VERTIV CUM ARATA CENTRUL DE DATE AL VIITORULUI?

Mega-tendința globală a digitalizării face pași hotărâți înainte. Într-o industrie condusă de aplicații digitale, companiile concurează pentru a fi pe primul loc. Pentru a avansa, trebuie să investească în mod constant în dezvoltarea propriei infrastructuri digitale, devenită din ce în ce mai complexă. Aceste investiții determină o creștere rapidă a segmentelor EDGE și colocare și aduc cu sine o serie de provocări legate de numărul de locații, distanță, acces restricționat, control – mai ales în cazul EDGE, dar și obstacole structurale pentru continuitatea și siguranța operațională.

Viitorul industriei centrelor de date se bazează pe două direcții strategice: segmentarea distinctă a tipurilor de centre de date și creșterea EDGE computing.

Astăzi, când spunem „centru de date”, este necesar să specificăm exact despre ce tip de instalație vorbim. Instalația de calcul este de înaltă performanță, cu densități de rack care se apropie de 50 kW? Centrul de date hibrid al companiei își gestionează din ce în ce mai bine resursele prin Cloud, colocare și prin mai multe rețele distribuite? Sau este vorba de acele rețele distribuite, care devin din ce în ce mai critice pe măsură ce serviciile și aplicațiile sunt mai aproape de utilizatori? Toate acestea au caracteristici fizice diferite și roluri diferite într-un ecosistem din ce în ce mai integrat și interconectat, care a evoluat pentru a răspunde cu succes capacității și cerințelor serviciilor din lumea digitală de astăzi.

Două aspecte au avansat simultan: progresul tehnologiei și segmentarea în creștere a industriei, care a trecut de la centrele de date proprii, în principal, la rețelele de centre de date din ce în ce mai extinse și mai dinamice.

În timp ce tehnologiile precum serverele, sistemele de infrastructură și instrumentele de management au înregistrat un progres oarecum previzibil, ceea ce constituie acum un centru de date s-a schimbat semnificativ.

Colo și Cloud se dezvoltă, dar viitorul este hibrid

Organizațiile se orientează tot mai des către arhitecturi care încorporează modele Cloud publice și private, alături de active EDGE, în jurul unui nucleu reconfigurat. Pe măsură ce vedem din ce în ce mai multe arhitecturi hibride, devine din tot mai clar că centrul de date al companiei este “viu”, chiar dacă rolul său se schimbă constant, pentru a putea deservi organizația în cel mai bun mod posibil. În timp ce Cloud computing-ul va continua să fie o parte importantă a strategiei IT, vedem o schimbare subtilă, deoarece companiile încearcă să  găsească echilibrul perfect între IT și cheltuieli, pe de-o parte și nevoile aplicațiilor lor, de cealaltă parte.

Viteza de implementare și agilitatea sunt diferențiatori competitivi

Pe măsură ce capabilitățile tehnologiilor și sistemelor se uniformizează, specialiștii în centrele de date și managerii IT se vor orienta tot mai mult spre alte criterii de selecție a echipamentelor. Costul va fi întotdeauna un argument important, dar pe viitor decizia va depinde de cât de repede pot fi implementate activele. Când toți ceilalți parametri sunt apropiați, orice avantaj al vitezei de implementare și activare poate fi factorul decisiv. Acest lucru este și mai valabil dacă avem în vedere tendința computing-ul de a migra către EDGE în cadrul rețelelor distribuite, unde întârzierile la livrare înseamnă lipsa serviciilor și a veniturilor.

Vertiv vă oferă capabilități unice, care răspund rapidității și flexibilității căutate de către clienți, în timp ce vă ajută să depășiți provocări semnificative legate de complexitate, nu numai în logistica implementării, dar și în produsele și serviciile de infrastructură propriu-zise, permițând concentrarea maximă a clienților pe motivul fundamental al investiției lor – avantaj competitiv prin digitalizare.

