TEHNOLOGIE DE REȚEA DE LA MURRELEKTRONIK

Conectare la rețea sistematizată, conectare la rețea în funcție de nevoi

Rețelele industriale de comunicare sunt coloana vertebrală a digitalizării

Echipamentele și utilajele comunică din ce în ce mai mult unele cu altele, rețelele lor acționând în calitate de arteră vitală pentru fluxuri de date. O digitalizare de succes poate fi în concluzie asigurată doar cu o tehnologie de rețea performantă și fiabilă.

Peisajele de producție de astăzi trebuie să fie flexibile și rapid adaptabile. Tocmai din acest motiv, cu topologia adecvată a rețelei, este important să ne asigurăm că această fiabilitate funcțională a echipamentelor și sistemelor din punctul de vedere al tehnologiei datelor este proiectată pentru a fi sistematizată și orientată spre necesități. De asemenea, este important să analizăm critic conceptul, de la structura redundantă, prin segmentarea continuă pe toate nivelurile, până la conexiunea fără bariere la sistemele de nivel superior.

De la funcționalitate de bază solidă la o diversitate enormă de funcții

Comutatoarele de la Murrelektronik sunt disponibile în cadrul unui portofoliu complex. Comutatoarele nesupravegheate acoperă într-un mod solid funcțiile de bază la un raport preț-performanță avantajos, iar variante precum comutatoarele administrate PROFINET oferă funcționalitate maximă:

  • Optimizarea flexibilității la cablare și reducerea complexității soluțiilor de instalare;
  • Vizualizare simplă a comunicației și conectare facilă la instrumentele de analiză ale rețelei sau la serverele web integrate;
  • Mutarea nivelului de cuplare în câmp și reducerea spațiului din panoul de comandă cu ajutorul variantelor IP67 compacte și robuste.

IP67 Comutator neadministrat

Switch-urile IP67 de la Murrelektronik sunt executate într-o carcasă compactă foarte robustă. Aceste switch-uri pot fi alimentate cu energie direct printr-un port de ieșire de la module feldbus, cum ar fi Impact67, MVK Metall sau SOLID67.

Switch-uri neadministrate PoE

Switch-urile PoE sunt disponibile pentru fiecare aplicație PoE, indiferent dacă tensiunea de operare este de 24 V sau 48 V. Cu până la 25,4 watt pe un port, toți participanții PoE+ pot fi alimentați. În plus acestea oferă o rată mare a transferului de date de 1000 Mbit/s.

XELITY®

Switch-urile din seria Xelity® sunt concepute și produse în Germania, dar cu toate acestea au un preț avantajos. În structura lor completă, această gamă va include comutatoare administrate și neadministrate. Comutatoarele foarte compacte sunt prevăzute cu 4, 6, 8, 16 sau 24 porturi. În scurt timp echipamentele din gama „neadministrate” vor fi disponibile cu 4, 6 uși 8 porturi RJ45. Imaginea va fi aceeași la toate comutatoarele. Clemele push-in pentru conectarea de mare putere ușurează cablarea comutatoarelor individuale. Acestea sunt rezistente la influențele electromagnetice. Comutatoarele prioritizează protocoalele PROFINET și prioritizează astfel datele Profi Net față de datele Ethernet. Pachetul de date poate fi transferat cu până la 100 Mbit/s. Utilizarea se poate face într-un domeniu de temperatură extins, de la -25 până la +60 °C. Avizele UL permit utilizarea în întreaga lume.

Transfer de date la viteză de gigabit cu switch-ul cu 8 porturi

Switch-urile Murrelektronik cu 8 porturi lucrează de preferință cu gigabiți. Varianta Gigabit facilitează astfel integrarea participanților cu flux deosebit de mare de date în scurt timp, după cum se întâmplă de exemplu în cazul camerelor foto și datelor foto. Switch-ul Gigabit este de asemenea compatibil cu jumbo frames cu dimensiuni de până la 9216 byte și cu prioritizarea VLAN conform standardului IEEE 802.3x.

Comutatoarele Xenterra

Cu comutatoarele extrem de compacte din seria Xenterra, Murrelektronik își extinde portofoliul în domeniul comutatoarelor neadministrate. Caracteristica sa marcantă este forma plată și robustă. Xenterra sunt disponibile în variante cu 5, 8 sau 16 porturi. Astfel puteți alege – în funcție de numărul necesar de puncte de racordare – Switch-ul optim pentru aplicație. Montajul se poate face cu ajutorul șinei de profil, dar totodată comutatoarele pot fi montate și direct pe perete – acest aspect este, pe lângă dimensiune, un factor important privind spațiul necesar redus. Viteza de transfer la toate comutatoarele Xenterra este de 100Mbit/s.

Dimensiunile reduse permit aplicații:

  • Pot fi montate ușor în utilaje cu Panel-PC;
  • Sunt adecvate pentru utilizarea în cazul sistemelor de transport cu deplasare independentă (AGV) – switch-urile sunt fixate cu șuruburi direct pe perete;
  • Se pretează pentru utilizarea în cutii de borne mici și tablouri electrice cu adâncime redusă.

Switch-uri PoE Tree

Power over Ethernet facilitează un avantaj considerabil la instalare. Camerele PoE sau Panel PC, care până în prezent erau conectate cu două cabluri, pentru a transmite date și pentru a asigura alimentarea cu energie, pot fi conectate cu un singur cablu. Acesta transmite date și energie.

Condiția pentru un asemenea concept sunt switch-urile PoE, deoarece acestea sunt compatibile cu tehnologia de cablare care economisește timp. Murrelektronik oferă prin componentele seriei TREE soluția corectă. Cu o arie de cinci până la opt porturi și posibilitatea de a alimenta atât cu 24 V, cât și cu 48 V, utilizatorii pot selecta switch-ul care se potrivește optim aplicației lor.

Un mare avantaj al PoE este că nu aveți nevoie de cabluri speciale: Pentru instalare sunt suficiente cablurile standard cu opt fire în combinație cu conectori RJ45. În funcție de aplicație se pot economisi aparate de rețea.

Aria de aplicabilitate a unui switch într-un utilaj este variată. Switch-urile servesc drept element de legătură între o unitate de comandă SPS și participanți ethernet. În plus, switch-urile sunt utilizate și drept switch feldbus, pentru a conecta diverse module feldbus cu switch-ul.

Website: https://www.murrelektronik.ro/ro/highlights/tehnologie-de-retea/

Web shop: https://shop.murrelektronik.at/en/Electronics-in-the-Control-Cabinet/Switches/

Video: https://www.youtube.com/watch?v=QOerhNmWQ28