bildhübsche fotografie | Andreas Körner | www.a-koerner.de | info@a-koerner.de | +49 711 22 11 20

SUDURA CU ASPECT WIG LA VITEZA MIG-MAG

Cordoane de sudură perfecte la viteză maximă: Prin noul proces de sudare MicorTwin, Lorch Schweißtechnik oferă posibilitatea realizării mult mai rapid și mai ușor, prin procedura MIG-MAG, a cordoanelor de sudură pretențioase din punct de vedere vizual, care, în ziua de astăzi se realizează de regulă prin procedeul WIG. Pe lângă o excelentă calitate a cordonului, MicorTwin oferă o viteză de sudare de două ori mai mare față de procedura WIG, precum și o operare semnificativ mai ușoară.

În trecut se utiliza procedeul WIG pentru realizarea unor cordoane de sudură deosebit de frumoase, imbricate uniform, pe aluminiu, oțel inoxidabil (CrNi) și oțel cu perete subțire până la mediu. Provocarea: Procedeul WIG, în forma sa pură, necesită mult timp și nu poate concura cu productivitatea procedeului MIG-MAG. Prin noul proces de sudare MicorTwin de la Lorch, se obține nu doar o viteză de sudare mai mare cu 100%, ci – așa cum arată o comparație a cordoanelor de sudură – MicorTwin oferă chiar și un aspect al cordonului cu nimic mai prejos decât cel obținut prin procedeul WIG. Aspectul cordonului de sudură poate fi adaptat la dorințele individuale utilizând setarea de control al dinamicii arcului de sudare, putându-se astfel selecta o imbricare de la fin până la grosier. Astfel pot fi fabricate cu ușurință în special componente precum șasiuri (biciclete, vehicule), cadre (mese, scaune, paturi) și multe altele, atunci când un cordon de sudură cu aspect excelent este important. Frank Knuf, sudor responsabil cu dezvoltarea la Lorch: „Nu m-aș fi gândit că printr-un proces MIG-MAG este posibil un aspect atât de extraordinar al cordonului de sudură la această viteză.“

Un alt avantaj al MicorTwin: operarea facilă. Programele de sudare sunt optimizate pentru întreaga gamă de aplicații, astfel încât sudarea să poată fi demarată imediat, fără a pierde timpul cu configurarea parametrilor de sudare. Astfel se poate obține aspectul perfect al sudurii, fără a se pierde din usurinta de operare a procedeului MIG-MAG.  În special în perioadele când presiunea competițională și costurile cresc în continuu, soluția oferă companiilor perspective suplimentare de amploare.

O precondiție pentru MicorTwin Upgrade este o instalație MicorMIG cu proces Pulse deblocat. De aceea, MicorTwin este disponibil pentru toate clasele de putere (300, 350, 400, 500 amperi) ale seriei MicorMIG Pulse de la Lorch. La instalațiile noi, inovativul proces de sudare este deja inclus la același preț în pachetul FullProcess. Pentru instalațiile MicorMIG Pulse deja existente (începând cu anul de livrare 2018) este posibil un Upgrade cu MicorTwin foarte simplu printr-un card NFC.

„Prin noul proces de sudare am reușit să convertim multe aplicații, care anterior nu puteau obține aspectul necesar al cordonului decât prin procedura WIG, la mult mai eficienta procedură MIG-MAG”, declară Maximilian Hipp, manager de produs responsabil pentru MicorTwin la Lorch Schweißtechnik. Pe lângă excelentul aspect al sudurii și enormul avantaj al vitezei, procedura oferă și șansa de a planifica mult mai bine țintit utilizarea personalului. Hipp: „Datorită manipulării facile a MicorTwin, aproape orice companie poate produce cordoane de sudură de calitate, cu o productivitate crescută. Sudorii WIG foarte specializați sunt degrevați de sarcini, iar sudorii MIG-MAG beneficiază de un nou proces, care este simplu însă permite calitate maximă.” În plus, anumite companii nu vor mai trebui să păstreze echipamente în dublu exemplar. În special la îmbinarea tablelor subțiri și a celor cu grosime medie între 1-8 milimetri, cu MicorTwin se pot obține cordoane de sudură cu aspect plăcut și uniform imbricate.

Compania Lorch Schweißtechnik GmbH este unul dintre cei mai mari producători de sisteme de sudură cu arc electric pentru aplicații industriale, pentru prelucrarea metalelor și pentru utilizarea în automatizarea cu roboți și sisteme de roboți colaborativi. De peste 60 de ani, instalațiile de calitate Lorch sunt fabricate în Germania într-una dintre cele mai moderne fabrici de instalații de sudură din lume și sunt exportate în peste 60 de țări. Tehnica de sudură de la Lorch combină ample beneficii practice, o operare extrem de facilă și o eficiență economică ridicată, stabilind noi standarde tehnologice pe piață.