Sistem de operare pentru aplicații TwinCAT 3 în timp real, compatibil cu sistemul de operare Unix și pentru procesoare multi-core

Prin TwinCAT/BSD, Beckhoff prezintă un nou sistem de operare care combină avantajele Windows CE – costuri și dimensiuni reduse – cu numeroasele caracteristici ale sistemelor mari de operare Windows. De asemenea, este o alternativă pentru Windows 7 sau 10 în multiple aplicații.

TwinCAT/BSD oferă un sistem de operare alternativ pentru toate platformele noi Beckhoff Industrial PC. TwinCAT/BSD combină runtime-ul TwinCAT cu FreeBSD, un sistem de operare open source de încredere folosit în mediul industrial. FreeBSD este compatibil Unix și se află în continuă dezvoltare, îmbunătățit și optimizat ca un proiect open source de către un grup mare de dezvoltatori. Sistemul – implicit și TwinCAT/BSD – suportă CPU ARM până la procesoare Intel® Xeon®, oferind o platformă scalabilă de la controllere încorporate mici până la controllere IPC de înaltă performanță.

Dimensiunea minimă curentă a unei imagini este în jur de 300 MB, cu un consum de memorie RAM de mai puțin de 100 MB. Așadar, pot fi realizate controllere foarte compacte cu TwinCAT/BSD și pot fi folosite toate funcțiile runtime din TwinCAT 3. Programarea este în continuare efectuată pe un calculator compatibil cu Windows și cu TwinCAT 3 XAE integrat în Visual Studio.

TwinCAT/BSD este dezvoltat ca un succesor al Windows CE pentru PC-urile industriale Beckhoff, dar este de asemenea potrivit pentru multe alte aplicații ca alternativă la sistemele de operare mai complexe Windows 7 și 10.

Noul sistem de operare TwinCAT/BSD oferă suport multi-core, făcând astfel posibilă rezervarea nucleelor individuale exclusiv pentru TwinCAT dacă este necesar. Pe lângă un număr mare de programe FreeBSD și Linux, funcții TwinCAT pot fi de asemenea instalate prin Beckhoff Package Server. Mai mult de atât, update-uri ușoare ale sistemului de operare și ale runtime-ului TwinCAT sunt posibile în acest fel prin rețea.

www.beckhoff.com/twincat-bsd

Text & Foto: www.beckhoff.com/press/pr162020

DISTRIBUITOR ROMANIA:

KREATRON AUTOMATION SRL

office@kreatron.ro

www.kreatron.ro