SUDAREA OTELULUI, CONECTATA LA PULSUL TIMPULUI. FRONIUS EXTINDE PLATFORMA DE SISTEME DE SUDARE TPS/I CU STEEL EDITION

Fronius Perfect Welding îşi lărgeşte gama de produse: Cu TPS/i Steel Edition, specialistul în tehnică de sudare aduce pe piaţă o nouă versiune a platformei sale actuale de surse de curent. Steel Edition este optimizată pentru sudarea manuală a oţelului şi convinge printr-un raport calitate-preţ foarte atractiv. Utilizatorii profită de diversele linii sinergice pentru sudarea standard şi MIG/MAG în curent pulsat, precum şi de un pachet WPS cu specificaţii ale procedurii de sudare conform DIN EN 1090.

TPS/i Steel Edition de la Fronius se bazează pe platforma actuală de surse de curent TPS/i. Sistemele de sudare au o structură modulară, se adaptează în mod individual şi se disting prin interconectivitate, precum şi prin funcţii de comunicare complexe. Puterea mare a procesorului le permite să analizeze şi să controleze deosebit de precis procedeele de sudare. Acest lucru garantează rezultate optime la o multitudine de sarcini de sudare. Steel Edition este concepută special pentru sudarea manuală a oţelului. În acest scop dispune de diverse linii sinergice – oţel, atât pentru arcul electric standard, cât şi pentru cel pulsat. În acest fel utilizatorii pot realiza lucrări de sudare pe oţel de la o grosime a materialului de numai un milimetru.

Un punct forte al noii Steel Edition este aşa-zisa linie PCS (Pulse Controlled Spray Arc): Un avantaj rezidă în mod special în domeniul de arc globular; prin trecerea lină de la arcul electric pulsat la arcul electric tip spray se formează mult mai puţini stropi de sudură, ceea ce reduce considerabil efortul de retuşare ulterior. În plus, această linie câştigă puncte printr-un arc electric focalizat, ceea ce garantează un profil adânc de pătrundere. Este deosebit de adecvat pentru aplicaţii în rost îngust, pentru suduri în colţ şi straturi de rădăcină.

Specificaţii ale procedurii de sudare pentru lucrări conforme

Pachetul WPS integrat în TPS/i Steel Edition conţine specificaţii ale procedurii de sudare (Welding Procedure Specifications) pentru diverse calităţi de oţel, grosimi de material şi materiale de adaos. Pachetul WPS livrat face să nu mai fie necesară întocmirea propriilor specificaţii ale procedurii de sudare, operaţie care necesită mult timp şi este foarte costisitoare. Companiile care sunt obligate să producă conform standardului european DIN EN 1090 profită în mod special de acest lucru. Utilizarea specificaţiilor conţinute în pachetul WPS este stipulată în standardul european de exemplu pentru producătorii de construcţii metalice portante.

Pentru a putea documenta cu dovezi că sudurile au fost realizate conform specificaţiilor certificate ale procedurilor de sudare, versiunea standard a TPS/i Steel Edition este echipată în plus cu sistemul de înregistrare şi analiză a datelor WeldCube Light. TPS/i înregistrează pentru fiecare sudură numeroase informaţii, cum sunt timpul şi durata, precum şi valorile medii pentru intensitatea curentului, tensiune, viteza de avans a sârmei şi putere, salvându-le în memoria internă de date TPS/i. Utilizatorii pot vizualiza datele prin TPS/i SmartManager şi le pot exporta ca PDF. Acest lucru permite o documentare simplă a tuturor sudurilor. Funcţii mai complexe de management al datelor pot fi echipate oricând la un moment ulterior cu WeldCube Basic sau WeldCube Premium.

Diverse clase de putere şi numeroase accesorii

TPS/i Steel Edition este disponibilă în mai multe clase de putere – de la 270 până la 600 amperi. Numeroase caracteristici garantează o manevrare confortabilă: Un ecran tactil cu structură clară face ca operarea să fie simplă şi intuitivă. Opţional sistemul se poate echipa şi cu pistoletul de sudare Fronius JobMaster: Acesta afişează utilizatorului cei mai importanţi parametri de sudare direct la mâner şi permite efectuarea de setări prin intermediul mânerului. În plus, un sistem de administrare a utilizatorilor cu card sau breloc permite crearea de drepturi individuale, reducând astfel erorile intervenite din cauza unei operări necorespunzătoare. Utilizatorii pot combina Steel Edition şi cu un pistolet de sudare cu absorbţia fumului K4, care aspiră fumul de sudare direct acolo unde se formează. Un filtru de praf, de asemenea disponibil opţional, uşurează utilizarea sistemului de sudare în condiţii ambientale dificile: Protejează aparatul de impurităţile din carcasă, care pot afecta funcţionarea.

 

CM METAL Trading SRL

300127 TIMIŞOARA, Intrarea Fortăreţei nr. 4

Tel./Fax: 0256-49.59.87;

Email: office@cmmetal.ro

Site: www.cmmetal.ro

Facebook: https://www.facebook.com/cmmetaltrading/

LinkedIn: https://www.linkedin.com/company/cm-metal-trading/