SOLUTIILE ECOSTRUXURE DE LA SCHNEIDER ELECTRIC REDUC CONSUMUL DE ENERGIE ELECTRICA, IN MEDIE, CU 24%

Schneider Electric, lider în transformarea digitală a managementului energiei și al automatizării, a prezentat în cadrul Innovation Day București o parte dintre soluțiile sale EcoStruxure de eficientizare. Acestea susțin procesul de transformare digitală al unui mare număr de companii de top din diferite domenii.

„Vedem transformarea digitală în fiecare zi, la un nivel mai mare sau mai mic, din momentul în care ne trezim și ne facem o cafea la espressor și nu la ibric, continuând cu știrile pe care le citim pe telefon și nu în format tipărit, sau cu o căutare pe Google”, spune Marius Perșinaru, Country President Schneider Electric România & Republica Moldova. „Soluțiile noastre aduc transformarea digitală în spații de producție, în clădiri comerciale, în rețele de distribuție a energiei electrice, în centre de date – oriunde este loc de eficientizare, iar experiența proiectelor derulate la nivel global în ultimii 5 ani ne arată că economiile realizate în urma acestui proces duc la reduceri medii ale consumului de energie electrică de 24%, cu vârfuri care ajung până la 85% în rândul marilor consumatori de energie. Aceste cifre sunt răspunsul cel mai bun la întrebarea dacă merită ca o companie să treacă printr-un proces de transformare digitală. Noua economie este una digitală, iar o companie nu are nicio șansă de dezvoltare pe termen lung dacă nu ia parte la acest proces.”

Alte beneficii rezultate în urma sintetizării datelor din proiectele implementate de Schneider Electric sunt o reducere medie cu 35% a cheltuielilor de capital și optimizarea timpului angajaților, precum și o productivitate mai mare cu până la 50%, în domeniul aplicațiilor industriale.

Arhitectura digitală Schneider Electric EcoStruxure valorifică cele mai noi dezvoltări din IoT, mobilitate, cloud, securitate cibernetică, pentru a conecta produse, aplicații și servicii și a genera date analitice, care au ca scop eficiența pe toate planurile. Soluția EcoStruxure poate fi implementată în clădiri, centre de date, infrastructură și diferite sectoare industriale.

La nivel global, soluțiile Schneider Electric au susținut digitalizarea și eficientizarea managementului energiei într-o multitudine de proiecte, printre care: sediul Deloitte din Amsterdam – cea mai sustenabilă clădire din lume, hotelul Marriott din China, stadionul Tottenham din Londra, compania multinațională de energie Enel sau Lidl Finlanda.

Printre proiectele de eficientizare energetică derulate de Schneider Electric și partenerii săi în România se numără centrul de afaceri Binarium din Cluj-Napoca, care a primit calificativul Outstanding în evaluarea realizată pe baza criteriilor standardului internațional BREEAM, clădirea de birouri The Bridge 1, din București, cât și multe alte fabrici din diferite domenii.