Ascensiunea EDGE Computing

Rețeaua EDGE nu este nouă, dar acum este reinventată și extinsă. În ultimii ani, „EDGE computing” a devenit una dintre cele mai importante tendințe în IT, din motive întemeiate. Aproape fiecare industrie admite existența unor limitări în ceea ce privește numărul utilizatorilor și a tehnologiilor emergente prin infrastructuri IT centralizate și împinge stocarea și computing-ul către utilizatori și dispozitive. O mare parte din creșterea generării de date va veni de la senzorii mobili, iar aceasta trebuie să fie transmisă pe rețele wireless sau mobile, mai degrabă decât prin conexiuni prin cablu la internet, care suprasolicită infrastructura rețelei mobile.

Schimbările din infrastructura de calcul și de stocare necesare pentru a sprijini viitorul inteligent și conectat, în special la nivel local, vor fi fundamentale.

Tendința emergentă:

Centrele de date modulare prefabricate

Sistemele integrate și prefabricate sunt utilizate de mult timp pentru a accelera viteza de implementare și pentru a îmbunătăți gestionarea unor centre de date mici și de la distanță. În ultimii câțiva ani, aceeași abordare a fost aplicată și pentru centrele mari de date independente. Prin proiectarea și integrarea tuturor componentelor, inclusiv a centrului de date shell, în fabrică și apoi livrarea instalației în module care sunt asamblate la fața locului, procesul tradițional de construire a fost eficientizat. Acest lucru permite operatorilor să răspundă mai rapid cererilor creștere a capacității, obținând totodată o scalabilitate și o eficiență sporite. Soluțiile modulare integrate ale Vertiv deschid noi oportunități ale EDGE prin proiectarea și furnizarea de centre de date scalabile, personalizate, care accelerează implementarea, minimizează riscul și controlează costurile.

Imaginați-vă avantajele unui centru de date independent, care poate fi implementat rapid, cu toate capacitățile pentru a vă îndeplini nevoile critice în domeniul IT. Aflați mai multe despre Vertiv™ SmartMod™,  Vertiv™ SmartMod™ MAX,  Vertiv™ Power Module și Vertiv™ POP Module accesând website-ul www.Vertiv.com.

Vertiv este alături de clienții săi pentru implementare unui centru EDGE sigur și de încredere

Când latența devine o problemă reală și milisecundele în care centrul de date este inactiv reprezintă pierderi de ordinul milioanelor, vă puteți baza pe Vertiv pentru crearea unei infrastructuri critice de încredere a rețelei EDGE.

Tehnologia de infrastructură critică: sistemele de gestionare a energiei termice care permit centrelor de date de toate dimensiunile să furnizeze utilizatorilor servicii în mod neîntrerupt. Cu toate acestea, aceste sisteme au beneficiat de inovații semnificative care le-au permis să se adapteze în mod eficient la nevoile în schimbare ale instalațiilor de astăzi, de la cele mai mari centre de date hiperscale și până la locațiile la distanță. Instalațiile critice au nevoie precizie maximă în ceea ce privește răcirea, iar Vertiv oferă cele mai avansate echipamente și controale din industrie, costuri de operare reduse și expertiză inegalabilă. Protejați-vă sistemele critice și asigurați-vă operațiunile cu soluții de alimentare complete și rentabile.

Pentru a obține avantaje competitive pe propriile piețe, clienții investesc în desfășurarea de active IT într-un spațiu „EDGE” și „Core”, pe măsură ce continuă digitalizarea globală. În aceste implementări, Clienții se vor confrunta cu provocări de scară, viteză și complexitate.

Vertiv beneficiază de o poziționare unică și vă oferă un portofoliu cuprinzător care vă ajută să abordați provocările cu care se confruntă clienții dumneavoastră. Prin hardware, software și analiză, Vertiv rezolvă cele mai importante provocări cu care se confruntă centrele de date și locațiile EDGE, rețelele de comunicații și instalațiile comerciale și industriale.

Autor: George Topalov, Senior Sales Manager, Vertiv România.