu oferă anterioară, va înlocui busbar-ul anterior Vertiv™ Liebert® MBX care era disponibil în zona EMEA. Soluția Vertiv Powerbar iMPB completează gama de aparataj de distribuție Vertiv™ E&I pentru a asigura o soluție completă de distribuție electrică.

Design flexibil și modular pentru instalare facilă și dezvoltare

Beneficiile busbar-ului

 • Design scalabil pentru schimbări rapide și expansiuni ulterioare
 • Alimentare electrică continuă la echipamentele IT active
 • Sprijin extern minim pentru adăugarea de derivații și pentru upgrade
 • Flux de răcire maximizat la rack-urile de echipamente IT
 • Economii financiare în ceea ce privește investițiile inițiale și costurile pe ciclul de viață al locației

Configurația potrivită de alimentare, chiar acolo unde aveți nevoie de ea

Cerințele echipamentelor IT se modifică permanent, iar centrele de date au nevoie de un sistem de distribuție electrică care se poate adapta în același ritm, fără întreruperi către sarcinile critice existente și fără a fi nevoie de schimbări intruzive de întreruptoare și de cabluri.

Vertiv™ Powerbar iMPB oferă administratorilor de centre de date flexibilitate, control și liniște atunci când fac schimbări și adaptări pentru a ține pasul cu cerințele legate de hardware.

Beneficiile cutiei de distribuție:

 • Schimbarea facilă a cerințelor de alimentare
 • Plug-and-play la rack / PDU rack
 • Fără întreruperea alimentării la sarcinile critice existente
 • Nu este nevoie de electrician pentru instalare
 • Amplificatoare și receptoare dimensionate pentru a satisface nevoile serverului
 • Cutiile de distribuiție se pot muta și reutiliza oriunde de-a lungul busbar-ului, pentru a maximiza investiția

Un articol de Oana Ianole, AC Power & Service Sales Manager pentru Vertiv în România și Moldova

Pentru mai multe informații privind produsul Vertiv Powerbar iMPB și alte soluții de alimentare pentru centre de date, vizitați www.vertiv.com sau contactați reprezentanții locali ai Vertiv în România, la emea.ro@Vertiv.com.