Bosch oferă deja soluții de mobilitate pentru orașele mari. The Coup, serviciul e-scooter sharing, este un exemplu. După ce a debutat la Berlin, a fost lansat acum la Paris. Bosch a introdus 1.600 de scutere electrice pe șosele şi vor  urma mai multe. Orice persoană cu vârsta peste 21 de ani, care deține un carnet de conducere internațional sau european de categoria B, poate folosi acest serviciu. Aplicația The Coup permite utilizatorilor să găsească, să rezerve și să plătească pentru cel mai apropiat scuter electric și apoi pur și simplu să îl conducă – toate acestea fără o cheie. O cască și două baterii încărcate sunt depozitate sub scaun. Coup se asigură că bateriile sunt mereu încărcate, astfel încât clienții nu trebuie să își facă griji pentru nimic. Alimentate cu energie electrică din surse regenerabile, scuterele electrice pot rula cu până la 45 km/h. Utilizatorii le pot parca în zone special desemnate, în cadrul ariei de operare Coup.

Multimodal

În iulie 2017, Bosch a lansat faza de testare a unui asistent de mobilitate ce analizează informații în timp real pentru a găsi cea mai rapidă rută prin oraș. Această aplicație ghidează în mod eficient navetiștii către destinaţiile lor, permite oraşelor să regleze volumele de trafic şi oferă furnizorilor de mobilitate ocazia de a îmbunătăți utilizarea diferitelor mijloace de transport.

Parcare conectată

Pas cu pas, proiectele Bosch contribuie la eliminarea stresului cauzat de căutarea unui loc de parcare. În prezent, această căutare reprezintă o treime din traficul urban. Indiferent dacă este vorba de parcare comunitară, de gestionarea activă a parcărilor sau de parcarea cu valet automat, soluțiile Bosch pentru parcare conectată și automată economisesc timp și combustibil și scutesc oamenii de nervi.

Găsirea unui loc de parcare

Soluţia de parcare comunitară Bosch facilitează căutarea unui spaţiu adecvat. Utilizând sistemul lor de asistenţă la parcare dotat cu senzori cu ultrasunete, mașinile pot identifica şi măsura spațiile goale dintre maşinile parcate, pe măsură ce trec pe lângă acestea. Informațiile colectate sunt transferate în timp real către o hartă digitală a locurilor de parcare ce poate ghida șoferii către spațiile disponibile. Împreună cu Mercedes-Benz și alți producători, Bosch testează acest serviciu în oraşe din Germania şi în alte părți ale Europei. Acest sistem urmează a fi extins pentru a permite şoferilor să plătească digital tariful de parcare.

Mașini conectate

Până în 2025, conectivitatea va schimba în mod evident condusul pentru toată lumea. Funcțiile conectate vor economisi aproape 400.000 de tone metrice de CO2, cantitatea pe care un important parc național german o poate capta și depozita în trei ani de zile. Strategiile precum parcarea comunitară și gestionarea activă a locurilor de parcare pot reduce numărul de kilometri conduși în căutarea acestor spații de parcare cu 480 de milioane, în timp ce conducerea automată poate economisi și combustibil.

RDE

În acest an vom fi martorii primei certificări a modelelor diesel care respectă standardele Euro 6 pentru emisiile generate în condiții reale de trafic, sau RDE (Real Driving Emissions). Bosch desfășoară în prezent 300 de proiecte RDE cu clienții săi. Compania dorește să sprijine producătorii de automobile în eforturile acestora de a reduce şi mai mult emisiile de oxizi de azot provenite de la vehiculele diesel. În cadrul unor ședințe de test drive în mediul urban, Bosch a demonstrat deja că acest lucru este posibil.