TITAN TOOL – POMPE AIRLESS PROFESIONALE

John Geberth a înființat compania Titan Tool în propriul său garaj din orașul New Jersey, SUA. Obiectivul principal a fost acela de a produce și dezvolta pompe pentru zugrăvit și vopsit airless. S-a demonstrat că se pot acoperi suprafețe mai mari într-un timp foarte scurt, iar, odată cu trecerea timpului, cererea a fost din ce în ce mai mare. Titan Tool a dezvoltat un nou tip de duză de vopsire, aceasta fiind mai durabilă și în acelaşi timp mai eficientă. Pentru această realizare, Guvernul Statelor Unite i-a acordat inventatorului un patent de invenție. Datorită succesului avut, Gerberth a fost motivat să dezvolte o nouă pompă airless cu un design mai elegant, dar și mult mai practic. La vremea respectivă, pompa LX-8 a fost realizată atât de bine încât a rămas neschimbată pentru mai bine de 20 de ani.

Echipamente pentru trasat marcaje PowrLiner

Aceste echipamente sunt ideale pentru trasat marcaje pe asfalt dar şi pe terenuri sportive. Sunt disponibile trei modele cu motorizare pe benzină dintre care PL550 şi PL850 sunt dotate cu motoare de 37,7 cmc iar PL 2850 are capacitate de 126 cmc.

Roata din faţă la modelul PL550 este blocată, astfel se poate trasa o linie perfect dreaptă, iar la modelele PL850 şi PL2850 se poate debloca pentru o manevrabilitate mărită, având şi o greutate mai mare.

Tot la capitolul manevrabilitate, echipamentele au mânerele rabatabile sau ajustabile pe înalțime, pentru ca operatorii să lucreze în condiții de confort sporit.

Echipamentele PowrLiner lucrează la o presiune de 207 respectiv 227 bar având un debit de 1 respectiv 3 l/min și lucrează la presiuni de 207 bar, 3.000 PSI (modelele PL 550 și PL 850) iar modelul PL 2850 are capacitatea de 227 bar si 3300 PSI.

Pompa airless PowrTwin

PowrTwin este disponibil în şase modele, dotate cu motor cu combustie internă prin scânteie, trei dintre aceste modele fiind disponibile și în variante cu monitorizare electrică.

O caracteristică interesantă a acestor echipamente o reprezintă motorul termic fixat cu cuplaje rapide. În caz de necesitate constructorul poate scoate motorul termic și să conecteze la fel de rapid un motor electric.

Debitul motorului pe benzină pornește de la 5,7 l/min și ajunge până la 12 l/min. Varianta cu motorizare electrică are capacitatea de 4,81 l/min și ajunge până la 11.85 l/min.

it star text 1

Comparativ cu gama Performance, echipamentele PowrTwin au o greutate mai mare, ce pornește de la 59 kg, iar pentru vârful de gamă ajungând la 85 kg. Sunt dotate cu roți pneumatice și cu mânere pentru ridicat. Răcirea motorului Honda, ce are o putere pornind de la 126 cmc până la 270 cmc, se face cu ajutorul unui ventilator de mare capacitate.

Toate echipamentele PowrTwin permit folosirea simultană a două pistoale. Modelul 12000 Plus permite utilizarea a până la șase pistoale simultan, acestea putând aplica materiale precum vopsea sau mortar în straturi foarte de groase. Controlul presiunii se realizează printr-un sistem numit ”Accutrol”care permite reglarea cu o acuratețe între 30 și 250 bar. Sistemul nu are componente electronice iar întreținerea necesară este minimă.

Echipamentele pneumatice pentru vopsire – PowrCoat

Sunt disponibile în 5 modele (PowrCoat 730; PowrCoat 745; PowrCoat 940; PowrCoat 960; PowrCoat 975). Pentru o mai uşoară manevrare, echipamentul a fost dotat cu roţi mari pneumatice şi un cârlig pentru a putea fi ridicat cu ajutorul unei macarale. În plus, are posibilitatea de a fi prins de perete pentru o mai bună stabilitate.

De asemenea, filtrul de mare capacitate previne pătrunderea impurităţilor ce ar putea înfunda duza, iar pistonul pompei este realizat din crom foarte rezistent ce îi conferă cilindrului o viață îndelungată. Pistonul este creat special pentru a rezista la un dizolvant puternic în timp ce creează o peliculă ultra fină pentru o cursă constantă și cu o forță de frecare cât mai mică.

Materiale aplicabile cu pompa PowrCoat: Epoxy, Acrilice pe baza de apa, Amorsa / Grunduri, Polyuretanice, Straturi izolatoare, Zinc anorganic, Silicon.

Pompa airless Titan Performance

În această gamă sunt prezente şase produse dotate cu motoare electrice, cu capacități cuprinse între 1 CP și 3 CP. La trei dintre aceste modele pot lucra simultan două persoane, pistoalele conectate având duze cu mărimi diferite.

Greutatea acestor echipamente pornește de la 15 kg, iar echipamentul de top are 44 de kg şi este dotat cu roți pentru transport. De asemenea, echipamentele vin standard cu 15 m de furtun și un pistol LX80 ce are inclus un sistem de filtrare în mâner și o duză tip 517. Opțional se poate adăuga un tambur pentru cablu electric, dar și un recipient pentru var sau vopsea.

Datorită motorului fără perii și a filtrului, echipamentele din gama Performance au o viață foarte lungă deoarece pot fi curățate ușor, iar presiunea se reglează electronic. Modelul Performance 1650e are suplimentar un display digital ce afișează cantitatea de material utilizat, timpul de funcționare și trei martori pentru nivelul minim de vopsea, voltajul cu tensiune mică și martorul motor.

it star text 2

Pompa airless Compact

Ideal pentru un atelier de mici dimensiuni sau pentru renovarea propriei locuinte, beneficiind de cea mai buna calitate. Robinet cu bila pentru eliberarea supapei de presiune.

Compania Italia Star Srl a fost înfiinţată în anul 1996, devenind, de-a lungul timpului, unul dintre cei mai importanţi jucători în piaţa utilajelor pentru acces la înălţime pe bază de cremalieră, respectiv platforme auto-ridicătoare şi macarale turn din România. Compania are două divizii principale, una de utilaje de acces: macarale turn, auto-ridicătoare, lifturi de şantier pentru marfă sau persoane, platforme auto-ridicătoare pe bază de cremalieră şi pe cablu, iar a doua divizie, este compusă din utilaje de mică mecanizare pentru construcţii, sisteme de pompare a materialelor de construcţii şi o gamă largă de generatoare. Importul, întreținerea și service-ul în România pentru marca Titan Tool este asigurat de compania Italia Star Com Due SRL, începând cu luna septembrie 2013.