Studiul de caz asupra unei mari companii de materiale de construcții și construcții, cu operațiuni în Australia, SUA și Asia, a urmărit consolidarea programului actual de protecție respiratorie al acesteia prin introducerea aparatelor de respirat cu aer purificat (PAPR) în timp ce rămâne la buget. Protecția respiratorie personală împotriva particulelor mici de praf sau a vaporilor toxici invizibili și inodori este una dintre cele mai mari provocări din punct de vedere al sănătății și siguranței la locul de muncă cu care se confruntă companiile industriale în încercarea lor de a asigura sănătatea zilnică și pe termen lung a angajaților.

Easy Engineering: Care au fost nevoile clientului?

CleanSpace: În carierele de piatră dură ale companiei lucrau mulți muncitori care se confruntau în mod regulat cu pericolele reprezentate de căldură și praf în timpul schimburilor zilnice. Personalului li s-au oferit măștile cu presiune negativă și aparatele de respirat de unică folosință au fost singurele opțiuni disponibile în fazele de producție și întreținere.

Mulți angajați care lucrau pe perioade lungi de timp erau obligați să transporte o gamă largă de echipamente și echipamente individuale de protecție (EIP) în timpul activității care necesita un efort ridicat. Exista dorința naturală de a căuta alinare de la măștile faciale greoaie sau incomode prin îndepărtarea sau ajustarea constantă a măștilor, în ciuda cunoașterii riscurilor.

De asemenea, aparatele de respirat de unică folosință se bazau foarte mult pe ajustarea corectă a măștii de către purtător. Rapoartele ulterioare ale lucrătorilor din carieră au arătat că măștile faciale erau strânse și incomode și contribuiau la încețoșarea ochelarilor de protecție, o altă cauză pentru care muncitorii își scoteau măștile.

Compania era îngrijorată că angajații nu înlocuiau produsele de unică folosință și filtrele pe cât de des ar trebui atunci când filtrele se murdăreau. În alte cazuri, măștile erau eliminate înainte să fie necesar, lucru care a crescut semnificativ costul programului EIP al amplasamentului.

E.E: De ce a ales clientul produsele/soluțiile dvs.?

CleanSpace: Respiratoarele CleanSpace au o conformitate sporită, sporind confortul și ușurința de utilizare. CleanSpace a redus, de asemenea, deșeurile și costurile totale, fiind reutilizabil și alertând personalul cu privire la momentul în care trebuie înlocuit un filtru.

Compania a efectuat o analiză extinsă a soluțiilor de protecție respiratorie disponibile în industrie. În urma discuțiilor cu principalii furnizori în domeniul echipamentelor de siguranță, compania a identificat avantaje clare oferite de aparatele PAPR cu presiune pozitivă CleanSpace, create și proiectate în Australia. În timp ce oferă întreaga protecție e unui PAPR, acestea nu au curele, acumulatori și furtunuri făcându-i mai confortabili pe perioade lungi. În comparație cu măștile de unică folosință, aparatele de respirat CleanSpace oferă o protecție superioară, sunt reutilizabile și oferă avantaje economice, deoarece costul anual al înlocuirii dispozitivelor de unică folosință se acumulează.

Compania și-a exprimat interesul pentru cele trei aparate de respirat CleanSpace:

  • CleanSpace EX prezintă o siguranță intrinsecă, este potrivit în medii potențial explozive, cum ar fi mineritul;
  • CleanSpace ULTRA are clasa IP 66, este rezistent la apă, perfect pentru lucrătorii în piatră care efectuează tăieri umede;
  • CleanSpace2 este cel mai versatil, potrivit pentru diverse aplicații industriale în care nu este necesară rezistența la apă sau siguranța intrinsecă.

E.E: Ce produse/soluții au fost utilizate?

CleanSpace: CleanSpace2 a fost selectat pentru a lansa programul de încercare la carierele de rocă dură ale companiei. Aparatul CleanSpace2 cu design inovator, premiat și sensibil la respirație a fost bine primit și a oferit angajaților un confort și încredere deosebite în ceea ce privește protecția împotriva contaminării cu particule și gaze din aer, care nu mai fuseseră experimentate până atunci la locul de muncă.

„Deși este mic, aparatul de respirat are un sistem software inteligent care livrează aer curat și proaspăt și este sensibil la respirație. Sistemul ajustează presiunea măștii și fluxul de aer pentru a corespunde necesităților purtătorului, indiferent de cât de mult lucrează acesta. Este o mască remarcabil de confortabilă.” – Dr. Alex Birrell, CEO, CleanSpace Technology.

E.E: Cum a fost implementat proiectul?

CleanSpace: Angajații selectați au participat la programul de încercare și au fost de acord că aparatul CleanSpace2 este foarte ușor de utilizat. Aparatul de respirat cu alimentare a fost utilizat zilnic în timpul schimburilor de până la 8 ore în săptămâna de lucru de 5 zile. Angajații trebuiau să observe ușurința utilizării, nivelul de protecție și confort în mediul lor de lucru. Utilizatorii și-au exprimat preferința de a purta CleanSpace2 față de măștile tradiționale de unică folosință, care erau folosite la amplasament de mulți ani.

