SKF DEZVOLTA NOI MODELE DE BUSINESS BAZATE PE PERFORMANTA ECHIPAMENTELOR ROTATIVE (REP)

Într-o lume ideală, producătorii și-ar dori nu doar o performanță absolută a mașinilor din dotare, ci și o durată de viață îndelungată a acestora, într-un final ambii factori reducând costul total de exploatare a utilajelor. Întrebarea este cum „ pot companiile să atingă aceste obiective, având în vedere că de multe ori le lipsește complet viziunea privind competențele necesare interne, iar bugetul și productivitatea sunt limitate?” Aruncăm o privire peste o nouă strategie concepută de SKF, care se dedică exclusiv acestei viziuni.

Producătorii doresc clar să maximizeze performanța echipamentelor folosite în procesul de producție, reducând simultan costurile de exploatare și de mentenanță. Procesul de realizare a acestor obiective are o denumire specifică secolului XXI: “Eficiența Generală a Echipamentului (OEE – Overall Equipment Effectiveness )”. OEE a devenit etalonul principal al industriei în ceea ce privește identificarea anumitor probleme legate de personal sau utilaje în procesul de fabricație, de remediere a respectivelor probleme și, în final, de evaluare a progreselor înregistrate în raport cu performanțele altor producători. În ceea ce privește utilajele de producție, obținerea performanțelor țintă de la varietatea uriașă de echipamente rotative poate reprezenta o adevărată provocare.

În timp ce aplicarea strategiilor OEE vor ajuta fără îndoială orice companie să-și îndeplinească obiectivele de afaceri și să-și accentueze avantajul competitiv în industrie, „performanța corectă” pentru un producător poate să nu fie neapărat aceeași pentru un altul. În mod clar, este necesară o abordare mai atent adaptată pentru a răspunde unor astfel de nevoi disparate. Puține companii pot pretinde că au mai multă experiență în domeniul utilajelor rotative industriale decât SKF. Inginerii SKF au decis să abordeze problematica utilajelor prin gruparea unei game largi de produse, tehnologii și servicii. Le-au combinat cu noi modele de afaceri flexibile pentru a face față majorității bugetelor și practicilor în muncă propuse, aducând întreaga ofertă sub umbrela titulaturii: Rotating Equipment Performance [Performanța Echipamentelor Rotative] (REP).

Bucurându-se de o experiență care acoperă aproape fiecare sector industrial și tip de mașină, SKF este capabilă să ofere un parteneriat strâns oricărui client la nivelul unui utilaj individual sau a unui ansamblu de utilaje pe parcursul întregului ciclu de viață a acestora, folosind cunoștințe și idei acumulate de-a lungul anilor. Totodată, poate oferi produse de înaltă calitate și servicii conexe necesare pentru a-și ajuta clienții să își îndeplinească obiectivele dorite în ceea ce privește productivitatea. Oferta REP se extinde de asemenea și asupra unei evaluări a proiectării de bază a utilajului precum și asupra furnizării de consultanță cu privire la modul în care îmbunătățirile pot accelera performanța sau producția.

Strategia REP a fost concepută ca un proces în cinci pași care va ajuta producătorii să își atingă obiectivele de performanță și productivitate. Acești cinci pași: „evaluează, identifică, menține, rezolvă și reconstruiește” oferă ceea ce este în mod esențial un ciclu de îmbunătățire continuă. Însoțesc clientul într-o călătorie plecând de la o evaluare inițială a performanței mașinii și având ca destinații finale monitorizarea, mentenanța și rezolvarea problemelor. Să aruncăm acum o privire mai detaliată asupra fiecăruia dintre acești pași:

Evaluează – Compară performanța dumneavoastră cu a celorlalți din sector, identifică zonele cheie pentru a face îmbunătățiri imediate și economii și stabilește obiective și strategii pe termen îndelungat. Consultanții SKF efectuează aceste evaluări folosind instrumentele de evaluare comparativă proprii companiei și de management al lubrifierii. Activarea din punct de vedere operațional a aspectelor critice care trebuie revizuite, analizate și comparate cu valorile de referință și cele mai bune practici din sectorul industriei.

Identifică – Identificarea problemelor utilajelor folosind tehnologii și servicii de monitorizare a stării de funcționare a utilajelor poate preveni perioadele de opriri accidentale, atât de costisitoare, și pierderile în producție. Încurajează și promovează în aceeași măsură planificarea eficientă pentru activitățile de mentenanță a utilajelor. SKF poate oferi soluții de monitorizare focalizate pe punctele critice specifice utilajelor. Permite clienților să obțină informații cu privire la performanța utilajelor, indiferent de locul unde se află, datorită celei mai recente soluții de digitalizare și IIoT (IIndustrial Internet of Things).

Menține – Pe lângă faptul că oferă o gamă largă de produse de mentenanță, SKF oferă deopotrivă suport pentru activități precum alinierea, echilibrarea și instalarea rulmenților. Fiecare dintre aceste operații poate avea un impact major asupra așteptărilor privind departamentul de service… dacă sunt slab executate. În cazul în care capacitățile interne sunt reduse sau inexistente, SKF poate poate oferi suport echipei dvs. pentru a ajuta la rezolvarea problemelor cu echipament rotativ.

Rezolvă – Rezolvarea unei probleme nu este un scop în sine; investigarea ulterioară ar trebui întreprinsă întotdeauna pentru a elimina reapariția problemelor. SKF își poate folosi cunoștințele, expertiza și experiența pentru a veni în ajutorul clienților care doresc să îmbunătățească performanțele echipamentului rotativ din dotare, prin identificarea și eliminarea problemelor, folosind serviciile sale de asistență Root Cause Failure Analysis [Analiza Cauzelor Rădăcină A Defecțiunilor] (RCFA).Prin intermediul acestora se identifică orice probleme de fond – de la proceduri de instalare inadecvate la manevre de lubrifire necorespunzătoare – și sugerează acțiuni de remediere pentru a prelungi durata de viață a echipamentului și pentru a spori fiabilitatea.

Reconstruiește – Reconstrucția reduce costurile ciclului de viață al echipamentelor industriale, diminuând în același timp impactul negativ asupra mediului rezultat din consumul excesiv de resurse naturale și energie. SKF oferă capabilități profesionale de refacere, recondiționare, reprelucrare sau modernizare a componentelor industriale cheie.

Indiferent dacă doriți să rezolvați o problemă specifică echipamentului rotativ, să creșteți performanța instalației și echipamentelor dumneavoastră sau să îmbunătățiți strategia și eficiența generală la nivel de mentenanță, SKF este gata să vă devină partener. Datorită elementelor sale analitice cu eficiență dovedită, a portofoliului uriaș de produse, a tehnologiilor conexe și a soluțiilor personalizate, SKF vă este de un real ajutor în obținerea performanțelor pe care vi le doriți.

 

SKF România

Relații cu presa: Elena Botezatu, Tel:. +40 799 200 630, e-mail elena.botezatu@skf.com