TRANSSTEEL 5000 PULSE REDUCE CU PÂNĂ LA 70% PRELUCRĂRILE ULTERIOARE SUDĂRII

Fronius extinde seria de aparate TransSteel cu funcția Puls. Arcul electric în impulsuri permite viteze de sudare mai rapide la grosimi mai mari ale materialului. În plus, se reduc prelucrările ulterioare, deoarece arcul electric în impulsuri generează mai puţini stropi de sudură.

Ce noutăti aduc aceste sisteme de sudare?

Sistemul de sudare rămâne versatil: aplicaţiile pe aluminiu şi oţel inoxidabil sunt o joacă de copii pentru variantele TransSteel cu funcţia Pulse. Întreprinderile mici şi mijlocii pot profita de această diversitate de utilizare a materialelor, întrucât cu un singur aparat se acoperă perfect un domeniu larg de utilizare. Filosofia din spatele acestui concept este păstrarea privirii de ansamblu. Din acest motiv, spectrul de funcţii al TransSteel Puls este redus în toate domeniile doar la esenţial, în mod conştient. Aceste avantaje sunt oferite acum şi de Fronius TransSteel 3000 C Pulse, TransSteel 4000 Pulse şi 5000 Pulse.

Care este principalul beneficiu față de seria TransSteel Synergic?

Modul Puls permite evitarea arcului globular, care este mai dificil de controlat şi care presupune o cantitate mai mare de stropi. Reducerea formării de stropi obţinută astfel conduce la reducerea cu până la 70% a prelucrărilor ulterioare. În plus, arcul electric în impulsuri atinge viteze de sudare mai mari cu până la 30%. 

Cum poate TransSteel Pulse îmbunătăți productivitatea pentru client?

Mai mult timp de sudare: 40% durata activă: Patru minute de sudare continuă la putere de ieşire maximă. Acest lucru înseamnă un minut productiv în plus faţă de media în acest domeniu de putere.

Mai puțin timp pentru pregătire: Gata de sudare în trei paşi: Conceptul de operare intuitiv permite sudorilor o punere în funcţiune imediată – fără cunoştinţe preliminare despre aparat. Toţi parametrii de sudare importanţi sunt vizibili şi reglabili pe panoul frontal al aparatului. Pentru a fi gata de sudare, mai trebuie doar selectate gazul, diametrul sârmei şi grosimea materialului.

Mai ușor de schimbat între aplicații: 5 EasyJobs: Pentru a realiza rapid şi simplu aplicaţii de sudare recurente, se pot salva 5 parametrizări specifice. Cu o simplă apăsare de tastă se pot accesa parametrii de sudare doriţi.

Mai multă siguranță: Blocarea panoului de operare: Cu ajutorul unei combinaţii de taste, panoul de operare al TransSteel 5000 Pulse se poate bloca. În acest fel, dereglarea accidentală a parametrilor de sudare este exclusă. În plus, este disponibil un întrerupător cu cheie opţional.

Mai multă flexibilitate: 167 linii sinergice pentru sârme din oţel, CrNi, AlMg, AlSi, tubulare cu pulbere metalică,tubulare rutilice, tubulare bazice, tubulare cu autoprotecţie, cu diametre cuprinse între 0,8 – 1,6 mm și 8 amestecuri diferite de gaze.

167 sunt multe linii sinergice. Ne puteți spune mai multe despre acestea?

Liniile sinergice speciale îi oferă utilizatorului caracteristici ideale ale arcului electric: Liniile sinergice universale „Steel” sunt adecvate în primul rând pentru aplicaţii de sudare simple şi rapide. „Steel Root“ a fost dezvoltată pentru stratul de rădăcină şi asigură în plus, printr-un arc electric scurt moale şi stabil, o bună capacitate de umplere a rosturilor late de la sudare. Programul de sudare „Steel Dynamic“ dispune, pe de altă parte, de un arc electric deosebit de dur şi stabil, atingând astfel viteze de sudare ridicate şi o pătrundere adâncă. Dacă este necesară formarea minimă de stropi şi adâncime mare de pătrundere, aparatele TransSteel 5000 Pulse cu „Pulse Controlled Spray Arc“ oferă setările ideale. În cazul „SynchroPuls“ puterea de sudare alternează cu până la 5 Hertz între punctele de funcţionare. Alternarea între curent de intensitate mare şi redusă uşurează sudarea în poziţie ascendentă. Se obţine astfel o structură accentuată de solzi a sudurii în cazul aliajelor din aluminiu.

În prezent se pune accent pe sustenabilitate. Se poate spune că sunt sustenabile aceste sisteme de sudare?

Tehnologia bazată pe invertor garantează un consum de putere mai redus, în condiţiile în care puterea de ieşire rămâne aceeaşi, ceea ce reduce costurile pentru curentul electric.

Datorită eficienței ridicate, cea mai mare parte a puterii preluate din reţea se transformă, fără pierderi, în energia arcului electric.

Lichidul de răcire Fronius Cooling Liquid FCL 10/20, datorită compoziției sale, este deosebit de sustenabil şi măreşte durata de viaţă a sistemului. Lichidul de răcire FCL 10/20 nu este inflamabil, iritabil şi nu se supune obligaţiei de etichetare.

Ce funcții speciale are TransSteel 5000 Pulse?

Aparatele TransSteel 5000 Pulse au fost dezvoltate în special în vederea utilizării pentru oţel. Extinderea cu funcţia Puls face ca sistemele de sudare să devină acum adevărate sisteme polivalente, deoarece multiplele funcţii susţin munca sudorului în cele mai diverse aplicaţii. Cu ajutorul funcţiei de sudare în puncte se pot aplica puncte de sudură uniforme – ideal pentru heftuirea pieselor. Sudarea în curent pulsat asigură nu doar un aspect de solzi al sudurii, ci și energia liniară mai mică diminuează posibilitatea deformării în cazul tablelor subţiri

Documentarea datelor de sudare este esenţială mai ales în construcţiile metalice. Structurile metalice portante, produsele din producţia de serie sau componentele sensibile trebuie adesea să poată fi trasabile până la ultimul parametru de sudare. Cu opţiunea Easy Documentation, TransSteel 5000 Pulse oferă acum posibilitatea de a înregistra datele de sudare în modul cel mai simplu cu putinţă.

Pe partea posterioară a sursei de curent poate fi conectat un stick USB (conţinut în setul de livrare la opţiunea Easy Documentation) pentru salvarea tuturor datelor importante – printre acestea numărându-se date corelate cu ora şi aparatul, însă şi parametrii utilizaţi, cum ar fi intensitatea curentului, tensiunea şi viteza de avans a sârmei. Prin intermediul stick-ului USB conectat se poate exporta un fişier csv cu datele de sudare.

Ce garanție oferiți pentru TransSteel 5000 Pulse?

Prin înregistrarea TransSteel 5000 Pulse pe site producătorului (https://warranty.fronius.com/) , aparatul beneficiază de o garanție completă de 3 ani.

CM METAL TRADING

Intrarea Fortăreței Nr. 4, 300127 TIMIȘOARA

office@cmmetal.ro