UN SCOP NOU. PET-URILE RECICLATE SUNT TRANSFORMATE ÎN BENZI ADEZIVE

Noua bandă tesa® 60412 nu este doar o bandă de ambalaj universală mai sustenabilă datorită conținutului de material reciclat în suport. Banda de ambalaj are de asemenea performanțe ridicate. Banda este perfectă pentru ambalaj de greutate mică și medie, până la 30 kg. Ea asigură aderență foarte bună la cartonul reciclat datorită suportului robust, cu rezistență la uzură.

tesa, producătorul internațional de benzi autoadezive novatoare și soluții de sisteme autoadezive inovative, lansează încă o bandă de ambalaj inovativă. Noua tesa® 60412 include un suport cu 70% PET reciclat (PCR) și un sistem adeziv acrilic pe bază apoasă. Compania își extinde astfel portofoliul de produse de benzi de ambalaj de înaltă performanță realizate parțial din materiale reciclate și materii prime bio. Pentru numeroase domenii, cum sunt industria alimentară și a băuturilor, industria farmaceutică sau sectorul logistic tesa® 60412 este o alternativă ideală la benzile de ambalaj din policlorură de vinil. 

Puternice, rezistente la uzură și cu zgomot redus

Cu rezistența la rupere ridicată, tesa® 60412 este comparabilă cu benzile din PVC sau polipropilenă orientată biaxial (BOPP). tesa® 60412 este adecvată atât pentru dispensoare manuale și automate și este destul de silențioasă în utilizare. Banda de ambalaj este certificată în conformitate cu Metoda INGEDE 12 și poate fi eliminată împreună cu ambalajul ca deșeuri de hârtie, fără a compromite procesul de reciclare a cartonului.

tesa susține companiile și clienții în realizarea obiectivelor sale de sustenabilitate

Pentru majoritatea companiilor și industriilor, subiectul sustenabilității este de multă vreme foarte important. La ambalarea sau expedierea de bunuri și produse este important să se procedeze cât mai sustenabil posibil. tesa ar dori să își susțină clienții și partenerii în acest efort. Cu tesa® 60412, compania a dezvoltat o bandă adezivă care satisface aceste cerințe. Procesul de producție este complet fără solvenți. Produsele reciclate din PET, inclusiv bidoanele, sunt reciclate și folosite ca materie primă pentru suportul benzii. 

„Dezvoltarea de produse care promovează sustenabilitatea este un obiectiv de importanță strategică pentru tesa. + Noua noastră bandă de ambalaj tesa® 60412 PET a fost realizată de aceea într-un mod care reduce cât mai mult posibil impactul asupra mediului și, în același timp, garantează performanțe ridicate. Alegând o bandă de ambalaj mai sustenabilă, clienții noștri pot face un pas pentru a se apropia de obiectivele lor. La tesa suntem mândri să îi susținem pe această cale, spune Andreas Walkembach, șeful departamentului Industrial Trade & Converting Europa de la tesa.

Noul tesa® 60412 este acum disponibil de la distribuitori profesioniști în versiune transparentă sau, la cerere, maro sau albă. 

Despre tesa SE

În calitate de companie multinațională, tesa dezvoltă benzi adezive  și soluții autoadezive pentru diverse domenii, clienți comerciali și consumatori finali. Există deja peste 7.000 de soluții adezive tesa care ajută la îmbunătățirea muncii, produselor sau vieții clienților noștri. Astăzi, concentrarea este asupra sustenabilității și proceselor cu economie de energie. tesa investește în dezvoltarea produselor ecologice și a proceselor de producție fără solvenți, precum și în utilizarea de surse regenerabile de energie la sediile sale.

tesa este activă în 100 de țări și are fabrici în Germania, Italia, China, SUA și, în curând, în Vietnam. Aproximativ trei sferturi din vânzările grupului tesa (2021: 1.499 milioane de euro) sunt generate de aplicații pentru industrie. Împreună cu clienții internaționali, tesa dezvoltă inovații care sunt individualizate la nivel de produs și proces. Deja, peste 130 de benzi tesa pot fi instalate într-un automobil electric și peste 70, într-un telefon inteligent. În industriile tipografică și a construcțiilor, tesa pătrunde de asemenea  constant în noi segmente și țări, cu benzile sale adezive speciale. Compania generează aproape un sfert din vânzări cu produse pentru consumatorii finali și meseriași profesioniști. 300 aplicații, cum este legendarul tesafilm®, ușurează viața sau, când este vorba de protecție împotriva insectelor, fac ca viața să fie ceva mai plăcută. tesa se numără printre principalii producători din lume de soluții adezive. Din 2001, tesa SE este o filială 100% independentă a Beiersdorf AG (adică, NIVEA, Eucerin, la prairie) cu aproximativ 4.800 angajați azi.