TRANSFORMAREA DIGITALĂ ELIMINĂ PANOUL DE COMANDĂ. DATORITĂ DIGITALIZĂRII, UTILAJELE ȘI INSTALAȚIILE DEVIN ADAPTATE LA CERINȚELE VIITORULUI

Transformarea digitală în domeniul automatizărilor înaintează cu pași repezi. Viitorul se concentrează din ce în ce mai mult pe latura software, ceea ce aduce cu sine noi provocări. Murrelektronik se concentrează de ani de zile pe digitalizare și dezvoltă toate produsele hardware necesare pentru transformarea digitală (module de bus de câmp, switch-uri, surse de alimentare, IO-Link, cabluri și conectori) și are experiență solidă în domeniul software cu know how-ul privind geamănul digital.

Descentralizarea nu se referă doar la un singur produs sau la produse individuale, ci trebuie gândită la nivel de sistem. Astfel, potențialul de eficiență poate fi identificat doar printr-o analizare, planificare și instalare cuprinzătoare și se poate pune în valoare maximumul automatizării. Doar prin integrarea inteligentă într-un sistem global, un produs devine o soluție. Datorită interacțiunii dintre toate elementele individuale transformarea digitală va fi adoptată la nivel profesionist. 

Soluții de instalare Vision de la Murrelektronik (v.l.n.r.): Switch-ul Xelity Hybrid preia comunicarea datelor și alimentarea cu energie, Injection Box este un alimentator cvadruplu de tensiune și semnal cu 24V, Master Breakout Box distribuie tensiune și semnale, iar splitterul NEC Clasa 2 este un distribuitor pur de tensiune și semnal.

Module master IO-Link

IO-Link reprezintă Plug-and-Play în ceea ce privește instalarea în domeniul tehnicii de automatizare. În special în contextul unor procese și instalații de producție din ce în ce mai complexe, în care se colectează și se face legătură între din ce în ce mai multe date, standardul de comunicare presupune o transparență maximă, de la nivelul senzor-actuator până în Cloud. Noile module de bus de câmp IP67 MVK Pro și IMPACT67 Pro reprezintă inovații complete. Au 8 porturi master multifuncționale, iar datorită conectoarelor cu ștecher M12 codificate L pot produce curenți cu valori ridicate și servesc protocoalele Ethernet PROFINET, EtherNet/IP și EtherCAT. 

Soluții de instalare Vision

Prelucrarea industrială a imaginilor devine din ce în ce mai importantă în domeniul producției industriale și al logisticii. Cu soluțiile modulare Plug & Play de la Murrelektronik, sistemele Vision nu doar că se pun în funcțiune rapid și în mod flexibil. Modulele oferă și posibilitatea unei diagnosticări cuprinzătoare și detaliate, având astfel un impact major asupra disponibilității instalației.

Module de bus de câmp IP67 MVK Pro și Impact76 Pro sunt invenții noi complete și extind portofoliul de produse IO-Link al Murrelektronik. Ele oferă, printre altele, toate protocoalele uzuale sau folosire independentă de busul de câmp, curent de ieșire la port 4A, diagnoză on-board și carcase robuste.

Sistemul de automatizare Vario-X

Datorită sistemului de automatizare descentralizat Vario-X, panoul de comandă devine de domeniul trecutului. Vario-X aduce senzorii și actuatorii în universul direct al utilajelor și asigură, la integrarea impecabilă a servopropulsiilor descentralizate, un management fiabil al tensiunii, semnalului și datelor. Instalația automatizată cu Vario-X are încă de la început un geamăn digital. Imaginea digitală 1:1 conține toate funcțiile și parametrii utilajului și instalației originale și poate fi prezentată prin intermediul realității augmentate în hala de producție. Geamănul digital are, de asemenea, o contribuție importantă în ceea ce privește întreținerea predictivă în timpul funcționării. Datorită introducerii inteligenței artificiale, anomaliile de pe parcursul procesului pot fi identificate și pot fi inițiate în timp util măsuri în vederea remedierii lor. Astfel, se economisesc nu doar bani și timp în momentul planificării, ci și în cel al instalării în incintă sau service. 

Conector cu ștecher MQ15

Utilajele și instalațiile au nevoie de putere și este nevoie de soluții simple pentru a le aproviziona cu energie. Conectorii din seria MQ15, rezistenți la apă și praf, sunt ușor de instalat datorită conexiunii rapide fără instrumente. Sunt perfecte pentru conectarea motoarelor asincrone și trifazate. Valorile ridicate de transmitere a curentului (până la 16A sarcină continuă) la o tensiune de până la 600 V c.a. oferă, prin urmare, o gamă largă de aplicații. 

Vario-X este o platformă de automatizare modulară și extrem de flexibilă cu care toate funcțiile de automatizare pot fi implementate complet descentralizat în premieră, adică fără o arhitectură a panoului de comandă.

Instalare cu sistem și concept

Luând în considerare întregul sistem poate crește nivelul de economisire în timpul instalării și pot fi evitate erorile de instalare. Calea către transformarea digitală reprezintă întotdeauna un tandem între digitalizare și un concept de instalare eficient dezvoltat în cadrul sistemului global.