Angajații au spus că aparatul este mai confortabilă de purtat, ușor de utilizat și ușor de întreținut. Pentru echipa de conducere, acest lucru a însemnat că era mai simplu să implementeze soluția reprezentată de aparatele de respirat CleanSpace2 în conformitate cu cerințele obligatorii cu privire la EIP ale amplasamentului.

E.E: Au fost folosite produse cu caracteristici speciale?

CleanSpace: CleanSpace2 este un aparat de respirat cu presiune pozitivă, ceea ce însemna că nu era necesar ca măștile din silicon să fie bine fixate pe față, eliminând necesitatea testării periodice a potrivirii. Evaluarea amplasamentului, susținută de datele PortaCount, a demonstrat în mod clar factorul de protecție ridicat al PAPR față de APR. Compania a remarcat, de asemenea, sistemul de detectare a blocajului filtrului care avertizează purtătorul să înlocuiască filtrul atunci când sistemul detectează o încărcătură mare de particule, care a asigurat menținerea unui nivel eficient de filtrare pentru angajați, eliminând în același timp costurile asociate cu schimbările inutile ale filtrelor.

E.E: Cum au îmbunătățit produsele/soluțiile dvs. productivitatea pentru client?

CleanSpace: Procesul a evidențiat beneficii suplimentare ale utilizării CleanSpace2, cum ar fi eliminarea problemei ochelarilor de protecție încețoșați. Angajații au raportat, de asemenea, mai puțin stres termic și faptul că își pot îndeplini sarcinile zilnice cu o ușurință mai mare datorită fluxului de aer proaspăt pe gură, nas și față. De la încercarea inițială, celelalte amplasamente din Australia ale companiei au înregistrat îmbunătățiri similare în ceea ce privește siguranța, productivitatea și costurile. Iar cu sprijinul unui furnizor de soluții de siguranță, Protector Alsafe, aceasta dorește acum să implementeze aparate de respirat cu alimentare CleanSpace2 în multe dintre carierele sale, în locul aparatelor de respirat de unică folosință.

E.E: Cât de important a fost proiectul/au fost proiectele pentru client?

CleanSpace: Din perspectiva mediului, compania s-a simțit mândră că își reduce amprenta deșeurilor cu dispozitive refolosibile. Compania a remarcat un alt beneficiu al aparatului de respirat cu alimentare CleanSpace2, fără măștile din silicon, care este utilizat de angajați în schimburi diferite. Datorită designului cu circuit închis, aerul expirat nu va circula în secțiunea alimentată a aparatului de respirat. Fiecare angajat are semi-masca facială individuală din silicon ajustată corect, prevenind astfel potențialul transfer de agenți patogeni între membrii de personal.

E.E: Care a fost feedback-ul clientului după implementare?

CleanSpace: „Am fost plăcut surprinși când am comparat costurile aparatului de respirat CleanSpace2 cu costurile curente ale dispozitivelor de unică folosință.  A fost o reducere semnificativă a costurilor noastre pe termen lung cu aparatele de respirat atunci când am trecut la CleanSpace2. Fiecare angajat de la amplasamentul nostru de încercare are acum kitul său, inclusiv încărcătorul de baterii, pachetul de filtre și masca”, afirma ofițerul responsabil cu sănătatea și siguranța al companiei.

E.E: Cum au îmbunătățit soluțiile furnizate eficiența pentru client?

CleanSpace: Asigurarea cooperării și conformității angajaților a fost o preocupare esențială pentru companie în ceea ce privește utilizarea semi-măștilor de unică folosință și refolosibile. Costul asociat, nu numai în ceea ce privește înlocuirea măștilor și filtrelor de unică folosință, ci și impactul financiar al moralului și productivității angajaților, precum și absenteismului au reprezentat, de asemenea, o preocupare. Compania a căutat o modalitate eficientă din punct de vedere al costurilor de a crește conformitatea protecției respiratorii a angajaților și aparatul de respirat cu alimentare CleanSpace2 a obținut rezultate pozitive.

E.E: Situația actuală a făcut compania dvs. să implementeze diferit decât de obicei?

CleanSpace: Aparatele de respirat CleanSpace permit mai multor mii de companii industriale să implementeze siguranța muncii fără a compromite confortul și cu afectarea minimă a fluxului de lucru. O gamă largă de companii și guverne „blue-chip” au încredere în aparatele de respirat CleanSpace pentru gestionarea sănătății și siguranței în muncă.

Tehnologia CleanSpace susține învățarea continuă, instruirea cu privire la produse, testarea potrivirii și instrucțiunile de întreținere și îngrijire, oferind asistență atentă pentru clienți.

Contactați-ne pentru mai multe informații sau solicitați o demonstrație.

Adresa: Unit 5, 39 Herbert St, St. Leonards NSW AUSTRALIA

TEL: +61 2 8436 4000

E-mail: sales@cleanspacetechnology.com

Site web: www.cleanspacetechnology.com